Steaua și-a aflat verdictul după ce a contestat sancțiunea primită în urma derby-ului cu Dinamo. Câte meciuri va trebui să joace acasă departe de Ghencea

Marius ANGHEL 07 Oct. 2022, 12:01 Liga 2
Steaua și-a aflat verdictul după ce a contestat sancțiunea primită în urma derby-ului cu Dinamo. Câte meciuri va trebui să joace acasă departe de Ghencea

Steaua a rămas cu sancțiunea primită din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, amendă 83.750 lei și interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru meciuri, în urma incidentelor din derby-ul desfășurat în deplasare cu Dinamo, pe Arena Națională.

Comisia de Recurs a FRF a respins, în ședința din 6 octombrie 2022, contestația depusă de clubul din Ghencea ca nefondată.

Hotărârea mai poate fi atacată doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), care ar produce alte cheltuieli pentru club, în timp ce sancțiunea primită cel mai probabil se va consuma până la primirea unui răspuns.

Steaua rămâne cu aceeași sancțiune primită după meciul cu Dinamo. Comisia de Recurs a FRF i-a respins cazul

Comisia de Recurs a FRF a decis să respingă ca nefondată contestația înaintată de clubul Steaua în urma sancțiunilor primite după derby-ul cu Dinamo. Echipa din Ghencea s-a simțit nedreptățită și discriminată de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF atunci când a penalizat-o cu 83.750 lei și interzicerea de a organiza pe teren propriu următoarele patru meciuri de acasă.

”Considerăm că decizia comisiei de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal este neîntemeiată, pentru că nu respectă prevederile statutului și regulamentului disciplinar. Drept urmare, Clubul Steaua București se consideră nedreptățit și discriminat de către Federația Română de Fotbal, care nu aplică aceeași unitate de măsură în luarea deciziilor pentru fapte similiare petrecute pe stadioane.
În final, vă comunicăm că vom recurge la toate căile legale de atac, până la soluționarea finală a acestui dosar”, informa Steaua în momentul în care primea motivarea hotărârii Comisiei de Disciplină și Etică a FRF și decidea să o conteste.

Gazda acelui joc, Dinamo, a primit o amendă mai mică decât Steaua, de 15.000 de lei, cât și o suspendare a stadionului pentru următoarele două jocuri de acasă.

”Respinge recursul ca nefondat.
Definitivă și executorie pe plan intern.
Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.
Pronunțată astăzi, 06.10.2022, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2”, sună verdictul dat de Comisia de Recurs a FRF.

Meciurile de acasă cu Poli Timișoara, Unirea Constanța și SC Oțelul vor fi organizate în afara Bucureștiului

În aceste condiții, Steaua mai are doar varianta TAS-ului, iar sancțiunile vor rămâne valabile până la primirea unui răspuns de la Lausanne, în cazul în care va apela la această variantă de contestare a deciziilor comisiilor interne.

Steaua a ispășit deja o parte din sancțiune, meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, din Play-off-ul Cupei României, desfășurându-l pe stadionul din Mioveni.

Următoarele trei jocuri în care Steaua va evolua acasă pe un alt stadion, tot la Mioveni, din cauza sancțiunii primite, vor fi cele cu Poli Timișoara (etapa 9), Unirea Constanța (restanță din etapa 7) și SC Oțelul Galați (etapa 11).

Steaua va putea juca din nou în Ghencea meciul de acasă cu Unirea Dej, din etapa a 13-a a Ligii 2, stabilită să aibă loc în jurul datei de 5 noiembrie 2022.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-are-infirmeria-plina-inaintea-meciului-cu-steaua-octavian-benga-sper-sa-nu-mai-facem-aceleasi-greseli-sa-dam-cadouri-19248405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-steaua-unirea-constanta-a-fost-programata-duelul-din-etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-avea-loc-la-mioveni-19248285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-a-prezentat-intr-un-mod-inedit-al-treilea-rand-de-echipament-adi-popa-in-centrul-atentiei-19248032

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-considera-nedreptatita-si-discriminata-in-urma-sanctiunilor-dictate-de-frf-si-face-recurs-motivarea-hotararii-19246300

Marius ANGHEL 07 Oct. 2022, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă