Din nou fără gol! CS Comunal Șelimbăr și Poli Iași au remizat alb, pe teren neutru, la Râmnicu Vâlcea, la fel ca în sezonul regular. Sibienii, aproape de un tontogol!

Narcis POHOAȚĂ 19 Mar. 2022, 15:11 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr și Poli Iași au debutat cu o remiză fără gol în play-out-ul Ligii 2, scor 0-0, rezultat înregistrat și în partida din sezonul regular, disputată la Avrig. Duelul desfășurat acum la Râmnicu Vâlcea, tot cu sibienii gazde, a fost echilibrat, așa cum anticipa și antrenorul moldovenilor înainte de meci, echitate fiind nu doar pe tabelă, ci și la bare.

Meci animat la Râmnicu Vâlcea, între Șelimbăr și Iași

Prima parte a fost animată, cu ritm, ambele echipe reușind să-și creeze câteva ocazii bune, între care și câte o bară.

În minutul 12, Stan a executat bine o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral dreapta, balonul a ajuns la Pușcaș, care însă a reluat slab, din poziție bună, puțin pe lângă poartă. Replica gazdelor a venit după doar două minute, când Telcean, bine găsit la bara a doua cu o centrare din corner, a trimis cu capul peste poarta lui Ianoș Brînză.

În minutul 18, Iașiul a avut o nouă șansă bună de a deschide scorul, prin Plokhotnyuk. Bine găsit în careu de Kouadio, atacantul ucrainean a trimis însă slab, din șase metri, poziție centrală, în brațele portarului Gal.

Câte o bară de fiecare parte

Ocaziile au continuat să alterneze la cele două porți și ambele echipe și-au trecut în cont câte o bară până la pauză.

Mai întâi gazdele, prin Ciocâlteu (26), cu un șut la colțul lung, din lateral dreapta, apoi ieșenii, prin Muratovic (33). Mijlocașul luxemburghez a șutat de la mrginea careului, balonul a fost deviat de defensiva gazdelor în bară, Camara, aflat pe fază a înscris, dar golul a fost anulat pentru offside. A fost ultima fază notabilă a unei prime părți vii.

Sibienii, aproape de un tontogol!

Dacă în prima parte am consemnat mai multe ocazii, repriza secundă a fost săracă în faze de poartă. Poli Iași a făcut un pas înapoi și a preferat să se apere grupat, să nu mai riște, iar Șelimbărul, invitată să joace, a dominat, însă steril, mai mult la posesie.

Firesc, jocul a curs mai mult între cele două careuri, prima mare ocazie clară de gol a reprizei venind în minutul 80, în urma unei gafe individuale. Stoperul gazdelor, Crișan, a încercat să respingă cu capul un balon centrat de Stan în careu, însă a lovit defectuos mingea, pe care a trimis-o spre propria poartă, surprinzându-l pe propriul portar Gal, ieșit dintre buturi. Acesta din urmă a reușit, însă, cu un ultim efort, să respingă de pe linia porții, evitând un tontogol.

Același Gal a intervenit spectaculos în minutul 87, la șutul de la 20 de metri al lui Mărieș, scoțând balonul care se îndrepta spre vinclu.

Yazalde și John Kamara au debutat la Șelimbăr, respectiv Poli Iași

S-a încheiat 0-0, un rezultat care mulțumește mai mult Iașiul, dar și Poli Timișoara, care în cazul unei victorii cu Dunărea Călărași poate egala Șelimbărul la puncte și se apropie la doar două puncte de moldoveni.

De consemnat și câte un debut la cele două echipe, Yazalde Gomes Pinto și John Kamara bifând în repriza a doua primele minute pentru Șelimbăr, respectiv Iași, la câteva zile după ce au semnat.

Șelimbărul a căzut pe loc de baraj

Poli Iași are 26 de puncte și se menține pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în timp ce CS Comunal Șelimbăr are 24 de puncte și va fi devansată la golaveraj de Poli Timișoara, picând o poziție, pe 5.

În etapa a 2-a a play-out-ului, Poli Iași joacă acasă cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, retrogradată deja matematic, în timp ce CS Comunal Șelimbăr va evolua în deplasare la modesta Dunărea Călărași, și ea retrogradată matematic.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – POLITEHNICA IAŞI 0-0

CS Comunal Șelimbăr: Gal – Monea, Tud. Telcean, R. Crișan, Arhirii – Rob. Boboc, Yameogo (Mubele 62) – Ciocâlteu (Yazalde 73), Curtean, Ad. Cîrstean (Rotar 73) – Antone
Rezerve: Al. Șerban – Natea, Buzan, T. Suciu, Hulpușiu
Antrenor: Eugen Beza

Poli Iași: Brînză – Kouadio, Cană, Ungurenașu, Tib. Serediuc (cpt.) – F. Cristea (Mărieș 87), Cr. Pușcaș, Al. Stan – Plokhotnyuk (Aftanache 54), Muratovic (J. Kamara 54), S. Camara
Rezerve: Axinte – Defta, Chiorean, Ad. Ilie, Pelivan, Asăvoaei
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea); Arbitru: Sergiu Anton (Bucureşti); Asistenți: Marius Cristian Marchidanu (Brăila) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Stan Prodan (Alexandria).

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-play-out-incep-bataliile-finale-pentru-evitarea-retrogradarii-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-19223664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chica-rosa-a-iesit-golgheterul-ligii-2-fc-buzau-a-avut-cel-mai-bun-atac-dar-echipa-lui-pustai-n-a-mers-in-play-off-petrolul-lider-si-la-aparare-statistica-golurilor-la-finalul-sezonului-regular-19223517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-se-alatura-echipelor-din-liga-2-care-au-sponsor-o-casa-de-pariuri-a-semnat-contractul-chiar-inainte-de-startul-play-off-ului-aceeasi-companie-da-bani-si-la-alt-club-din-campionat-19223620

Narcis POHOAȚĂ 19 Mar. 2022, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă