Costel Enache anticipează un meci echilibrat între Șelimbăr și Poli Iași: ”Cine va greși mai puțin își va apropia victoria.” ”Terenul neutru”, o șansă în plus pentru moldoveni?

Narcis POHOAȚĂ 18 Mar. 2022, 11:33 Liga 2
Costel Enache anticipează un meci echilibrat între Șelimbăr și Poli Iași: ”Cine va greși mai puțin își va apropia victoria.” ”Terenul neutru”, o șansă în plus pentru moldoveni?

Echipele CS Comunal Șelimbăr și Politehnica Iași se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, unde mai nou s-au mutat sibienii cu jocurile de pe teren propriu, în prima etapă a Grupei A din play-out-ul Ligii a 2-a.

În sezonul regular, cele două formații au remizat alb, 0-0, la Avrig, iar antrenorul Iașiului anticipează un nou meci echilibrat, în care echipa care va greși mai puțin va avea o șansă în plus la victorie.

Costel Enache, înainte de jocul cu Șelimbăr: ”Prevăd un meci echilibrat”

Dacă în primul meci direct s-a mulțumit să nu primească gol, de această Costel Enache spune că strategia echipei sale este de a înscrie la Râmnicu Vâlcea și de a obține cele trei puncte.

”Întâlnim o echipă organizată, disciplinată și cred că au și câteva piese care pot decide individual jocul. Eu cred că suntem pregătiți pentru joc, avem șansa că jucăm și pe teren neutru, și pentru ei e prima dată când joacă la Râmnicu Vâlcea. Prevăd un meci echilibrat, în care cel care va greși mai puțin își va apropia victoria. La ora la care vorbim da, cred că partea de atac va fi aceeași ca la ultimul meci, cu doi atacanți centrali. Uneori, după aspectul jocului trebuie să te mulțumești și cu un egal, dar noi nu ne-am propus un egal. Ne-am făcut și o strategie, să ajungem la finalizare și să marcăm. Asta depinde de noi în mare parte, dar și de adversar într-o oarecare măsură”, a declarat antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache.

Lipsește căpitanul Florin Plămadă

Poli nu va conta pe căpitanul Florin Plămadă, suspendat, iar Okan Chatziterzoglu și Alexandru Mărieș au devenit incerți, după ce au suferit ușoare accidentări la un antrenament.

În schimb, revine Alexandru Stan, suspendat în runda trecută, iar mijlocașii defensivi Cristian Pușcaș și John Kamara, acesta din urmă fiind o nouă achiziție, ar putea bifa primele minute în acest an.

”Pușcaș e ok, se antrenează alături de noi, mai personalizat, mai protejat uneori, dar de două săptămâni face normal, și-a terminat tratamentul. Kamara e ok, e sănătos și s-a adaptat oarecum la noul mediu. Nu e pregătit sută la sută pentru jocuri, a crescut nivelul, după mine este undeva la 70 la sută în momentul acesta. Va fi în lot, vedem cum e situația la joc, poate va debuta”, a adăugat Enache.

Cristian Pușcaș, apt de joc: ”Am suferit că nu am putut să joc și să-mi ajut echipa”

Mijlocașul Cristian Pușcaș ar putea reveni, sâmbătă, pe teren, după o perioadă lungă de absență în care a fost chinuit de probleme medicale.

”Mă simt bine, dornic să joc și să-mi ajut echipa. Mi-a fost greu și am suferit pentru că nu am putut să fac acest lucru. Mi-am propus în aceste șase meciuri rămase să joc cât de bine pot și să-mi ajut echipa. Nu mai am dureri, îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine, o să fac tot ce ține de mine să joc cât mai bine în continuare. În acest sezon am avut mult ghinion, am avut toate accidentările. Am avut o entorsă, o răceală care m-a ținut o lună de zile departe de teren, am intrat, am făcut tendinită, asta a fost situația. Am trecut peste, sunt puternic, sper să fiu sănătos de acum înainte. Acum sunt apt sută la sută, dornic să-mi ajut echipa și să câștigăm”, a spus Pușcaș, care anticipează un meci de luptă cu Șelimbăr: ”E clar că va fi un meci greu, un meci de luptă, dar cred că noi avem o echipă bună și putem scoate maxim din acest joc. Trebuie să mergem acolo să facem tot ține de noi să luăm trei puncte, pentru a avea o perioadă liniștită în continuare. Poate fi un avantaj că jucăm la Râmnicu Vâlcea, e mult mai bine să jucăm pe un teren mai bun decât la Avrig.”

Deplasare cu ”escală” la Ploiești

Delegația Politehnicii Iași a plecat joi la prânz spre Râmnicu Vâlcea, după antrenamentul de dimineață și a înnoptat la Ploiești. Vineri, ieșenii vor efectua un ultim antrenament înaintea partidei, în orașul prahovean, după care echipa moldoveană își va continua deplasarea spre Râmnicu Vâlcea.

Poli Iași și CS Comunal Șelimbăr fac parte din Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și sunt vecine de clasament, pe locul 3, respectiv 4, cu 25, respectiv 23 de puncte. Acestea încă n-au scăpat de emoțiile retrogradării, astfel că rezultatul meciului lor are o miză importantă. Pe locul 5, de baraj de evitare a retrogradării, se află Poli Timișoara, cu 21 de puncte.

Partida dintre CS Comunal Șelimbăr și Poli Iași se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, în prima etapă a play-out-ului Ligii 2, Grupa A.

Conferința de presă în care au vorbit Costel Enache și Cristian Pușcaș, înainte de CS Comunal Șelimbăr – Politehnica Iași:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Politehnica Iași
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-inainte-de-startul-play-out-ului-in-care-selimbarul-intalneste-poli-iasi-am-inteles-ceea-ce-am-gresit-19223506

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fara-capitan-in-primul-meci-din-play-out-moldovenii-pleaca-cu-doua-zile-inainte-de-meciul-de-la-ramnicu-valcea-cu-cs-comunal-selimbar-19223424

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-lui-dragos-ungurenasu-de-la-politehnica-iasi-convocat-in-premiera-la-nationala-u18-a-romaniei-la-scurt-timp-dupa-ce-a-debutat-in-liga-2-de-mic-copil-visez-sa-mi-reprezint-tara-19223524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-din-lotul-convocat-pentru-urmatoarea-actiune-a-nationalei-u18-din-liga-2-si-liga-3-selectionerul-daniel-oprescu-pregateste-campania-de-calificare-la-euro-2023-19223510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-pentru-sezonul-viitor-floriano-vanzo-a-fost-acontat-de-poli-iasi-insa-nu-va-avea-drept-de-joc-in-play-out-john-kamara-ar-putea-debuta-in-meciul-cu-selimbar-19223364

Narcis POHOAȚĂ 18 Mar. 2022, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă