Leo Grozavu, la primul succes în Copou cu Poli Iași: ”Chiar sunt nașul lui Dinamo, am obținut foarte multe victorii contra lor.” Antrenorul și-a explicat unele decizii tactice

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2022, 22:39 Liga 2

Politehnica Iași a obținut o victorie importantă în economia luptei pentru play-off, 1-0 cu Dinamo, în Copou, și a urcat pe podium într-un clasament provizoriu.

Cătălin Hlistei, cu o super-execuție reușită în minutul 49, a decis jocul și i-a adus primul succes lui Leo Grozavu la Iași, de când a preluat echipa de la Claudiu Niculescu. A fost, totuși, abia al doilea meci jucat acasă de Poli cu Grozavu pe bancă.

Leo Grozavu, după victoria cu Dinamo: ”Sunt nașul lui Dinamo”

La final, antrenorul Politehnicii Iași le-a mulțumit elevilor săi pentru implicare și atitudine, chiar dacă a punctat că echipa este departe de pretențiile sale.

”Suntem bucuroși, în primul rând a fost o partidă foarte intensă, cu de toate, care s-a ridicat de multe ori la nivelul primei ligi, ca și ambient. Mulțumesc suporterilor care au fost pe stadion și au creat această atmosferă, pentru că fără ajutorul lor sută la sută nu puteam avea și noi acea stare de competiție. Le mulțumesc și băieților, care s-au dăruit, au făcut o partidă de luptă. Știam la ce să ne așteptăm. Încă suntem departe de ceea ce îmi doresc eu, dar ca și atitudine, luptă, cred că ne-am ridicat în multe momente la ceea ce își doresc oamenii. Le mulțumesc și celor care au făcut posibilă organizarea acestui meci, pentru că am avut un teren impecabil, nocturnă. Tot ce s-a întâmplat a fost la cel mai înalt nivel și mă bucură acest lucru, sper că oamenii nu vor uita că aceasta este atmosfera care trebuie să se fie la Iași”, a declarat Leo Grozavu, care se bucură de primul său succes pe banca lui Poli pe teren propriu: ”Puteam să stau și cu Metaloglobus pe bancă (n.r. – Leo Grozavu a stat în tribune la victoria cu Metaloglobus, primul meci de la venirea sa la Iași), dar nu mi-am dorit să stau după ce nu am pregătit echipa. Mă bucur că am obținut acest prim succes acasă chiar cu Dinamo. Chiar sunt nașul lor, am obținut foarte multe victorii cu ei, dar niciodată la Liga a 2-a. Mă bucur pentru băieți, chiar au meritat această victorie. A fost un meci special prin prisma faptului că Dinamo era într-o revenire de formă. Au arătat că sunt o echipă puternică. Dar fără să supăr pe cineva, cred că am fost echipa care a meritat victoria, pentru că Dinamo nu ne-a tras niciun șut pe spațiul porții.”

Motivul pentru care l-a titularizat pe Telcean în locul lui Marchioni

Leo Grozavu a surprins prin alcătuirea echipei de start. L-a lăsat pe bancă pe unul dintre jucătorii de bază de până atunci, argentinianul Julian Marchioni, și l-a titularizat pe Tudor Telcean. Iar la final și-a motivat alegerea.

”Am gândit în primul rând să am o echipă formată din cât mai mulți români. Pentru că era important, la un asemenea joc, să avem jucători care pot să recepționeze imediat semnalul. Și înainte de joc, și în timpul jocului. Tudor Telcean este un jucător puternic, l-am văzut și în timpul săptămânii. Sigur, am oscilat până azi (n.r. – sâmbătă) dimineață. Am vrut să joc cu Marchioni, dar a avut o săptămână mai moale. S-a pregătit foarte bine săptămâna trecută, dar săptămâna aceasta a fost mai moale. Datorită faptului că trebuie să transmitem rapid mesaje, știam că o să fie o tribună care arde, nu se aude și trebuia să am un jucător puternic acolo, care și recepționează mesajul”, a explicat Grozavu, care aștepta de la elevii săi să tragă mai mult la poartă, în condițiile în care Dinamo a avut un portar tânăr între buturi: ”Era un portar de 19 ani, trebuia să tragem la poartă, la orice lovitură de colț trebuia să mergem în careu cu multă atitudine, de multe ori chiar la limita fair-play-ului, în sensul în care să-l speriem puțin. Pentru că scopul scuză mijloacele. Chiar dacă nu am avut multe șuturi, e bine că am tras unul bun și am marcat. Și că nu am primit gol.”

Poli Iași în victoria cu Dinamo: Jankov (Brînză 90+4′) – Martac, Tincu, Fl. Plămadă (cpt.), Finica – Vașvari, Tud. Telcean – Ant. Dumitru, A. Roman (Marchioni 87′), Hlistei (Plokhotnyuk 87′) – Harrison (90+8′). Rezerve neutilizate: – Kouadio, Fosu-Mensah, Ciaun, Fr. Cristea, Bujor.

Gol de Mondial!

Leo Grozavu a lăudat și execuția lui Cătălin Hlistei la unicul gol al partidei. Extrema stângă a Iașiului a finalizat cu o foarfecă laterală, iar Leo Grozavu a comparat execuția cu a brazilianului Richarlison, la Cupa Mondială: ”O execuție de Campionat Mondial, asemănătoare cu a brazilianului Richarlison. Eu sunt subiectiv și, glumind puțin, mi-a plăcut mai mult golul lui Hlistei. A fost chiar foarfecă.”

”Nu e normal să te superi dacă altă echipă are un buget superior”

Leo Grozavu a vorbit și despre declarația colegului său de pe banca lui Dinamo referitoare la bugetul Iașiului.

”Orice antrenor cred că își dorește să aibă buget. Eu nu știu ce buget are Iașiul sau Dinamo, dar Dinamo a stat la cel mai luxos hotel din Iași, a venit cu avionul… Fiecare își păstorește cum știe el mai bine bugetul. Eu mi-aș dori ca toate echipele să aibă buget și să se lupte la campionat. Dar nu înseamnă că dacă noi avem un buget peste alte echipe asta înseamnă că alții trebuie să fie supărați. Și mi se pare normal ca Iașiul să aibă un buget care să-i permită să se lupte pentru play-off”, a mai spus Leo Grozavu, care rămâne precaut în finalul anului, chiar dacă Poli va juca în ultima etapă pe terenul unei echipe de la retrogradare: ”În niciun caz nu suntem în play-off. Mai sunt patru jocuri, și e meciul următor. Programul e una, ceea ce se întâmplă pe teren e altceva. Acum două etape Miercurea Ciuc a câștigat în minutul 88 la Constanța. Așa că eu sunt în gardă în permanență. Am atâția ani în fotbal, atunci când crezi că meciul e ușor… Puteți să-i întrebați pe selecționerul Germaniei și al Argentinei. Când crezi că e meciul ușor, e cel mai greu.”

Poli Iași, pe podiumul Ligii 2

După 15 etape, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular, Poli Iași ocupă locul 3, cu 28 de puncte, într-un clasament intermediar.

În ultima rundă din acest an, echipa din Copou joacă sâmbătă, de la ora 11:0, la Clinceni, cu Unirea Constanța, penultima clasată.

Declarațiile lui Leo Grozavu după Poli Iași – Dinamo 1-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2022, 22:39 Liga 2
Pe aceeași temă