Poli Iași, în tratative avansate cu un fundaș croat. ”Pista” Buhăcianu s-a redeschis

Narcis POHOAȚĂ 11 Jan. 2023, 22:01 Liga 2
Poli Iași, în tratative avansate cu un fundaș croat. ”Pista” Buhăcianu s-a redeschis

Politehnica Iași ar putea închide până la sfârșitul săptămânii campania de achiziții din această iarnă, așa cum și-a dorit antrenorul Leo Grozavu.

După ce i-a adus la sfârșitul anului trecut pe mijlocașii ofensivi Alexandru Musi și Robert Ion, echipa moldoveană s-ar putea întări în următoarele zile cu încă doi jucători.

Discuții avansate cu un stoper croat pentru Poli Iași

Oficialii grupării ieșene continuă să studieze mai multe variante pentru a completa lotul, atât din țară, cât și din străinătate. Iar două dintre posturile rămase deficitare, cel de fundaș central și atacant, ar putea fi acoperite în scurt timp.

Poli este în discuții avansate cu fundașul croat Matija Katanec (32 de ani – foto principal), care ar putea sosi joi în Copou, iar în ofensivă s-ar putea întări cu atacantul Valentin Buhăcianu (29 de ani), de la FC Hermannstadt.

În ceea ce-l privește pe Katanec, ieșenii spun că sunt în discuții avansate cu acesta, iar joi ar putea semna contractul.

Moldovenii spun că au ajuns la această variantă ”externă” după ce s-au închis toate discuțiile din prima ligă.

Matija Katanec a evoluat ultima dată la Varazdin, în Croația, doar 2 jocuri (136 de minute) în acest sezon. În cariera sa a jucat în Croația (VSNK Varteks, Croatia Sesvete, Varazdin, HNK Gorica), Bosnia și Herțegovina (Gradina, Radnik Bijeljina, Zrinjski), Italia (Spezia) și Ungaria (Mezokovesd-Zsory, Zalaegerszegi TE).

Cum antrenorul Leo Grozavu a declarat în dese rânduri că nu vrea în lot decât străini titulari, rămâne de văzut dacă Matija Katanec, un jucător cu multe meciuri în primele ligi din Bosnia și Ungaria, dar totuși de domeniul trecutului, va reuși să se impună în Copou pe un post pe care mai evoluează Florin Plămadă, Viorel Lică și Răzvan Tincu.

Șanse crescute ca Vali Buhăcianu să vină la Poli Iași

Deși la un moment s-a spus că ”pista” Buhăcianu este închisă definitiv, ieșenii sunt optimiști că atacantul echipei FC Hermannstadt ar putea ajunge în această iarnă în Copou. Mai cu seamă după ce gruparea sibiană l-a adus pe Cristi Bărbuț, de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Valentin Buhăcianu a făcut deplasarea cu FC Hermannstadt în cantonamentul din Antalya, dar moldovenii insistă în continuare pentru aducerea atacantului în vârstă de 29 de ani, iar discuțiile dintre cluburi au revenit în actualitate.

În cazul în care sibienii ar fi dispuși să renunțe la Buhăcianu, mai rămâne doar ca jucătorul să-și dea acordul pentru o revenire în județul Iași, unde a mai activat în trecut. Tot în liga secundă, dar la Știința Miroslava.

În acest sezon, Buhăcianu are doar 191 de minute strânse în 12 partide de prima ligă pentru FC Hermannstadt și a înscris un gol. În sezonul trecut, în Liga 2, a fost unul din jucătorii de bază ai sibienilor.

Foto: Klix.ba și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-a-avut-32-de-jucatori-la-primul-antrenament-din-2023-al-politehnicii-iasi-fotbalistul-la-care-s-a-renuntat-si-cele-sapte-noutati-de-la-reunire-19257473

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/suporterul-politehnicii-iasi-a-castigat-meciul-vietii-paul-tanase-dupa-ce-a-fost-operat-cu-succes-medicii-mi-au-spus-ca-incep-o-viata-normala-mesajul-emotionant-transmis-celor-ca-19257504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-preparatorul-fizic-ovidiu-chiribici-spune-ce-ii-asteapta-pe-jucatorii-politehnicii-iasi-dupa-vacanta-dupa-fapta-si-rasplata-cine-l-a-impresionat-cel-mai-mult-la-capitolu-19257349

Narcis POHOAȚĂ 11 Jan. 2023, 22:01 Liga 2
Pe aceeași temă