Derby-ul dintre Poli și Rapid, ocazie perfectă pentru o acțiunea caritabilă amplă, cu echipamente de joc speciale. Ce au pregătit cele două cluburi și cum pot ajuta suporterii

Anda DELIU 04 Dec. 2020, 12:19 Liga 2

Meciul dintre ASU Poli și Rapid se joacă chiar de Sfântul Nicolae, cel care aduce daruri copiilor la început de decembrie. Cele două cluburi ale căror galerii sunt înfrățite nu au rămas indiferente la suferințele micuților defavorizați din Timișoara, astfel că, pentru acest joc, au pregătit seturi speciale de echipament, dedicate organizației ”Salvați Copiii”, care vor fi licitate ulterior.

Echipamentele jucătorilor de la ASU Poli și Rapid din meciul direct, unele speciale, vor fi scoase la licitație, iar suma strânsă va fi donată organizației ”Salvați Copiii”

Cei de la Poli vor scoate după meci tricourile la licitație, imediat după ultimul fluier, până luni seara, la ora 21:00.

”Ne dorim ca acest meci special să lase ecouri în comunitate. Ne dorim să ajutăm, la fel cu Salvați Copiii Timișoara o fac de aproape 30 de ani. De aceea echipamentele pe care jucătorii le vor purta vor fi scoase după meci la o licitație caritabilă. Banii încasați în urma licitației vor fi redirecționați către filiala Timișoara a organizației Salvați Copiii, pentru ca aceștia să poată continua munca extraordinară pe care o fac pentru societate și pentru a-și putea atinge obiectivele”, a anunțat clubul, care a prezentat modelul cu care va juca tot meciul cu Rapid, de duminică, 6 noiembrie, de la ora 13:30, de pe arena Știința.

Politehnica scrie și cum s-a ajuns la acest gest și explică designul echipamentului de joc:

”Meciul de duminică are o însemnătate specială. E un derby ”în familie”, între două cluburi susținute de suporteri extrem de pătimași, care trăiesc la intensitate maximă tot ceea ce înseamnă fenomenul fotbal. E meciul unei prietenii între galerii ce durează de mai bine de 40 de ani, e un meci care se joacă în apropierea datei de 4 decembrie, data la care s-a format, în urmă cu 99 de ani, Societatea Sportivă Politehnica Timișoara.

Pentru acest meci am ales ca împreună cu prietenii noștri de la Rapid să cinstim toate aceste momente printr-un echipament special în care cele două echipe vor ieși pe teren la primul fluier al arbitrului. Tricourile făcute pentru acest meci poartă stemele celor două cluburi, anii înființării, alături de binecunoscutul slogan ”Frați mereu”. De asemenea, pe pieptul tricourilor va mai sta logo-ul unei organizații care are grijă de ani de zile de noi toți. De comunitatea din care facem parte.”

Rapidul se alătură cauzei cu două seturi de echipament

Rapidiștii se vor schimba la pauză. Tricourile din prima repriză vor fi scoase la licitație, iar banii va ajunge tot la ”Salvați Copiii”, Filiala Timișoara.

Apoi, tricourile alb-vișinii din a doua repriză vor fi scoase la vânzare pentru fanii giuleșteni, cu 100 de lei fiecare.

Pe echipamente vor fi și autografele jucătorilor. Clubul a anunțat că va face și tricouri replică, pe care îl va vinde cu 150 de lei.

”În „Meciul Frăției”, Poli – Rapid, ambele echipe vor juca într-un echipament special.

La finalul partidei, toate echipamentele de joc purtate de către jucători în prima repriză vor fi scoase la licitație, iar banii strânși vor fi donați către Organizația „Salvați Copiii”, din Timișoara.
Tricourile folosite în cea de-a doua repriză, vor fi scoase la vânzare, pentru subscriberii rapidiști, la prețul de 100 de lei, acestea urmând a include și autograful jucătorului.
De asemenea, la vânzare vor fi scoase și tricouri replică (fără nume și număr), la prețul de 150 de lei.
Orice suporter poate deveni Subscriber și poate beneficia de avantajele oferite acestora!”, transmite Rapid.

Dacă ASU Poli i-a avut ca model pentru prezentarea echipamentului special pe Ionuț Coadă, Denis Radu și Petre Ivanovici, Rapid l-a dus pe Antonio Sefer pe gazonul stadionului Regie, unde l-a filmat îmbrăcat în echipamentul în care echipa va juca duminică în prima repriză a partidei de la Timișoara, din etapa a 15-a a Ligii 2, ultima programată în 2020.

ASU Poli e pe locul 3, Rapid e pe 5. Diferența dintre cele două echipe e de un punct

Declarațiile făcute de Dan Alexa, actualul antrenor al Politehnicii, ultima dată fost la Rapid, le poți CITI AICI. În schimb, giuleștenii vor avea un nou antrenor pe banca tehnică pentru acest ultim meci din 2020, după ce interimarul Mihai Iosif s-a infectat cu COVID-19. Noul antrenor principal al Rapidului este Nicolae Grigore (37 de ani), fost secund al lui Daniel Pancu la formația giuleșteană și ultima dată secund al lui Adrian Mutu la naționala de tineret a României.

În acest moment, ASU Poli e pe locul 3, cu 24 de puncte, la fel ca Dunărea Călărași, care a urcat în această săptămână pe locul 2, după remiza din restanța cu Turris Oltul. Rapidul e pe 5, cu 23 de puncte.

Meciul dintre ASU Poli și Rapid, contând pentru etapa a 15-a a Ligii 2, ultima programată în 2020, are loc duminică, de la 13:30, pe arena Știința.

  • Altfel, clubul Politehnica Timișoara aniversează astăzi, 4 decembrie 2020, 99 de ani și sărbătorește ”intrarea în anul 100 al sportului politehnist”, iar evenimentul este promovat printr-o emisiune în cadrul postului TV al Universității Politehnica din Timișoara.

Foto: Politehnica Timișoara și FC Rapid 1923

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-intra-in-transa-pentru-derby-ul-cu-rapid-pentru-noi-este-un-meci-de-sarbatoare-asu-poli-organizeaza-jocul-pe-micuta-arena-stiinta-19160944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-nicolae-grigore-e-noul-antrenor-principal-al-echipei-rapid-victor-angelescu-dezvaluie-de-cand-purta-negocierile-cand-voia-sa-l-anunte-de-fapt-si-de-ce-are-incredere-in-fostul-secund-al-lui-19160736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visul-promovarii-echivalentul-a-patru-ani-la-drobeta-turnu-severin-pentru-asu-poli-dan-alexa-a-evitat-sa-dea-raspunsul-clar-mi-as-dori-din-tot-sufletul-sa-putem-promova-sa-se-vada-cat-tim-19161095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-vizibil-emotionat-la-conferinta-de-prezentare-la-rapid-o-intoarcere-aici-e-o-intoarcere-acasa-nu-m-am-vazut-in-situatia-asta-atat-de-repede-a-anuntat-si-revenire-19160760

Anda DELIU 04 Dec. 2020, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă