Dan Alexa intră în ”transă” pentru derby-ul cu Rapid: ”Pentru noi este un meci de sărbătoare.” ASU Poli organizează jocul pe micuța arenă Știința

Anda DELIU 02 Dec. 2020, 14:09 Liga 2
Dan Alexa intră în ”transă” pentru derby-ul cu Rapid: ”Pentru noi este un meci de sărbătoare.” ASU Poli organizează jocul pe micuța arenă Știința

ASU Politehnica va încheia meciurile oficiale din acest an în ziua de Moș Nicolae, la 6 decembrie, care va fi și zi de vot în România. Adversarul va fi Rapid, formația cu a cărei fani, cei alb-violeți sunt înfrățiți. Dan Alexa a făcut conferința de presă cu patru zile înainte de meci, deoarece a spus că vrea ca toată echipa să fie extrem de concentrată la joc, unul important pentru clasament, care este foarte strâns după desfășurarea a 14 etape.

”Chirurgul”, fost antrenor chiar la Rapid, în play-off-ul de promovare din sezonul trecut, când s-a ratat promovarea în Liga 1, a vorbit despre importanța meciului derby cu giuleștenii, din etapa a 15-a a Ligii 2.

”Întâlnim o echipă care este între pretendetele la promovare. Un club mare al României, am avut șansa să joc și să antrenez la Rapid. Este un club care mie îmi este foarte drag, am fost mulți prieteni acolo, respect enorm galeria Rapidului. Este o echipă care și-a schimbat antrenorul săptămâna aceasta. Nicolae Grigore este un băiat foarte inteligent, care și-a dorit foarte mult să devină principal. Este un meci important pentru noi, un meci de sărbătoare, pentru că sunt înfrățite galeriile. Sper să ne ridicăm la miza partidei. Avem posibilitatea și șansa să terminăm în primele 3, cu o victorie cred că ne-am asigura o prezență în play-off în proporție de 100 la sută”, a declarat Alexa la conferința de presă susținut în prezența jurnaliștilor. Rapid, de exemplu, nu mai organizează din primăvara acestui an, de la declanșarea pandemiei, conferințe.

Dan Alexa, concetrare maximă pentru jocul ASU Poli – Rapid

Faptul că antrenorul se gândește foarte mult la acest joc este reflectat și de faptul că clubul a organizat conferința premergătoare jocului cu patru zile înaintea partidei. De obicei, conferințele se fac cu o zi înainte de meci, maximum două.

Alexa spune că el a dorit așa, ca să se concentreze mai mult pe pregătirea tactică. ”Am vrut să avem liniște în preajma meciului de duminică. Am spus să facem conferința acum să ne putem concetra pe meci în zilele următoare. E un meci foarte important pentru că urmează o vacanță. E foarte important să avem două luni de liniște, să fim în primele trei să putem pregăti foarte bine mini-returul și play-off-ul, doamne ajută. E foarte important meciul acesta”, a mai spus Alexa.

Cu Dan Alexa antrenor în locul lui Octavian Benga, ASU Poli are două victorii (1-0 cu Petrolul pe Dan Păltinișanu și 3-1 cu ”FC U” Craiova pe Ion Oblemenco în 16-imile Cupei României) și o remiză (2-2 în deplasare la Aerostar Bacău).

Interesant este că săptămâna trecută, ASU Poli s-a antrenat pe stadionul din Regie, acolo unde se pregătește și Rapid, înaintea meciului din Cupa României cu ”FC U” Craiova.

ASU Poli – Rapid se joacă pe Știința

Ar putea fi ultimul meci jucat pe Știința, deoarece, din retur, Dan Alexa ar vrea să o ducă pe Poli definitiv pe ”Dan Păltinișanu”.

”Casa noastră e Dan Păltinişanu. Echipa a jucat foarte multe meciuri pe Ştiinţa, foarte mulţi ani. Suntem obişnuiţi cu Ştiinţa, dar, din retur, probabil vom juca pe Dan Păltinişanu. Pentru mine e un proiect de suflet. Locul lui Poli e pe Dan Păltinişanu, mă bucur că ne putem antrena acolo”, a explicat Dan Alexa de ce derby-ul ASU Poli – Rapid se joacă pe micuța arenă Știința.

Alin Ignea crede că va fi un meci tacticizat

Unul dintre cei mai experimentați jucători din lot, Alin Ignea, se așteaptă la un meci tacticizat între ASU Poli și Rapid.

”E un meci foarte important din toate punctele de vedere. Un derby al fotbalului românesc, o echipă foarte bună în ultimii 30 de ani. Trebuie să fim concentrați, pentru a avea o iarnă liniștită și să ne apropiem cât mai mult de calificarea în play-off. Cred că va fi un meci în care nici ei nu vor risca foarte mult. Eu cred că vor veni să nu piardă în primul rând, pentru că dacă noi câștigăm ei vor mai avea șanse mici să prindă play-off-ul”, a spus Ignea, mijlocaș care are nouă meciuri și un gol pentru Politehnica în acest sezon.

De ieri, Rapid are antrenor principal, după o perioadă de mai multe jocuri în care antrenor interimar a fost Mihai Iosif. Acesta a fost depistat pozitivi cu COVID-19 în această săptămână și a intrat în izolare, astfel că șefii clubului l-au adus cu o săptămână mai repede pe Nicolae Grigore, pe care voiau să-l anunțe după jocul cu ASU Poli, ultimul din 2020.

În acest moment, ASU Poli e pe locul 3, cu 24 de puncte, la fel ca Dunărea Călărași, care a urcat ieri seară pe locul 2 după remiza din restanța cu Turris Oltul. Rapidul e pe 5, cu 23 de puncte.

Meciul dintre ASU Poli și Rapid, contând pentru etapa a 15-a a Ligii 2, ultima programată în 2020, are loc duminică, de la 13:30, pe arena Știința.

Anda DELIU 02 Dec. 2020, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă