Jucătorii lui Dinamo încă speră și vor să readucă echipa în elită. Deniz Giafer a rămas în momentele grele pentru că ”s-a simțit dator”, iar Dani Iglesias îi încântă pe fani: ”Vreau să continui și din vară”

Răzvan STÎNGĂ 19 Dec. 2022, 16:21 Liga 2
Jucătorii lui Dinamo încă speră și vor să readucă echipa în elită. Deniz Giafer a rămas în momentele grele pentru că ”s-a simțit dator”, iar Dani Iglesias îi încântă pe fani: ”Vreau să continui și din vară”

Dinamo trece prin momente grele, dar jucătorii par liniștiți și se gândesc doar la partea sportivă, doar la performanța pe care o pot atinge la final de sezon regular, calificarea în play-off, chiar dacă la începutul campionatului de Liga 2 se punea întrebarea dacă nu cumva obiectivul va fi salvarea de la retrogradare.

Deniz Giafer și Dani Iglesias, despre parcursul lui Dinamo în Liga 2

Dinamo a acumulat puncte și a ajuns să aibă pretențiile grupei pentru promovare, iar jucătorii chiar speră că pot îndeplini obiectivul. În plus, unul dintre fotbaliștii care au trăit dezamăgirea retrogradării în Liga 2, din vară, este Deniz Giafer.

Fundașul în vârstă de 21 de ani, din Constanța, s-a gândit să renunțe la fotbal într-o perioadă, dar a trecut peste greutăți și acum se felicită că a continuat și că este jucător important la Dinamo. De altfel, până acum, a evoluat în aproape toate partidele din Liga 2, în 15 din cele 16 etape, și a și marcat un gol.

Deniz Giafer: ”Am simțit retrogradarea pe pielea mea și m-am simțit dator față de Dinamo”

Deniz Giafer este un jucător format chiar de academia ”câinilor”, iar la final de an a vorbit despre cele întâmplate, despre presiunea retrogradării în Liga 2, dar și nota pozitivă în care se termină 2022 pentru Dinamo, din perspectivă sportivă.

A fost o perioadă când am vrut să mă las de fotbal, dar pasiunea mea pentru fotbal și faptul că sunt o persoană care nu se dă în spate, m-a făcut să ajung unde sunt. Asta e cel mai important, să crezi în tine! Mai mult nu vreau să vorbesc.

Am simțit retrogradarea pe pielea mea și m-am simțit dator față de club și față de suporteri ca să rămân. Au fost foarte multe incertitudini, dar când au venit domnii Iacob și Burcă, am simțit că se poate face treaba în timp.

Cred în șansele noastre până la final. Cât sunt șanse, trebuie să profităm de ele, să facem tot ce depinde de noi pentru a ajunge acolo. Nu prea mă uit pe social media, de exemplu. Încerc să evit. Totuși, relația cu suporterii este fantastică. Au fost mereu lângă echipă, oriunde unde am jucat.

(N.r. – Despre suporteri) Doar cu ajutorul lor putem să promovăm. Datorită lor există echipă și vreau, cu această ocazie, să le mulțumesc. Sper să nu-i dezamăgim. Unii își rup două ore să se uite la noi, la televizor. Alții merg sute de kilometri să ne vadă, pe stadion. Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul pe teren”, a declarat Deniz Giafer pentru PlaySport.

Dani Iglesias nu vrea să plece de la Dinamo nici în vară

Dani Iglesias a fost luat de Dinamo special pentru Liga 2, iar spaniolul s-a integrat perfect și a devenit unul dintre cei mai apreciați jucători din ”Ștefan cel Mare” în meciurile scurse până acum. A atras și atenția fanilor, iar ibericul de 27 de ani este foarte fericit să joace pentru Dinamo.

În plus, i-a liniștit pe fani și le-a promis că dorința sa este să continue la Dinamo și din vară, și după finalul actualului campionat de Liga 2. El a ajuns în București de la SKF Sered, echipă din prima ligă a Slovaciei, și a mai jucat la Deportivo de La Coruna și Deportivo Alaves, cel mai mult evoluând în Croația și Slovacia.

Crescut la Deportivo La Coruna, club la care a jucat în multe rânduri pentru echipa secundă și doar o dată la prima echipă, în liga secundă a Spaniei, Iglesias a trecut apoi la Alaves, unde a jucat tot la echipa a doua. Ulterior a jucat pentru Guadalajara (liga a treia din Spania) și după aceea și-a început aventurile din afara țării natale.

Dani Iglesias, încântat de experiența de la Dinamo: ”Sper să stau mai mult de luna iunie”

A ajuns în Croația, unde a prins 20 de jocuri și a marcat un gol pentru formația din primă ligă NK Istra. În Liga 2 din România, spaniolul a adunat 14 meciuri și a marcat un gol.

Ca mentalitate, suntem foarte asemănători. Poate de aceea ne adaptăm atât de bine, și spaniolii în România, și românii în Spania. Nu sunt diferențe prea mari, trăim la fel. Am jucat în Slovacia, de exemplu, acolo era diferit, dificil, total altceva. Foarte rece aș caracteriza acea perioadă.

Nu poți să te apropii de cei de acolo. Nu vorbesc prea mult. Oamenii sunt mai distanți în Slovacia. În România? Te împrietenești cu omul în 5 minute! Sunt asemănări de caracter cu spaniolii, românii sunt amuzanți, deschiși la minte, interacționează foarte mult cu străinii. Mă uit și în vestiarul lui Dinamo, oamenii sunt amuzanți, indiferent de situație.

Deja mă simt ca acasă în acest oraș, la Dinamo. Am un apartament, am o viață liniștită alături de soție, Ainara, și băiețelul nostru, Erik. Nu pot să nu fac comparație cu anul trecut, petrecut în Slovacia, unde fiecare zi a fost foarte grea. În România m-am acomodat foarte repede.

Sper să stau mai mult de luna iunie, până când am contract cu Dinamo, inițial, ca să văd cum este pe termen lung. Sunt fericit aici, mă simt bine și în afara fotbalului”, a declarat spaniolul, conform Radio Dinamo 1948.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-lui-dinamo-dupa-ce-planul-de-reorganizare-a-fost-respins-19256625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ddb-provocare-pentru-dorin-serdean-suntem-nerabdatori-sa-demonstreze-ca-nu-minte-si-nicolae-badea-e-invitat-la-acelasi-gest-19256565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-zavaleanu-este-si-optimist-dupa-ce-planul-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-a-fost-respins-se-intampla-in-multe-cazuri-sa-fie-intoarse-hotararile-19256528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contestatiile-lui-nicolae-badea-cornel-talnar-si-dorin-serdean-sunt-cuiele-batute-in-cosciugul-lui-dinamo-singura-solutie-pentru-clubul-din-stefan-cel-mare-sa-se-19256479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-serdean-si-vlad-iacob-prima-reactie-dupa-ce-planul-de-reorganizare-modificat-al-clubului-dinamo-nu-a-fost-aprobat-19256460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-plan-de-reorganizare-respins-19256440

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Dec. 2022, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă