Demisii ȘOC în Liga 2! Erik Lincar și Zeno Bundea pleacă de la Luceafărul Oradea după înfrângerea de la Brăila. Motivul care i-a determinat să ia această decizie

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 13:45 Liga 2

Înfrângerea de duminică, de la Brăila, 1-0 cu Dacia Unirea, în etapa a 15-a a Ligii 2, și decizia conducerii clubului de a renunța la fundașul Florin Ilie (foto mic), după ce acesta a fost eliminat spre finalul partidei, l-au determinat pe antrenorul Erik Lincar să își prezinte demisia. Și directorul sportiv Zeno Bundea, care fusese instalat odată cu Lincar la Luceafărul, înaintea etapei a 5-a a actualului sezon, și-a dat demisia, anunță bihon.ro.

Luceafărul rămâne astfel fără antrenor principal pentru a doua oară în acest tur de campionat, după ce la finalul etapei a 4-a Florin Fărcaș își dădea demisia.

„Decizia am luat-o în urma situației apărute cu jucătorul Florin Ilie. După jocul de la Brăila mi s-a transmis că va fi dat afară. Am cerut un pic de răbdare să analizăm, să nu luăm decizii la cald. Oricum nu aș fi fost de acord cu această decizie oricare ar fi fost jucătorul în cauză. Mai ales că mai sunt 4-5 etape, plus meciul de Cupă, în care am fi avut nevoie de toți jucătorii în condițiile în care mulți sunt la limita suspendării. Am oferit conducerii două soluții, ori rămânem toți până la finalul turului și atunci tragem linie, ori renunț eu la echipă. Regretul mare e că nu voi fi pe bancă la meciul de campionat cu Brașovul și la cel din Cupa României”, a spus, pentru bihon.ro, Erik Lincar, care astăzi a mers la stadion pentru a-și lua la revedere de la jucători. Cel mai probabil, interimatul la Luceafărul Oradea după demisiile lui Lincar și Bundea va fi asigurat de Cristian Lupuț și Ioan Pap Deac, antrenorul secund, respectiv cel cu portarii.

Numit pe banca Luceafărului Oradea înaintea etapei a 5-a a Ligii 2, Erik Lincar a obținut în tot acest timp până la demisia sa cinci victorii, un egal și cinci înfrângeri. În Cupa României a obținut două victorii, cu Național Sebiș și Metalosport Galați, ducând Luceafărul în optimile de finală. În campionat, Luceafărul se află pe locul 11, cu 19 puncte, cu 16 puncte mai puțin decât liderul Juventus București.

Sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii 2, Luceafărul Oradea urmează să joace pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Metalul Reșița (locul 18 cu 10 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă