Decizie surpriză la una dintre nou-promovatele în Liga 2. CS Tunari și antrenorul Gabriel Manu nu mai continuă colaborarea!

Marius ANGHEL 12 Jun. 2023, 21:42 Liga 2
Decizie surpriză la una dintre nou-promovatele în Liga 2. CS Tunari și antrenorul Gabriel Manu nu mai continuă colaborarea!

Surprize – surprize la Tunari după promovare în premieră reușită în această vară în Liga 2. Echipa ilfoveană nu continuă în eșalonul secund cu antrenorul care a condus-o la îndeplinirea obiectivului.

Aventura lui Gabriel Manu (41 de ani) la clubul din Tunari se încheie prematur, în mai puțin de jumătate de an, astfel că o nouă experiență a sa în eșalonul secund se amână.

  • Aceeași situație s-a întâmplat și în vara trecută între CSM Slatina și Ovidiu Burcă. Cele două părți se despărțeau după promovarea în Liga 2. Ulterior, antrenorul prelua Dinamo și reușea o promovare nesperată cu echipa bucureșteană.

CS Tunari și Gabriel Manu s-au despărțit după promovarea în Liga 2

CS Tunari și Gabriel Manu nu continuă împreună și în Liga 2, chiar dacă obiectivul acestora a fost îndeplinit: promovarea din Liga 3.

Antrenorul bucureștean, fiul fostului mare portar al Rapidului Ion Manu, a anunțat luni seară, la cinci zile distanță de la momentul bucuriei accederii în Liga 2, că nu mai continuă cu echipa ilfoveană cu care a înregistrat cea mai importantă realizare a sa de când este ”principal”.

”Mulțumesc, Arsenal Tunari! (n.r. – clubul are denumirea de CS Tunari, nu Arsenal Tunari)
În ultimele luni am trăit momente de neuitat la Tunari împreună cu jucătorii și suporterii!
Așadar, țin în mod special să le mulțumesc băieților pentru implicare, determinare, ambiție și pentru că au crezut în munca noastră.
Sunt mândru că ne-am îndeplinit obiectivul: PROMOVAREA!
După colaborarea de succes cu cei de la Metaloglobus sunt fericit că am reușit încă o dată să realizez ceea ce mi-am propus și am promis.
Drumurile noastre se despart în acest moment, dar experiența împărtășită cu voi rămâne pentru mine de neprețuit!
Baftă, Arsenal Tunari!”, a transmis Manu prin intermediul paginii sale de Facebook.

La circa o jumătate de oră distanță, și CS Tunari a anunțat despărțirea de Gabriel Manu, distribuind anunțul antrenorului cu următorul mesaj: Clubul Sportiv Arsenal Tunari îi mulțumește antrenorului Gabriel Manu și îi dorește mult succes în continuare!

Gabriel Manu preluase CS Tunari la începutul anului, în postura de lider în Seria a 4-a a Ligii 3

Mutările făcute în iarnă de CS Tunari s-au dovedit acum câștigătoare.

Gabriel Manu semna cu CS Tunari la începutul acestui an, în pauza de iarnă din Liga 3, după ce echipa fusese condusă în ultimele cinci etape din 2022 de antrenorul interimar Alin Ilin. Acesta din urmă rămăsese în această postură după ce Valentin Negru, antrenorul cu care s-a început sezonul, și-a dat demisia.

Cu Manu antrenor, CS Tunari termina sezonul regular cu trei victorii, iar în cele nouă jocuri din play-off înregistra 6 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri, încheind sezonul pe locul 1 în Seria 4, la nouă puncte peste SC Popești Leordeni. Echipa a mers apoi în faza semifinală a barajului de promovare, unde a trecut de Farul Constanța 2 (1-3 în deplasare și 4-0 acasă) și de SC Popești Leordeni (1-2 în deplasare și 3-1 acasă).

În total, echipa a înregistrat 11 victorii, 1 egal și 4 înfrângeri cu Gabriel Manu antrenor.

”Misiune îndeplinită! Am muncit mult, am sperat, am luptat până la capăt, am crezut în noi până la final și am reușit PROMOVAREA!
Au fost mai bine de 4 luni de când am preluat Arsenal Tunari și am crezut de la început în forța grupului și valoarea individuală a jucătorilor mei. Doar cei mai buni merg până la capăt! Le mulțumesc băieților, îi felicit pe toți, îi mulțumesc lui Alin Ilin de la care am preluat echipa, le mulțumesc fanilor, au fost alături de noi și în momentele grele, le mulțumesc prietenilor noștri și în mod special îi mulțumesc familiei mele! Îi felicit pe adversarii noștri de azi, pe cei de la Popești Leordeni, pentru aceasta finală încărcată de emoție!
Claudiu Herea ai fost senzațional azi! De fapt, toți ați fost!
Povestea continuă! Pentru mine e doar începutul!”, era mesajul lui Manu la puține momente după ce reușea promovarea în Liga 2 cu CS Tunari.

Nu numai CS Tunari a obținut o performanță importantă în această vară, ci și mulți dintre jucătorii săi, cât și antrenorul Gabriel Manu. Acesta din urmă a fost în mare parte a noii sale cariere antrenor secund, printre care lui Laurențiu Reghecampf, în Emiratele Arabe Unite, iar ca ”principal” la seniori a mai activat doar la Metaloglobus București, în sezonul 2020-2021 al Ligii 2, în care s-a obținut menținerea în eșalon. Acum bifase prima realizare notabilă: promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Manu, cu două zile înainte de anunțul despărțirii de CS Tunari: ”Aștept să vedem ce se întâmplă, dacă mă mai dorește conducerea”

Că lucrurile nu mergeau în direcția bună s-a putut observa și în weekendul trecut, când Manu anunța că îi expiră contractul cu CS Tunari și că are anumite pretenții pentru a semna prelungirea.

”Vom vedea ce se va întâmpla, eu termin contractul. Aștept să vedem ce se întâmplă, dacă mă mai dorește conducerea. Probabil vom discuta noii termeni contractuali dacă este cazul. Am o echipă bună, de copii extraordinari, sunt convins că anul viitor, în Liga 2, cu câteva îmbunătățiri, putem face surpriza.

Cel mai importat lucru pentru mine este bugetul de transferuri și ceea ce se dorește sezonul viitor. Aștept să mi se spună ce se dorește, ce buget vom avea, ce obiectiv vom avea. Partea mea contractuală și financiară s-a discutat mereu ultima, întotdeauna o voi discuta ultima. Important e ce putem să facem sezonul următor”, spunea Manu într-o intervenție la Metropola TV.

Acesta anunța și că a stabilit reunirea echipei pentru data de 28 iunie. Acum, conducerea CS Tunari este preocupată să găsească un nou antrenor principal.

Duminică, CS Tunari a fost sparring partner pentru naționala României, într-un amical disputat la Mogoșoaia, în care ”tricolorii” lui Edward Iordănescu s-au impus cu scorul de 4-1.

Ultimul eveniment al lui Gabriel Manu (foto, în negru) ca antrenor la CS Tunari a avut loc duminică, 11 iunie, la Mogoșoaia: amicalul cu naționala României. Foto: FRF

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-manu-si-cs-tunari-discuta-prelungirea-contractuala-19274793

https://liga2.prosport.ro/liga-3/salve-de-tun-la-marginea-bucurestiului-cs-tunari-a-promovat-in-premiera-si-mareste-din-nou-numarul-echipelor-din-ilfov-in-liga-2-am-sperat-am-luptat-pana-la-capat-am-crezut-in-noi-pana-la-19274435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-tunari-alexandria-resita-corvinul-au-promovat-in-liga-2-19274361

Marius ANGHEL 12 Jun. 2023, 21:42 Liga 2
Pe aceeași temă