Valentin Negru, explicații despre despărțirea surprinzătoare de CS Tunari, liderul din Seria a 4-a a Ligii 3: ”Pentru binele echipei, de obicei antrenorul pleacă, ceea ce s-a și întâmplat”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2022, 13:08 Liga 3
Valentin Negru, explicații despre despărțirea surprinzătoare de CS Tunari, liderul din Seria a 4-a a Ligii 3: ”Pentru binele echipei, de obicei antrenorul pleacă, ceea ce s-a și întâmplat”

CS Tunari e lider în Seria a 4-a a Ligii 3, poziție pe care o ocupă încă de la finalul etapei a 3-a. După jocul din prima rundă a returului, a 10-a, în care a remizat pe teren propriu cu nou-promovata CS Dinamo (scor 2-2), echipa a fost egalată la puncte de SC Popești Leordeni, principala contracandidată la locul 1 în acest sezon, formație în fața căreia a cedat în deplasare în etapa a 8-a, dar tot se află în fața ei datorită golaverajului mult superior.

Însă, în această săptămână, în ciuda poziției din clasament, clubul ilfovean a luat decizia să se despartă de antrenorul Valentin Negru, pe care îl numise în funcție în vară, înainte de startul noului sezon.

Valentin Negru, despre despărțirea de CS Tunari: ”Pur și simplu eu și cei din jurul echipei vedeam lucrurile diferit”

Comunicatul emis de CS Tunari nu a oferit nicio explicație față de această despărțire surprinzătoare. Sursele Liga2.ro din cadrul clubului susțineau că Vali Negru a fost cel care a cerut rezilierea contractului, deoarece au existat tensiuni în cadrul echipei după ultimele rezultate, iar el a simțit că a pierdut susținerea jucătorilor experimentați din lot.

Fostul mijlocaș al echipelor Sportul Studențesc, Rapid, Unirea Urziceni, CS Otopeni, Poli Iași, Victoria Brănești, Petrolul și Gaz Metan, cu câteva sute de meciuri disputate în prima ligă, susține însă că nu este vorba despre așa ceva și că rezilierea s-a produs în urma unei ședințe avută cu primarul și conducerea clubului, în care s-a decis ca cele două părți să se despartă amiabil.

Negru spune că vedea lucrurile diferit față de cei din ”jurul echipei” și că a preferat să plece pentru binele clubului.

”Nu se pune problema să nu pot gestiona presiunea rezultatelor sau relația cu jucătorii experimentați. Chiar dacă vorbim de un obiectiv de promovare, vorbim totuși de Liga 3. Am și eu vreo 30 de ani petrecuți în fotbal și am trecut prin diferite vestiare și situații. Pur și simplu eu și cei din jurul echipei vedeam lucrurile diferit și în astfel de cazuri, pentru binele echipei, de obicei antrenorul pleacă, ceea ce s-a și întâmplat”, a declarat, pentru Liga2.ro, Valentin Negru.

Negru: ”Cred cu tărie și sper că este decizia cea mai bună pentru ca echipa să-și atingă obiectivul de promovare”

La scurt timp după ce clubul ilfovean emitea comunicatul în care se anunța despărțirea de antrenorul principal, Valentin Negru avea, la rândul său, un mesaj în spațiul public, pe pagina sa de Facebook, în care vorbea despre rezilierea contractului cu echipa pe care a lăsat-o pe locul 1 în Liga 3.

Negru a vorbit tot despre opinii diferite, și-a exprimat regretul că nu a mai putut continua la echipă, îi dorește ca această să promoveze la finalul sezonului.

”Din păcate, drumul pe care l-am început în această vară se încheie pentru mine, dar continuă pentru echipa Clubul Sportiv Tunari. Chiar dacă toți ne dorim binele echipei, diferențele de opinie asupra modului în care trebuie gestionate destinele echipei au făcut să considerăm împreună că este mai bine că drumurile noastre să se despartă. Cred cu tărie și sper că este decizia cea mai bună pentru ca echipa să-și atingă obiectivul de promovare.
Îmi pare rău că nu am putut reuși mai mult cu o echipă în reconstrucție: 9 meciuri în Liga 3 (fără victoria cu Astra), 6 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri și o înfrângere în Cupă cu Dinamo (Liga2).
Mulțumesc domnului primar Cristian Niculae, pe care îl consider un adevărat prieten, pentru încrederea acordată și pentru sprijinul oferit în această perioadă mie și echipei. Mulțumesc echipei, staffului și celor din jurul echipei, care fac tot posibilul ca lucrurile să funcționeze cât mai bine. Nu în ultimul rând, mulțumesc comunității Tunari, care ne-a susținut și care a dovedit că merită o echipă cel puțin în Liga 2.
Voi rămâne suporterul echipei și sper ca în vară să ne bucurăm împreună. Go Gunners!!! Hai Tunari!!!”, a scris Valentin Negru.

CS Tunari, lider în Seria a 4-a a Ligii 3 la despărțirea de Valentin Negru

După anularea rezultatelor echipei Astra, numai înfrângeri, retrasă cu o etapă înainte de finalul turului, Seria a 4-a a Ligii 3 este condusă de CS Tunari cu 19 puncte și golaveraj 22-6, fiind egalată în ultima etapă de SC Popești Leordeni, care are un golaveraj inferior, 16-11. CS Tunari este lider de opt etape la rând.

Echipa nu-și va numi un nou antrenor principal în ultimele patru meciuri rămase de disputat în acest an 2022, urmând a fi condusă de antrenorul secund Alin Ilin, cel care asigură interimatul, ajutat de antrenorul cu portarii Corneliu Fulga.

În 2022, Tunariul mai are meciuri cu FC Pucioasa (sâmbătă, ora 14:00, acasă), Unirea Bascov (deplasare), Flacăra Moreni (acasă), în etapa a 14-a stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Astra, și în ultima rundă din acest an primește vizita celor de la FCSB 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/surpriza-la-cs-tunari-liderul-seriei-a-4-a-a-ligii-3-s-a-despartit-de-antrenorul-valentin-negru-motivul-rupturii-de-principal-19252092

Marius ANGHEL 04 Nov. 2022, 13:08 Liga 3
Pe aceeași temă