Daniel Pancu se desparte de Rapid și preia ca antrenor principal Poli Iași! Anunță clubul giuleștean, nu și cel din Copou

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 23:33 Liga 2
Daniel Pancu se desparte de Rapid și preia ca antrenor principal Poli Iași! Anunță clubul giuleștean, nu și cel din Copou

În ziua în care și-a anunțat oficial noul antrenor principal, pe Adrian Iencsi (45 de ani), Rapid s-a reunit sub comanda ”secundului” Ștefan Grigorie, însă a informat printr-un comunicat și că se desparte de președintele Daniel Pancu (43 de ani). Clubul giuleștean transmite că fostul antrenor și președinte Pancu va fi ”principal” la Poli Iași, în Liga 1, acolo unde îi ia locul lui Mircea Rednic. În schimb, clubul din Copou nu a anunțat nimic până la publicarea acestui articol despre numirea fostului atacant ca antrenor.

Daniel Pancu, antrenor la Poli Iași. Rapid: ”Mult succes Pancone!”

Daniel Pancu a antrenat până acum doar echipa Rapid, iar în luna martie a acestui an a fost demis, fiindcă șefii clubului au considerat că nu vor să reducă și mai mult șansele la promovare, numindu-l în schimbul său pe Dan Alexa, care, însă a ratat accederea în Liga 1. Pancu a rămas în cadrul clubului și pentru o scurtă perioadă de timp, circa o lună de zile, a îndeplinit funcția de președinte la Rapid. Acum pleacă de la gruparea sa de suflet și merge, potrivit paginii de Facebook a Rapidului, la echipa din orașul său natal, Poli Iași.

”Legendarul Daniel Pancu, fostul jucător, antrenor și președinte al Rapidului, va fi noul „principal” al prim-divizionarei Politehnica Iași.
Mult succes, Pancone! ?”, a transmis Rapid.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/posts/686215202106859

În schimb, Poli Iași nu a confirmat până la momentul publicării articolului faptul că Daniel Pancu este noul antrenor principal al echipei.

O face, în schimb, Daniel Pancu, pe contul său de Instagram, acolo unde a postat o poză cu emblema clubului Poli Iași, fără să lase însă niciun comentariu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Gabriel Pancu (@danielgabriel.pancu) on

Rapid, primul club unde Daniel Pancu a antrenat. A reușit o promovare în Liga 2

Daniel Pancu e originar din Iași, oraș unde a și început fotbalul, la Poli Iași.

Daniel Pancu a preluat ca antrenor Rapid în octombrie 2018, în sezonul trecut, în Liga 3, când i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Pancu a reușit să promoveze echipa giuleșteană în Liga 2, iar în acest sezon, după 24 de etape, a lăsat-o pe locul 6, la doar două puncte sub CS Mioveni, clasate pe al doilea loc promovabil, și tot la două sub Turris Oltul, echipe de pe 3, poziție care ducea la barajul pentru promovare. Echipa a fost preluată apoi de Dan Alexa, iar Rapid a participat într-un play-off de promovare în care a încheiat pe ultimul loc, 6, ratând astfel obiectivul.

Cu Pancu antrenor, Rapid a obținut în cele 24 de etape de Liga 2 10 victorii, 7 egaluri și 6 înfrângeri.

Aceasta a fost prima sa experiență ca antrenor.

Rapid s-a mai despărțit în ultimele zile de antrenorul Dan Alexa și directorul general Ovidiu Burcă.

Poli Iași s-a despărțit de Mircea Rednic

Poli Iași s-a menținut cu emoții în Liga 1, iar la finalul acestui sezon ”înghețat” din cauza pandemiei s-a despărțit de antrenorul Mircea Rednic (58 de ani), care preluase echipa în luna ianuarie 2020.

Poli a încheiat play-out-ul Ligii 1 pe locul 6, antepenultimul, care în mod normal ar fi dus la barajul de menținere/promovare în primul eșalon dacă nu s-ar fi decis trecerea la un sistem de 16 echipe și trimiterea ultimei clasate Chindia la jocul decisiv cu CS Mioveni.

Cu rezultate modeste în 2020, 5 victorii, 4 egaluri, 9 înfrângeri, trupa din Copou a decis să se despartă de Mircea Rednic.

”Mulțumim, COACH!
Pentru că ai simțit, autentic, alb-albastru!
Pentru dedicare!
Pentru curajul de a fi umăr la umăr cu noi la greu!
Pentru că, împreună, am reconfirmat traseul unui simbol!
Iașul a câștigat un prieten, amintiri și o pagină de istorie fotbalistică!
Pentru toate, vei fi RESPECTAT în Copou!”, a anunțat Poli Iași pe site-ul oficial.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-este-noul-antrenor-al-echipei-rapid-angelescu-gandim-la-fel-este-o-decizie-buna-daniel-niculae-a-refuzat-sa-revina-la-clubul-giulestean-19143513

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-sunat-adunarea-pentru-noul-sezon-al-ligii-2-24-de-jucatori-a-avut-stefan-grigorie-la-primul-antrenament-noutatile-19143529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-s-a-despartit-de-inca-trei-jucatori-in-ziua-reunirii-unul-dintre-ei-e-dorit-de-fc-u-craiova-19143481

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 23:33 Liga 2
Pe aceeași temă