Adrian Iencsi este noul antrenor al echipei Rapid. Reacția sa și a lui Angelescu: ”Gândim la fel, este o decizie bună.” Daniel Niculae a refuzat să revină la clubul giuleștean

Carmen MANDIȘ 10 Aug. 2020, 19:11 Liga 2
Adrian Iencsi este noul antrenor al echipei Rapid. Reacția sa și a lui Angelescu: ”Gândim la fel, este o decizie bună.” Daniel Niculae a refuzat să revină la clubul giuleștean

Rapid s-a decis asupra noului antrenor pe care îl va avea în noul sezon de Liga 2. Adrian Iencsi (45 de ani), ultima dată antrenor la echipa a doua a Craiovei, în Liga 3, va semna cu giuleștenii, a anunțat acționarul majoritat Victor Angelescu, la reunirea echipei, care a avut loc luni seară, în Regie. Oficialul se arată încântat de negocierile cu fostul jucător și căpitan al Rapidului.

La doar o zi după oficializarea despărțirii de Dan Alexa, Rapid a instalat pe bancă noul antrenor. Este vorba despre Adrian Iencsi, unul dintre jucătorii reprezentativi ai clubului din Giulești. Iencsi a fost campion cu Rapid în 2003 și va avea ca obiectiv promovarea în Liga 1 la finalul sezonului care începe în ultimele zile ale lunii august.

Adrian Iencsi este noul antrenor al Rapidului. Victor Angelescu se arată încântat

Fostul fundaș al echipelor Ceahlăul, Rapid, Spartak Moscova, Apollon Limassol, Concordia Chiajna sau ASA Târgu Mureș și-a început cariera de antrenor ca ”secund” al lui Ioan Andone la Apollon Limassol, iar apoi a condus din postura de ”principal” formațiile FC Voluntari, FC Hunedoara, Sporting Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, ”U” Cluj (unde doar în acte a fost principal, fiindcă în practică era secundul lui Bogdan Lobonț), Rapid U19 și U Craiova II, dar a fost și ”secund” al lui Devis Mangia la U Craiova.

„Azi am finalizat negocierile, mâine va semna. Gândim la fel, este o decizie bună. Vrem să ținem nucleul de anul trecut, mai aducem jucători cu experiență”, a declarat Victor Angelescu la reunirea Rapidului.

Adrian Iencsi: „Nu am fugit niciodată de muncă și vin cu sufletul deschis”

Numirea ca antrenor la Rapid este un vis devenit realitate pentru Adrian Iencsi, care a râvnit la această funcție și înainte de a fi numit Daniel Pancu sau Dan Alexa.

„Este supărare după un an care s-a pierdut. Știu că este și o responsabilitate foarte mare, dar eu nu am fugit niciodată de muncă și vin cu sufletul deschis”, a spus noul antrenor al Rapidului pentru ProSport.

Daniel Niculae a refuzat revenirea la Rapid

Altfel, Daniel Niculae a spus „nu” unei reveniri la Rapid, pe postul de președinte, după discuția avută cu principalul acționar Victor Angelescu. Fostul atacant al giuleștenilor consideră că nu este momentul să se alăture echipei, într-o nouă aventură în încercarea de a promova în Liga 1.

DigiSport anunță că Daniel Niculae a refuzat propunerea lui Angelescu, întrucât în club se află în continuare persoane incompatibile cu Rapid, în opinia sa. Chiar și așa, insistențele acționarului majoritar l-ar putea convinge pe „Nico” să se întoarcă în Giulești.

Angelescu a insistat tot mai mult ca Niculae să revină mai ales după ce Ovidiu Burcă, fostul manager general, și-a anunțat plecarea. Relația dintre Burcă și Niculae este cunoscută ca fiind una rece, iar cei doi nu concep să lucreze împreună.

Rapid: ”Adrian Iencsi este noul antrenor”

UPDATE: Ulterior declarațiilor lui Victor Angelescu și reunirii echipei, Rapid a anunțat și el pe site-ul oficial că Adrian Iencsi este alesul pentru postul de antrenor principal după despărțirea de Dan Alexa. Iată comunicatul clubului:

”Rapid va avea, începând de mâine, un nou antrenor principal, o legendă rapidistă ce revine la clubul care l-a consacrat: Adrian Iencsi.

«Ne-am înțeles cu Adi Iencsi, foarte repede. El este un rapidist adevărat și începând de mâine va fi la antrenament. Suntem 100% pe aceeași lungime de undă cu Adi Iencsi, mai ales că el a mai făcut parte din proiectul nostru», a spus Victor Angelescu, finanțatorul Rapidului.

În vârstă de 45 de ani, Adi Iencsi a fost ultima dată la Rapid în 2018, când a antrenat timp de șase luni echipa U19, cu rezultate foarte bune.

Fostul căpitan al Rapidului a venit în Giulești în 1997 și a jucat până în 2004, cucerind de două ori titlul de campion (1999 și 2003), de două ori Cupa României (1998 și 2002) și de trei ori Supercupa României (1999, 2002, 2003).

Ca antren0r, Adi Iencsi a condus FC Hunedoara, Turris Turnu-Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj și Rapid U19, iar în sezonul trecut a condus echipa a doua a lui CSU Craiova.

De asemenea, în 2015, a fost secundul lui Ioan Andone, la Apollon Limassol, formație cu care a evoluat în grupele Europa League.

Bun venit, Adi!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-sunat-adunarea-pentru-noul-sezon-al-ligii-2-24-de-jucatori-a-avut-stefan-grigorie-la-primul-antrenament-noutatile-19143529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-a-anuntat-ca-dan-alexa-nu-mai-este-antrenorul-echipei-ii-multumim-pentru-dedicarea-de-care-a-dat-dovada-cine-va-conduce-antrenamentele-dupa-reunire-19143192

Carmen MANDIȘ 10 Aug. 2020, 19:11 Liga 2
Pe aceeași temă