Daniel Oprița, foc și pară pe elevii săi după succesul cu 3-0 obținut la Dumbrăvița: ”La cum am jucat, îmi dau insomnii.” Jucătorii, băgați în ședință!

Anda DELIU 30 Aug. 2022, 00:35 Liga 2

Steaua s-a impus cu 3-0 în meciul cu CSC Dumbrăvița, dar Daniel Oprița a băgat echipa în ședință la finalul jocului din etapa a 4-a a Ligii 2.

Antrenorul a fost foarte supărat că echipa sa a tratat neserios un meci pe care adversarul l-a terminat în nouă jucători, fără să facă un golaveraj mai bun.

Oprița a mai spus că jucătorii nu trebuie să se gândească la absența dreptului de promovare, căci sunt plătiți să joace bine.

Jocul Stelei nu e pe placul lui Daniel Oprița

Antrenorul Stelei spune că echipa sa nu a trata jocul de la Dumbrăvița cum trebuie.

”Importante sunt cele trei puncte în seara aceasta. Aici, la Dumbrăvița, mai mult nu pot să comentez, pentru că chiar dacă scorul a fost 3-0, ne-am chinuit! Dumbrăvița, cu doi oameni eliminații… Am făcut schimbări, nu mi-au adus nimic! Incredibil! Dumbrăvița, chiar au avut atitudine, s-au dăruit. Au rămas în nouă oameni! Tot respectul pentru ei. Și respect toate echipele, pentru că nu vreau să ne credem noi… Dar i-am prins în situația aceasta. Dacă se grupau mai mult, aveau ei situații să ne prindă…Nu m-am bucurat! E al doilea meci, a doua victorie, în care nu mă bucur. Mă duc în vestiar și țin o ședință. Nu pot. Trebuie să fiu realist. Am fost la Slatina, am fost confuz. I-am atenționat: am câștigat gâfâind. A venit Miercurea Ciuc și ne-a dat 4. Dacă nu tratăm fotbalul și nu suntem serioși. Iar cei care intră, să vină cu un plus. Am patru meciuri în care nu am avut niciun plus de pe bancă. Le arată cu cifre. M-am gândit că am făcut o echipă bună, după numele jucătorilor. Dar atitudinea și jocul mă dezamăgesc”, a spus antrenorul principal al Stelei.

Steaua trebuie să joace ca și cum ar putea promova

Stelistul a spus că el a făcut echipa pentru primul loc și fotbaliștii așa ar trebui să joace ca și cum ar putea promova, căci așa sunt plătiți.

”Nu există așa ceva. Ce drept de promovare? Ce nu e drept de promovare? Trebuie să joace fotbal! (întrebat dacă lipsa dreptului de promovare nu demotivează) Salariul îl iau, nu? Atunci sunt motivați. Când le intră banii, nu mai sunt demotivați. Dacă sunt plătiți pentru asta, să joace. Că nu i-am luat numai pentru promovare. Au contract! Și eu la fel. Vedem, să-i lăsăm pe cei care se ocupă să rezolve problema cu promovarea. Noi trebuie să jucăm. Cum să joc cu doi oameni în plus și să tratez așa cum am tratat noi jocul”, a mai spus Oprița.

Arbitrul a dat foarte multe cartonașe

Arbitrul Mircea Ardelean a dat șase cartonașe galbene steliștilor în acest meci. Oprița spune că echipa nu avea voie să mai ia avertismente după ce a avut doi jucători în plus.

”Nici nu am făcut calculul, dar după ce a rămas Dumbrăvița în nouă, cred că am mai luat noi vreo trei-patru galbene. Eu, în superioritate, am mai luat trei-patru galbene, echipa mea! Asta ce arată? Cum am jucat noi!”, a punctat principalul, căruia galeria i-a scandat numele în timpul jocului.

Chiar și așa, într-un discurs amestecat, Oprița a spus că, în situația dată, nu poate critica arbitrul. ”La început am văzut-o pe primul loc. Dar trebuie să mai dau puțin înapoi și să muncim și să vedem să încercăm să prindem plutonul fruntaș și să fim pe loc de play-off. Așa cum suntem acum…Trebuie să evităm retrogradarea! Că și așa nu avem drept de promovare. Măcar pe aia să o evităm. Ok, că ne-a dat și nouă cam multe cartonașe. A fost o simulare a lor acolo. Se dă cartonaș galben. Deși nu trebuia să ajungă acolo. Un arbitru, nefiind VAR, putea da și penalty… Ce pot să zic eu de arbitru, când le-a dat două roșii și i-a lăsat în nouă? Ce să zic, că a greșit cu ceva? Eu sunt pe echipă, pe atitudine și am…”, a mai spus, nervos, stelistul.

Cui n-i convine, poate pleca!

Danie Oprița a spus că ar mai vrea un transfer și, în același timp, spune că nemulțumiții pot pleca.

”Acum, la cum sunt, aș mai vrea un jucător. Acum să vedem până pe 5 (n.r. – 5 septebmrie) dacă putem să-l luăm. Iar cei care sunt supărați că nu joacă sau nu s-au acomodat, le-am și zis. Până pe 5, au liber să-și caute echipă fiecare. Nu țin pe nimeni. Nu contează cum îi cheamă. Cine vrea să plece, poate să plece. Nu vreau să spună că nu joc. Le-am dat liber! Dacă se cred fotbaliști, să plece, să se ducă la mai bine, la Liga 1 să câștige mai mulț bani. Trag un semnal de alarmă să ne schimbăm atitudinea și să fim altfel, pentru că nu e normal ce am făcut astăzi. Dacă era 1-1, după 2-0 la pauză și la cum s-au desfăsurat lucrurile, nu înțeleg de ce se retrag. Nu le-am spus niciodată să se retragă. Eu vreau să dau golul 3, 4. Așa le-am spus la pauză. Dacă era 1 la 11 poate era să se întâmpla un 3-4 pentru Dumbrăvița. Trebuie să fim relaxați și să spunem lucrurilor pe nume Sunt importante punctele, dar la cum am jucat, îmi dă insomnii, a adăugat antrenorul bucureștenilor.

Steaua în victoria cu CSC Dumbrăvița: Dincă – St. Drăghici, Walace, Al. Sabău, Corbu (Al. Sima 72′) – Ad. Popa (Bodișteanu 64′), Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe (Enceanu 56′) – A. Trică (Chunchukov 64′), Chipirliu (cpt.)(Em. Pacionel 72′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, D. Oroian, Gugu.

Cu 7 puncte, Steaua e pe locul 7 după etapa aceasta, a 4-a. Vineri, de la 16:30, va juca acasă cu Poli Iași. CSC Dumbrăvița a rămas cu 4 puncte și e pe locul 14. Va juca lunea viitoare, de la ora 16:30, la Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-nu-a-fost-suparat-dupa-ce-csc-dumbravita-a-pierdut-cu-steaua-cum-a-apreciat-arbitrajul-in-contextul-celor-doua-eliminari-din-echipa-sa-19243269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectatorii-au-stat-si-pe-jos-iar-primarul-a-huiduit-arbitrul-la-final-tot-ce-nu-s-a-vazut-la-televizor-de-la-meciul-csc-dumbravita-steaua-0-3-19243260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-gheorghe-gol-la-debut-la-steaua-si-stefan-pacionel-a-marcat-pentru-prima-data-pentru-militari-in-meciul-cu-csc-dumbravita-19243182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-satul-lipit-de-timisoara-cele-doua-echipe-sunt-la-egalitate-de-puncte-19243144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

Anda DELIU 30 Aug. 2022, 00:35 Liga 2
Pe aceeași temă