Spectatorii au stat și pe jos, iar primarul a huiduit arbitrul la final! Tot ce nu s-a văzut la televizor de la meciul CSC Dumbrăvița – Steaua 0-3

Anda DELIU 29 Aug. 2022, 23:13 Liga 2

Lume multă, atmosferă câmpenească de final de august, galerie, însuși șeful Jandarmeriei venit în dispozitiv pentru a ține sub control ”spiritele”, arbitraj de ”Județ” și un primar care a făcut și el parte din corul ”huiduitorilor” de la final.

A fost zi de mare meci în comuna Dumbrăvița, cartierul-dormitor al bogaților Timișoarei, căci în sat a venit Steaua. Pe teren s-a lăsat cu o înfrângere cu 0-3, după ce gazdele au avut doi eliminați, iar în tribune atmosfera a fost mai colorată ca la aproape orice meci din Liga 2.

Entuziasm la porțile arenei ”Ștefan Dobay” la început de meci

În ultima luni din luna august, la Dumbrăvița era o atmosferă relaxată. Copiii și oamenii maturi mergeau spre stadion, aflat în spatele primăriei, la liziera Pădurii Verzi. Entuziasm mult, căci egalul realizat în deplasare cu Concordia Chiajna i-a făcut pe locuitori și pe timișorenii veniți la meci să creadă că Dumbrăvița poate bate pe Steaua.

Arena s-a umplut ”ochi” cu peste 1000 de oameni, așa cum Poli doar mai visează să aibă la meciurile de acasă de pe Știința. După estimările Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, la meci au participat chiar 3.500 de oameni! Iar copiii au stat și așezați pe jos, căci nu vine zilnic la Dumbrăvița echipa ce se pretinde continuatoarea câștigătoarei Cupei Campionilor.

Oamenii s-au urcat inclusiv pe unele acoperișuri, pe mesele de la piața de lângă stadion, iar dintr-o vilă ”privilegiată”, meciul s-a văzut de la geam.

Steliștii, cu mâna pe organele genitale

De remarcat că nu au fost incidente deosebite între suporterii vestici și cei ai Stelei, cu toate că în galeria roș-albastră au fost și fani arădeni, veniți să-și susțină ”frații”.

În schimb, steliștii s-au remarcat cu foarte multe înjurături pe stadion, îndreptate spre Timișoara, Poli, Dinamo, Becali, Bichir, Marinescu, presa, și, din păcate, și un moment de-a dreptul scârbos chiar și pentru stadioanele din România, în care o parte din fani se țineau de organele genitale, fără să le pese că pe stadion erau și foarte mulți copii.

Din minutul 13, parcă bucuria fanilor alb-verzi a fost mai redusă, deoarece Ștefan Pacionel a marcat cu un șut bine plasat. Chiar și așa, dumbrăvițenii i-au mai apostrofat pe steliști când exagerau cu trivialitățile împotriva Timișoarei.

Arbitru, depășit de ”anvergura” unui meci fără miză jucat la sat

Pentru un meci într-o echipă plină de jucători aduși din Arad și cu un sponsor important din orașul de pe Mureș, CCA a delegat un arbitru tocmai din… Arad, care nu a avut de parcurs un drum prea lung până la meci. Astfel că nu a uitat cartonașele galbene acasă și le-a folosit din plin, de multe ori prea ușor, manieră de arbitraj despre care în lumea cavalerilor cu fluier se spune că este a celor care nu se simt stăpâni pe ei la un meci. Căci, chiar și formată din mult sub 100 de persoane, galeria Stelei poate speria, dacă are pe cine.

În cazul eliminărilor însă, deciziile au fost corecte. Cu avertisment deja luat, în minutul 28, Ghinescu a intrat tare la Adi Popa și a văzut cartonașul roșu.

Tot mai întuneric și tot mai liniște!

Cu om în plus, Steaua a dat și al doilea gol, în minutul 32, prin Dragoș Gheorghe, cu capul. În tribunele neîncăpătoare s-a făcut tot mai liniște. Toma Bodri, intrat la pauză și avertizat cu un ”galben” după doar două minute nu a fost însă deloc ”tăcut” pe teren.

Arădeanul, iertat de eliminare de arbitrul arădean Mircea Ardelean a putut învăța pe propria piele că ulciorul nu merge de multe ori la apă. În minutul 68, când s-a aruncat în careu, până la urmă, centralul a dictat eliminare.

La Dumbrăvița începea să se însereze, iar pe stadion era tot mai liniște. Pe acest fond de joc, în minutul 88, a marcat și Stephan Drăghici.

Primarul, cu huiduieli și pe la vestiare

După joc, publicul l-a huiduit din plin pe arbitru. În corul nemulțumilor era și primarul Dumbrăviței, Horia Bogarin, mai mult determinat să huiduie de cei din jurul lui, căci nu este neapărat un expert al fotbalului.

La final, edilul se plimba și pe la vestiare, probabil pentru a le ridica moralul jucătorilor.

În schimb, pe străzile din jur, închise înainte de meci, jandarmii evacuau galeria Stelei. Chiar șeful IJJ Timiș, Nicolae Slev, lăsase sacoul de comandant și s-a îmbrăcat în ținuta de misiune, semn că jandarmii au avut estimări că se putea întâmpla ceva urât. Au raportat însă misiune încheiată cu succes, spre deosebire de echipa gazdă.

CSC DUMBRĂVIȚA – STEAUA 0-3

Ștefan Pacionel 13′, Dragoș Gheorghe 32′, Stephan Drăghici 88′

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț (Ad. Ungureanu 70′), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Grancea (Curea 46′), Andr. Olaru (Grigoriu 46′), I. Tănase, Martinov, Ghinescu – L. Bodri (T. Bodri 46′), P. Simon (Dav. Popa 46′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Tismonar, Bain, Pașcalău
Antrenor: Cosmin Stan
Eliminați: Răzvan Ghinescu 28′ (cumul de cartonașe galbene), Toma Bodri 68′ (cumul de cartonașe galbene)

Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Al. Sabău, Corbu (Al. Sima 72′) – Ad. Popa (Bodișteanu 64′), Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe (Enceanu 56′) – A. Trică (Chunchukov 64′), Chipirliu (cpt.)(Em. Pacionel 72′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, D. Oroian, Gugu
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: ”Ştefan Dobay” (Dumbrăviţa – Timiș). Arbitru: Mircea Ardelean (Arad). Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și George Suciu (Câmpia Turzii). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat joc: Radu Bitea (Oradea).

Cu 7 puncte, Steaua e pe locul 7 după etapa aceasta, a 4-a. Vineri, de la 16:30, va juca acasă cu Poli Iași. CSC Dumbrăvița a rămas cu 4 puncte și e pe locul 14. Va juca lunea viitoare, de la ora 16:30, la Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-gheorghe-gol-la-debut-la-steaua-si-stefan-pacionel-a-marcat-pentru-prima-data-pentru-militari-in-meciul-cu-csc-dumbravita-19243182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-satul-lipit-de-timisoara-cele-doua-echipe-sunt-la-egalitate-de-puncte-19243144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

Anda DELIU 29 Aug. 2022, 23:13 Liga 2
Pe aceeași temă