Daniel Oprița a trasat obiectivul Stelei pentru sezonul următor. În ceea ce privește dreptul de promovare, ”rămâne cum s-a stabilit”: ”Nu am speranțe”

Andrei PASCU 23 Jun. 2024, 14:02 Liga 2
Daniel Oprița a trasat obiectivul Stelei pentru sezonul următor. În ceea ce privește dreptul de promovare, ”rămâne cum s-a stabilit”: ”Nu am speranțe”

Steaua a început pregătirea sezonului următor al diviziei a doua la data de 17 iunie, moment în care a avut loc prima ședință de antrenament a întrecerii 2024/ 2025 de Liga 2. Daniel Oprița a stabilit și cantonamentele pe care le va organiza, iar recent a anunțat și planurile pe care le are cu ”militarii” din punct de vedere sportiv.

Gruparea din Ghencea a terminat pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 44 de puncte, cu șase lungimi peste locul 2, Chindia Târgoviște, și tot cu șase peste locul 3, Concordia Chiajna. Nu a mai reușit să se califice, ca în anii trecuți, în play-off, dar speră să revină în top șase în campionatul următor.

Daniel Oprița vrea să ducă Steaua în play-off-ul Ligii 2

Pentru stagiunea următoare, Daniel Oprița e decis să ducă iar Steaua în primele șase echipe ale campionatului. A trasat și cantonamentele din această vară, care vor avea loc în România, la Cheile Grădiștei (24 iunie – 5 iulie) și în Bulgaria, la Bansko (10 iulie – 22 iulie), unde va începe pregătirea sezonului următor.

În ceea ce privește obținerea dreptului de promovare, nici până acum antrenorul nu are informații din care să înțeleagă să se va face, în sfârșit, acest pas din partea conducerii, pentru ca Steaua să poată juca mai sus de SuperLiga României.

Sperăm să fie mult mai bine față de sezonul trecut. Nu am realizat tot ce ne-am propus. Vor mai veni jucători, nu le pot da numele. Vor veni în cantonamentul de la Cheile Grădiștei. Sperăm să prindem play-off-ul și să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României.

(N.r. – Despre situația sa) Mi s-a prelungit contractul cu doi ani. Am avut discuții, dar nu ceva care să mă facă să las Steaua.

(N.r. – Despre obținerea dreptului legal de promovare) La momentul ăsta nu am speranțe. Nu am auzit nimic până acum. La momentul ăsta, la cum văd că se mișcă lucrurile nu știu dacă se va mișca ceva. Cel puțin nu sezonul ăsta!

De asta spun că vom încerca să tratăm serios Cupa României. Am văzut exemplul Corvinului. Se poate, mai trebuie să ai și șansă. Spun că nu am speranțe, dar orice e posibil. Problema e că timpul trece, începe campionatul.

De asta am și decis să aduc jucători care își doresc foarte mult să se afirme. La Steaua e o rampă de lansare pentru ei. Lumea se uită, pot sări în ochi. Poate și asta să fie o motivație pentru ei. Condițiile, suporterii o să îi motiveze”, a spus Daniel Oprița.

Steaua l-a convins pe Dani Iglesias să semneze

Zilele următoare, Steaua va semna cu Dani Iglesias, fostul număr 10 de la rivala Dinamo. Spaniolul în vârstă de 28 de ani, om de bază în sezonul promovării ”câinilor” din Liga 2, este preferatul lui Daniel Oprița. Un alt jucător care se află pe lista Stelei este Atanas Trică (19 ani), atacant care s-a despărțit recent de Universitatea Craiova.

Mihai KerekiAdrian PopFlorin Răsdan, Rafael Munteanu, David Păcuraru și Gabriel Nedelea sunt achizițiile Stelei de până acum, din această vară.

Foto: Steaua

Andrei PASCU 23 Jun. 2024, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă