A retrogradat cu CS Tunari și s-a despărțit de U Craiova. Unde ar putea ajunge Atanas Trică și ce spune Lorena Balaci, mama sa, după despărțirea de echipa de care era legat sufletește

Cătălin MUREȘANU 20 Jun. 2024, 11:38 Liga 2
A retrogradat cu CS Tunari și s-a despărțit de U Craiova. Unde ar putea ajunge Atanas Trică și ce spune Lorena Balaci, mama sa, după despărțirea de echipa de care era legat sufletește

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, și-a reziliat contractul cu Universitatea Craiova și ar putea semna cu Steaua sau Dinamo, formații care s-au interesat de serviciile sale.

Atacantul are contacte și de la alte cluburi din SuperLigă și Liga 2.

Mama lui Atanas Trică explică motivul pentru care fiul său a plecat de la U Craiova

Atanas Trică s-a despărțit de echipa la care a crescut și de care este legat sufletește, Universitatea Craiova, după ce în partea a doua a sezonului recent încheiat a fost împrumutat în Liga 2, la CS Tunari, cu care a retrogradat.

Tânărul atacant în vârstă de 19 ani a hotărât că este mai bine să rămână liber de contract și, conform mamei sale, Lorena Balaci, a găsit înțelegere la patronul Mihai Rotaru pentru a rezilia înțelegerea cu formația din Bănie.

”Am considerat că e mai bine așa. Costel Gâlcă a transmis că nu se va baza pe el și, astfel, am luat legătura cu domnul Rotaru și am cerut asta, iar dânsul ne-a înțeles. Atanas și-ar fi dorit să rămână, să lupte, să demonstreze, însă mesajul lui Gâlcă a fost clar. E o tristețe și factorul emoțional există, când s-a întors de la Tunari a venit cu gândul să se impună”, a explicat Lorena Balaci pentru ProSport.

  • 8 meciuri în prima ligă are Atanas Trică, toate pentru U Craiova, desfășurate pe dureata a trei sezoane. A marcat și un gol, în 6-1 contra echipei Dinamo, în februarie 2022, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”.

Atanas Trică nu a mai vrut să meargă împrumut și a reziliat înțelegerea cu Universitatea Craiova

Vârful care măsoară 1,91 m nu duce lipsă de oferte, are contacte cu formații din SuperLigă și din Liga 2, iar mama sa speră ca, în cel mai scurt timp, să își găsească o nouă înțelegere.

”Timpul ne-a demonstrat, atât în cazul lui, cât în alte cazuri, că împrumuturile nu sunt ceea ce trebuie. Ești, practic, legat de o echipă, iar acolo unde mergi, dacă nu ești de-ai lor, la un moment vor să folosească fotbaliștii pe care-i au. Este oarecum normal. Sunt echipe care îl vor. Și din prima ligă și din eșalonul secund, Dumnezeu să-i dea gândul bun și o să aleagă ce trebuie. Pe mine și dacă mă sună cineva să mă întrebe de el, direcționez spre impresar”, a transmis fiica legendarului Ilie Balaci.

  • 18 meciuri, în care a strâns doar 611 minute și a marcat 3 goluri, a avut Atanas Trică la Steaua, în sezonul 2022-2023 de Liga 2, fiind împrumutat de U Craiova la clubul din Ghencea. Atunci, Steaua a terminat pe locul 2, dar nu a promovat, din cauza formei de organizare a clubului.
  • 9 meciuri, în care a strâns 549 minute și a înscri 1 gol, a prins Atanas Trică la CS Tunari, în partea a doua a sezonului 2023-2024 de Liga 2, dintr-un total de 10 jocuri disputate de club în 2024. CS Tunari a retrogradat în Liga 3, iar Trică jr. s-a întors la clubul de unde fusese împrumutat în iarnă, U Craiova.

Atanas Trică se poate întoarce în Ghencea, dar e dorit și de AFC Câmpulung Muscel

Impresariat de firma fraților Becali, de Atanas Trică este interesată chiar fosta sa echipă, Steaua București.

Atacantul în vârstă de 19 ani a evoluat în Ghencea, sub formă de împrumut, în sezonul 2022-2023, s-a simțit foarte bine sub comanda lui Daniel Oprița și a înscris de trei ori în cele 19 partide în care a fost folosit.

Și rivala roș-albaștrilor, Dinamo, s-ar fi interesat de serviciile nepotului lui Ilie Balaci. ”Câinii” caută, însă, un atacant cu experiență. În această vară, roș-albii au bifat o campanie de achiziții în care se regăsesc foarte mulți tineri jucători. Pe filiera impresarului Cătălin Sărmășan au fost aduși Adrian Caragea (18 ani), Răzvan Pașcalău (20 de ani), Cătălin Cîrjan (21 de ani) și Alexandru Roșca (21 de ani). De asemenea, roș-albii încearcă să rezolve și legitimarea lui Raul Rotund (18 ani), ultima oară la Șelimbăr, dar care aparține de ”U” Cluj, club cu care se află în litigiu.

De serviciile nepotului lui Ilie Balaci este interesată și nou-promovata în Liga 2 AFC Câmpulung Muscel, potrivit Muscel TV.

”Pentru Atanas este important să joace, nu contează liga, de-asta a și plecat de la Universitatea. Are nevoie de continuitate. Ne-am despărțit corect și frumos de Craiova, totul a fost liniștit, cu înțelegere”, a mai spus Lorena Balaci, mama lui Atanas Trică.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cătălin MUREȘANU 20 Jun. 2024, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă