Daniel Niculae e convins! 2021 va fi anul promovării Rapidului în Liga 1: ”Acum nu mai avem scuze.” Argumentele fostului atacant

Răzvan STÎNGĂ 25 Feb. 2021, 11:44 Liga 2

Rapid nu a început bine anul, a făcut doar 2-2 cu Ripensia pe teren propriu, deși a condus cu 2-0. A rămas însă între echipele de sus în clasamentul Ligii 2, iar Daniel Niculae e convins că acesta e anul în care giuleștenii vor promova, în sfârșit, în Liga 1.

Fostul atacant a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, iar printre subiectele abordate s-au numărat și evoluția Rapidului în această iarnă, după perioada de pregătire sub comanda lui Nicolae Grigore, dar și meciurile amicale și confruntarea cu Ripensia.

Daniel Niculae: ”Noi, suporterii, vrem să câștigăm numai cu 5-0”

Daniel Niculae vede o creștere a nivelului echipei comparativ cu anul trecut și a făcut un anunț ferm. Acela că Rapid, dacă va prinde play-off-ul, va reuși să promoveze în Liga 1.

”Eu am încredere că Rapid va intra în play-off și cu siguranță dacă va intra în play-off, va promova. În meciul cu Ripensia aveam așteptări, voiam să văd echipa la lucru după această pauză. Jocul nu e exact acela pe care îl vrem. Noi, suporterii, vrem ca jocul să fie extraordinar, ca cealaltă echipă să nu atingă mingea și să câștigăm cu 5-0. Din păcate, mai sunt și adversari puternici. Mai există și starea gazonului, pentru că am văzut că la Buftea terenul va ceda la un moment, pentru că s-au jucat multe meciuri.

Trebuie să te adaptezi, să-ți faci jocul. Au fost câteva trasee foarte bune. Nu zic că echipa arată extraordinar, dar arată bine, e pe un drum bun și cred că Grigore face o muncă bună. Are metode de pregătire frumoase, antrenamente plăcute jucătorilor. Îmi place că a schimbat și sistemul, pentru că acel 4-3-3 era obositor și fără ocazii”, a declarat Daniel Niculae la ProSport LIVE.

Daniel Niculae: ”Anul acesta nu am avea scuză dacă nu vom promova”

Fostul vârf al Rapidului a scos în evidență și anumite aspecte pe care le vede decisive în îndeplinirea obiectivului. Printre ele, bugetul și transferurile din acest sezon, de la începutul campionatului și din această iarnă.

”Există un buget și o stabilitate financiară, sunt jucători foarte importanți, au fost aduși jucători buni, pe toate posturile. Există acolo deja un grup care joacă de ceva timp împreună și cred că s-a format unul destul de unit. Anul acesta nu am avea scuză dacă nu vom promova.

Eu zic că lucrurile s-au făcut mai bine în acest an, dar foarte bine că s-a învățat din greșelile trecutului. Faci greșeli și nu trebuie să le mai repeți, nici la nivel de conducere, nici la nivel de echipă. Trebuie ca lucrurile să meargă cât mai bine, ca să nu mai suferim la finalul sezonului.

E un campionat echilibrat, echipe bune. Sunt echipe de la care nu te aștepți să se ridice la un nivel foarte bun, dar au arătat că au calitate. Când și-au dorit și au vrut, s-au ridicat la nivelul echipelor care și-au anunțat intenția de a promova. E o luptă strânsă, o luptă care diferența o va face chiar și ultimul meci din acest campionat, a mai spus Niculae la ProSport LIVE.

Rapid e pe 3 în Liga 2. Următorul meci, cu SCM Gloria Buzău

Rapid întâlnește SCM Gloria Buzău, în deplasare, în etapa a 17-a, joi, de la ora 17:00. În precedenta etapă, a 16-a, formația lui Ilie Stan a fost învinsă pe teren advers de ASU Poli, scor 0-2, în timp ce Rapid a făcut 2-2 acasă cu Ripensia, după ce a condus cu 2-0.

Înaintea meciului direct, buzoienii sunt pe locul 10, cu 21 de puncte în 15 meciuri, în timp ce giuleștenii sunt pe locul 3, cu 26 de puncte în 14 confruntări.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapidistii-sceptici-in-privinta-revenirii-la-pro-rapid-daniel-niculae-sunt-piedici-peste-piedici-nici-acum-trei-ani-nu-s-a-intamplat-reactia-directorului-de-imagine-lucian-ione-19171211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-veste-foarte-proasta-si-doua-bune-pentru-rapid-mircea-leasa-se-opereaza-si-rateaza-tot-sezonul-dar-nicolae-grigore-poate-conta-contra-buzaului-pe-doi-jucatori-care-au-ratat-debutul-in-acest-an-19170911

https://liga2.prosport.ro/special/oferta-valorica-a-ligii-2-din-ultimul-deceniu-uta-a-dat-cei-mai-multi-jucatori-spre-liga-1-prin-transfer-urmata-de-chindia-mioveni-si-petrolul-19170908

Răzvan STÎNGĂ 25 Feb. 2021, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă