Dan Alexa vrea să o ducă pe ASU Poli în cantonament în Antalya: ”Nu e un moft, e o necesitate.” Alb-violeții au luat vacanță după ce au jucat un amical cu Ghiroda, pierdut

Anda DELIU 11 Dec. 2020, 17:37 Liga 2

După câteva zile de antrenamente, ASU Politehnica a luat binemeritata vacanță vineri, 11 decembrie. Prilej bun pentru concluzii și planuri pentru anul 2021. Antrenorul Dan Alexa a declarat că vrea să ducă echipa în Antalya și că vor fi și câteva plecări iarna aceasta.

Dan Alexa a explicat că România nu oferă iarna terenuri bune de antrenament pentru o pregătire centralizată. ”Ne dorim foarte mult să putem pleca în Antalya, vom vedea în ce condiţii putem pleca, care sunt regulile, avem nevoie de un cantonament. Nu e un moft, e o necesitate, puteam găsi condiţii bune şi în România. Dar cea mai mare problemă e reprezentată de starea terenurilor, probabil în ianuarie vremea va fi nefavorabilă, multe terenuri vor fi îngheţate sau, dacă nu vor fi îngheţate, am face antrenamente pe terenuri noroioase, care nu pot decât să dăuneze jucătorilor”, a precizat Alexa.

La ASU Poli vor fi câteva sosiri și plecări

Antrenorul intenționează să schimbe puțin echipa iarna aceasta. ”Încercăm să mai aducem şi doi-trei jucători, vom renunţa la nişte jucători, cărora, din punctul meu de vedere, le va fi greu să joace în sezonul de primăvară. Ne aşteaptă o parte a doua a campionatului mult mai grea decât prima. Echipele se vor întări, sunt zece echipe care se bat pentru şase locuri, diferenţa de puncte e foarte mică, încercăm să facem paşii corecţi, să intrăm în play-off şi acolo va fi altă discuţie”, a explicat ”Chirurgul”.

Amical cu Ghiroda înainte de intrarea în vacanță

Vineri, Poli a jucat un meci-test cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. De la alb-violeți au lipsit cei care au jucat mai mult în campionat, iar Dan Alexa a testat componenţii generaţiilor 2003 (juniori împrumutaţi în această stagiune la Fortuna Becicherecu Mic – L3) şi 2004, astfel că echipa de Liga 3 s-a impus cu 2-1, cu golurile marcate de Pădurariu și Kayondo. Pentru timișoreni a marcat juniorul Mintaș.

”Am vrut să văd juniorii reprezentativi ai noştri, din academie, care ar putea face pasul către prima echipă. Îmi doresc să-i cunosc şi în condiţii de joc şi am făcut antrenamente cu ei câteva zile, sunt în atenţia mea. Ştiţi foarte bine, avem o academie care creşte an de an şi ne bazăm pe lucrul acesta, în ziua de azi, în care e foarte greu să mai găseşti investitori, trebuie să te bazezi mult pe ceea ce creşti”, a mai spus Alexa.

ASU Politehnica și-a stabilit reunirea pentru data de 5 ianuarie 2021.

Cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, ASU Poli e pe locul 5 în acest moment în Liga 2, sub ”FC U” Craiova (30 puncte), Viitorul Pandurii, Rapid (ambele cu câte 26 de puncte) și Dunărea Călărași (24 de puncte în 13 meciuri).

În ultimele etape rămase de disputat în sezonul regular, ASU Poli mai are de jucat cu SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Metaloglobus Bucureşti (acasă), Pandurii Târgu Jiu (deplasare), Turris Oltul Turnu Măgurele (acasă) și Concordia Chiajna (deplasare).

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-mai-zgarciti-decat-cei-rapidisti-la-licitatia-pentru-tricourile-folosite-in-derby-ul-fratiei-sumele-pe-care-cele-doua-cluburi-le-vor-dona-catre-salvati-19161997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chiar-a-promis-ceva-concret-noul-primar-al-timisoarei-pentru-asu-politehnica-dominic-fritz-raspunde-dupa-afirmatiile-lui-dan-alexa-eu-nu-vreau-sa-comentez-interventia-politica-in-campania-e-19161843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-resimte-gustul-infrangerii-la-timisoara-dupa-17-meciuri-dupa-esecul-din-derby-ul-fratesc-cu-rapid-dan-alexa-multumit-ca-echipa-ramane-pe-pozitie-de-play-off-suntem-in-obiectiv-19161703

Anda DELIU 11 Dec. 2020, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă