Dan Alexa vrea să fie impresionat de jucătorii săi la ultimul meci din acest sezon, la Dumbrăvița: ”Pentru ei e important.” Antrenorul vrea să arate ceva și celor care le oferă încredere

Adi MARICA 05 May. 2023, 13:05 Liga 2
Dan Alexa vrea să fie impresionat de jucătorii săi la ultimul meci din acest sezon, la Dumbrăvița: ”Pentru ei e important.” Antrenorul vrea să arate ceva și celor care le oferă încredere

În ultima rundă din Grupa B de play-out de Liga 2, a 7-a, FC Brașov joacă în deplasare, cu CSC Dumbrăvița, sâmbătă, de la ora 11:00.

După ce, în această săptămână, a semnat un nou contract cu FC Brașov, Dan Alexa vrea să încheie sezonul cu o victorie cu Dumbrăvița, comună de lângă Timișoara unde are casă.

Cu un succes în ultima etapă, FC Brașov va termina campionatul pe locul 1 în Grupa B, 7 la general, fiindcă are mai multe puncte și decât prima clasată din Grupa A, indiferent de rezultatul meciului dintre Concordia Chiajna și Unirea Constanța.

Cerința lui Dan Alexa pentru ultimul meci al sezonului pentru FC Brașov

Antrenorul de la FC Brașov spune că echipa merită să termine pe primul loc şi datorită faptului că a fost cea mai bună formaţie din play-out, fiind neînvinsă şi având cel mai mare număr de goluri marcate, 21 în cinci meciuri!

”Este un meci în perspectiva sezonului care vine, dar am aşteptări de la jucătorii care vor intra să o facă serios, să joace bine, pentru că pentru ei e important să mă impresioneze. O ultimă impresie în acest campionat împotriva unei echipe pe care eu o cunosc bine, o echipă foarte periculoasă acasă. Îmi doresc foarte mult să câştigăm play-out-ul, chiar dacă este o palidă consolare. Cred că am fost echipa cea mai bună din acest play-out ca şi număr de goluri, ca şi evoluţii. În ultimele 12-13 meciuri echipa asta a pierdut doar un joc, cred că de asta merităm să câştigăm. Trebuie să arătăm celor care au încredere în noi că lucrurile se fac bine şi corect, pentru că suntem o echipă de tradiţie, o echipă care reprezintă un oraş care trebuie să aibă o echipă la nivelul Ligii 1”, a spus Alexa.

Debutează juniorul Racz?

Pentru meciul cu CSC Dumbrăvița, Alexa l-a cooptat în lot și pe atacantul Sebastian Racz (16 ani), un junior care ar putea avea șansa să debuteze în Liga a 2-a.

”Vom da şanse în acest meci şi unor jucători care au evoluat mai puţin. Este o şansă importantă să vedem dacă ne putem baza pe ei sezonul viitor. La meciul cu Dumbrăvița voi debuta și jucători din academie, pentru că este important pentru punctajul de clasificare să îi promovăm”, a spus Alexa.

Rareș Lazăr a început antrenamentele

Altfel, încă de la începutul acestei săptămâni, mijlocașul Rareș Lazăr și-a reluat antrenamentele după accidentarea teribilă suferită în primul minut al meciului cu Ripensia, din cadrul etapei a 5-a a play-out-ului Ligii 2.

Medicii i-au scos ațele de la operație, iar Lazăr a primit a acceptul să reia antrenamentele. ”Am un fizic bun, nu cedez ușor”, a explicat Lazăr revenirea rapidă la antrenamente.

Mijlocașul central defensiv va fi menajat pentru ultimul meci al sezonului.

FC Brașov se menține pe locul 1 doar cu o victorie, dacă echipa din Chiajna își câștigă meciul său

Meciul dintre CSC Dumbrăvița și FC Brașov are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița.

În acest moment, cu o rundă rămasă de disputat, FC Braşov se află pe primul loc în clasamentul Grupei B din play-out-ul Ligii 2, cu 41 de puncte şi cu un golaveraj 21-4. În situația în care Concordia își câștigă meciul, atunci FC Brașov trebuie să și-l câștige și ea pe al ei, pentru a rămâne pe locul 1. În caz de egalitate între FC Brașov și Concordia, ilfovenii sunt avantajați de primul criteriu de departajare, numărul de puncte obținut la finalul sezonului regular, 29 față de 28, astfel că ei vor termina pe prima poziție.

Cu 33 de puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 3.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlni la Brașov, iar trupa lui Dan Alexa s-a impus cu scorul de 4-0, prin dublele lui Milcho Angelov (19, 58) și Alexandru Saim Tudor (83, 87).

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-isi-asteapta-cu-entuziasm-ultimul-meci-din-acest-sezon-de-liga-2-cu-fc-brasov-florin-macavei-s-a-creat-un-spirit-in-adevaratul-sens-al-cuvantului-19269293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cu-chirurgul-inainte-dan-alexa-a-semnat-prelungirea-contractului-cu-fc-brasov-ma-simt-foarte-motivat-si-foarte-bine-19269304

https://liga2.prosport.ro/liga-4/domn-director-iulian-popa-fostul-fotbalist-al-fc-brasov-rapid-sau-sibiu-a-ajuns-si-conducator-la-clubul-din-orasul-natal-vreau-sa-aduc-un-suflu-nou-si-sa-ofer-conditii-sportivilor-19269271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-si-cel-al-ultimei-runde-din-play-out-doua-echipe-au-incheiat-deja-sezonul-19269212

Adi MARICA 05 May. 2023, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă