Dan Alexa nu a fost neapărat euforic după victoria cu Metaloglobus. De ce încă e sceptic în privința calificării în play-off cu ASU Poli, deși a egalat liderul

Anda DELIU 07 Mar. 2021, 17:28 Liga 2

ASU Poli s-a impus cu 1-0 în meciul desfășurat pe teren propriu, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Metaloglobus, după un joc în care numărul ocaziilor a fost redus pentru ambele echipe.

Dan Alexa spune că toate meciurile cu miză vor fi urâte, dar a lăudat adversarul. În același timp, ”Chirurgul” spune că echipa sa nu e încă sigură de calificarea în play-off-ul pentru promovare, deși din sezonul regular au mai rămas de disputat doar trei etape, iar ASU Poli e pe locul 2, la egalitate cu liderul.

Dan Alexa, după victoria cu Metaloglobus: ”Am făcut un joc consistent”

Antrenorul echipei ASU Poli e convins că de acum încolo, fiecare greșeală va conta în meciurile cu contracandidatele pentru obiectiv.

”3 puncte foarte, foarte importante. Am întâlnit un adversar bun, foarte bun, cu fotbaliști, nu cu jucători de fotbal, cu fotbaliști! Care știu să țină de minge, știu să-și pună probleme, care ies din situații aglomerate. Dar am făcut un joc consistent, în special din punct de vedere defensiv. Am mai avut două situații. O victorie importantă pentru că așa vor fi toate meciurile cu contracandidatele noastre. Meciuri urâte, unde fiecare greșelă poate conta”, a spus Alexa despre adversarul cu fotbaliști care nu și-a creat nicio ocazie periculoasă în meciul din etapa a 18-a a Ligii 2.

”Chirurgul” a închis jocul cu Ignea

După golul marcat de Stjepan Plazonja în minutul 18, Poli a avut puține ocazii, în special prin Petre Ivanovici.

Alexa a explicat că a vrut să întărească mijlocul, chiar dacă, așa, adversarul s-a apropiat de careu.

”Metaloglobus a găsit breșe în special pe zonele laterale foarte ușor. Au ajuns ușor în preajma careului. Am preferat să întărim mijlocul. Am avut și atunci probleme 10-15 minute. Apoi am făcut o schimbare, a intrat Ignea foarte bine și am echilibrat jocul, având și o situație mare prin Ivanovici”, a precizat Alexa, întrebat dacă a cedat deliberat controlul jocului.

Dan Alexa nu e sigur de prezența în play-off a echipei sale, ASU Poli!

Între primul loc și locul 7 din Liga 2 sunt acum 4 puncte, pentru moment, înainte ca etapa a 18-a să se încheie.

ASU Poli va sta peste două runde și mai are de jucat în două deplasări în ceea ce a mai rămas din sezonul regular, la Pandurii și Chiajna. Alexa spun că echipa nu trebuie să se culce pe o ureche după ce a egalat liderul.

”Nu suntem siguri de play-off, pentru că încă nu avem puncte suficiente. Peste două etape noi stăm. Ne mai trebuie minimum trei puncte. Mergem la Pandurii și cu siguranță nu este un meci ușor, cum o arată hârtia. Trebuie să câștigăm. Cred că cu 34 de puncte suntem 99 la sută în play-off”, a mai adăugat antrenorul alb-violeților.

În acest moment, ASU Poli e pe locul 2, cu 31 de puncte acumulate în 17 meciuri desfășurate în 18 etape. E la egalitate cu liderul ”FC U” Craiova, care are 31 de puncte în 15 jocuri și un golaveraj mult superior: +15 față de +6.

În sezonul regulat, ASU Poli mai are meciuri cu Pandurii Târgu Jiu (deplasare, 13 martie, ora 11:00), laterna roșie, și Concordia Chiajna. Ambele sunt în deplasare pentru timișoreni. În penultima rundă, ASU Poli stă, fiindcă ar fi trebuit să întâlnească Turris Oltul, echipă care a abandonat competiția în această iarnă.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-1100-e-meci-de-sase-puncte-dupa-parerea-lui-dan-alexa-19173106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lectia-de-eficienta-asu-poli-a-castigat-cu-metaloglobus-dupa-un-meci-cu-putine-faze-de-poarta-19173170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-manu-invins-cu-metaloglobus-la-timisoara-de-asu-poli-si-au-dorit-mai-mult-victoria-probabil-jucatorului-bucurestenilor-caruia-i-s-a-facut-rau-la-pauza-19173258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

Anda DELIU 07 Mar. 2021, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă