Dan Alexa, lider în play-out cu FC Brașov și revoltat pe situația sportivă din Timișoara: ”Să aibă sportul aproape la pământ este o palmă pentru cei care ne conduc”

Anda DELIU 06 May. 2023, 23:30 Liga 2
Dan Alexa, lider în play-out cu FC Brașov și revoltat pe situația sportivă din Timișoara: ”Să aibă sportul aproape la pământ este o palmă pentru cei care ne conduc”

FC Brașov a încheiat cu un succes sezonul de Liga 2, 2-1 la Dumbrăvița, localitate de lângă Timișoara unde antrenorul său are casă. Dan Alexa a rămas cu regretul ratării calificării în play-off, dar, per ansamblu, a fost mulțumit de cum a terminat echipa sa campionatul, pe locul 1 în play-out.

În schimb, Alexa a avut remarci dure la adresa celor ce conduc sportul și politica din Timișoara.

FC Brașov a câștigat după ce a dominat clar la Dumbrăvița

Pentru brașoveni au marcat Zoran Mitrov (45+1) și Milcho Angelov (66), iar pentru timișeni a înscris Tudor Moțiu (59).

Dan Alexa a punctat că rezultatul e meritat. ”Legat strict de joc, cred că am meritat victoria. Nu s-a pus problema. Dumbrăvița ne-a egalat dintr-o neatenție a noastră. Am dominat, cred, jocul de la un capăt la altul, am avut multe situații, am avut bare. Am venit să câștigăm, pentru că voiam să câștigăm acest play-out. Chiajna a pierdut la Unirea Constanța, surpriza sezonului (n.r. –1-0 pentru Unirea la Chiajna). Am câștigat play-out-ul, e o palidă consolare, dar acesta a fost obiectivul nostru în momentul în care n-am mai prins play-off-ul. Cred că meritam, pentru că în ultimele 13 sau 14 meciuri am pierdut doar un joc. Noi am avut obiectiv câștigarea play-out-ului”, a spus antrenorul echipei din Brașov despre meci.

FC Brașov în meciul din play-out cu CSC Dumbrăvița: Ureche – M. Burlacu (Tud. Oltean 60′), Fustar (cpt.), Diallo – Sorsa, Spătaru (Lambrinoc 90+2′), Diogo Izata, Rob. Boboc (Vas. Constantin 74′), Dumbravă – Mitrov (Chică-Roșă 60′), M. Angelov (Racz 90+2′). Rezerve neutilizate: D. Mutu – Lascu, Saim Tudor, Blănaru.

Nu vor fi multe transferuri în vară la FC Brașov

”Chirurgul” a spus că echipa nu se va schimba mult vara aceasta. ”Am vrut să-i văd și pe Bococ, și pe Mitrov. Am debutat și un băiat din academie, dar pe final. În mare, rămânem cam care suntem. Și astăzi a fost un joc bun. Am arătat bine în perioada aceasta, începând din iarnă. Din păcate, am fost în play-off 4 minute, până a egalat Buzăul la Baia Mare. Asta a fost și pregătim sezonul viitor sperând că prindem play-off-ul luând lucrurile pas cu pas”, a precizat Alexa.

Per ansamblu, după un start ratat, Alexa a apreciat că Brașovul s-a prezentat bine în 2023. ”La cum s-a început, am încheiat foarte bine. Știm foarte bine care a fost situația. Noi în primele cinci etape nu am avut un lot format. Din lotul care e acum, am făcut pregătirea cu vreo șapte-opt jucători doar. Au fost probleme la început, apoi s-au reglat și ehipa a arătat o creștere evidentă. Sunt mulțumit”, a mai adăugat el. Cei de la FC Brașov tot repetă această placă, uitând însă că Dinamo a început și mai slab sezonul, iar acum este în play-off și ocupă loc de baraj de promovare.

  • În această săptămână, Dan Alexa și stafful său au semnat prelungirea pe încă un an a contractului cu FC Brașov.

Alexa felicită Dumbrăvița pentru menținerea în Liga 2

Și el posesor de vilă în Dumbrăvița, Alexa a felicitat singura echipă timișeană care s-a menținut în Liga 2 la finalul acestui sezon. Poli și Ripensia au retrogradat. ”Vreau să felicit Dumbrăvița, pentru că îmi aduc aminte acum un sezon, când a început Liga 2, nimeni nu i-a dat nicio șansă. Au făcut puncte. Dumbrăvița a rămas echipa etalon a Timișul. Îl felicit pe Stan, felicit pe toată lumea care e aici, pentru că au reușit o performanță remarcabilă. E doar meritul lor. Cred eu că ei au fost surpriza campionatului”, a mărturisit Alexa, cel care se afla ca antrenor la CSM Reșița în sezonul trecut, când Dumbrăvița câștiga la lovituri de departajare în Valea Domanului și obținea promovarea în Liga 2.

Alexa a fost dur față de cei care conduc Timișoara. ”E greu să vorbesc ce a făcut diferența. Ceea ce știu cu siguranță este că un oraș ca și Timișoara, să aibă sportul aproape la pământ – și nu vorbim doar de fotbal – este o palmă pentru cei care ne conduc. Oamenii aceștia au fost votați de alegători. Timișoara tot timpul a excelat prin sport. Am făcut o comparație cu Brașovul, un oraș mai mic. Dar care are campioni naționali, europeni și mondiali la foarte multe secții de sport. La Timișoara, din păcate, e prea puțin. Să le fie rușine celor care iau decizii! Dar și noi, timișorenii o lăsam așa. O lăsăm să o lăsăm. Prea puțin ne luptăm pentru asta. Din păcate, s-a ajuns unde s-a ajuns , iar cumva, asta a fost inevitabil”, a mai adăugat antrenorul Brașovului.

Alexa a aminitit și de Poli, unde a antrenat în sezonul 2020-2021 și a jucat în play-off. ”Am tras un semnal de alarmă pentru că am fost implicat direct. Am fost și omul care a încercat să aducă bani. Sunt niște oameni la Poli care și-au dat bani de acasă și acum nu mai sunt nici băgați în seamă. Dar e ceva intern și nu vreau să intru în subiect, pentru că nu stăpânesc bine. Lumea pe stradă vorbește de Poli de pe timpuri, perioada Iancu, dar lumea face prea puțin. Din păcate, acesta este adevărul. Nu se poate ca Timișoara să nu aibă echipă în Liga 2. Este imposibil! Și Dumbrăvița să le dea așa o palmă morală. O echipă care are aproape punctele pe care le au amândouă la un loc (n.r. – Dumbrăvița a terminat cu 33 de puncte, Poli cu 19, iar Ripensia cu 17). Ceea ce spune absolut totul despre ceea ce se întâmplă în fotbalul timișorean”, a conchis Dan Alexa.

Cu 44 de puncte adunate în acest sezon, FC Brașov a câștigat Grupa B de play-out, la general ocupând locul 7 din 20 în Liga 2.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-final-de-liga-2-cu-victorie-cu-concordia-chiajna-19269543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cu-chirurgul-inainte-dan-alexa-a-semnat-prelungirea-contractului-cu-fc-brasov-ma-simt-foarte-motivat-si-foarte-bine-19269304

Anda DELIU 06 May. 2023, 23:30 Liga 2
Pe aceeași temă