Unirea Constanța a părăsit Liga 2 cu o victorie de moral. Succesul cu Concordia Chiajna, cu resentimente pentru Dacian Nastai după evenimentele din iarnă: ”Putea fi mai bine”. Ce urmează după retrogradarea în Liga 3?

Răzvan STÎNGĂ 06 May. 2023, 14:43 Liga 2

Unirea Constanța a terminat sezonul de Liga 2 într-o notă pozitivă, bifând a doua victorie la rând în play-out, în chiar ultima etapă a întrecerii. A învins, sâmbătă, și Concordia Chiajna, scor 1-0, după ce trecuse de Ripensia, scor 2-0.

Unirea Constanța a terminat Liga 2 cu o victorie: 1-0 cu Concordia Chiajna

Astfel, Unirea Constanța a reușit să termine pe locul 6, penultimul, în Grupa B, devansând Ripensia. Succesul surprinzător cu ilfovenii a fost adus de Davide Massaro, în minutul 71, care a transformat o lovitură de la 11 metri. Înainte, în minutul 19, Concordia Chiajna a irosit un penalty prin Dorin Codrea, portarul Sebastian Moroz scoțând execuția.

Antrenorul constănțenilor, Dacian Nastai, s-a declarat și el surprins plăcut de victoria cu Concordia Chiajna, dar a scos în evidență și ceea ce s-a întâmplat la începutul anului, anume că au fost mari schimbări de lot și că jucătorii noi au fost aduși pe ultima sută de metri.

Din punctul său de vedere, Unirea Constanța a arătat bine în ultimele etape nu doar din perspectiva rezultatelor, ci și prin imaginea arătată pe teren, datorită perioadei de pregătire.

  • Unirea Constanța, cu Concordia Chiajna: Moroz – Ad. Horșia, Gîrcoveanu, Cr. Ivan, Vl. Mitrea, Doumbia, Potecea (cpt.), Rob. Tudor (Njopgang 68’), Burnaz, Massaro, Ciontea
    Rezerve neutilizate: Lupescu – Harfas, Crestează, Bejenaru, Dr. Ilie, Gab. Gheorghe, Vl. Tătar

Dacian Nastai, după ce Unirea Constanța a învins Concordia Chiajna

El este convins că din vară se vor întâmpla la fel de multe schimbări la echipă, după ce a căzut în Liga 3, iar fotbaliștii pe care i-a avut sub comandă în acestă a doua parte a stagiunii vor putea fi cedați la echipe din Liga 2.

Nimeni nu se aștepta la această victorie, noi am încercat în această săptămână să continuăm jocul bun făcut runda trecută. Faptul că am reușit să legăm două victorii, înseamnă că sunt câțiva jucători care pot juca la nivelul Ligii 2. Am spus mereu, păcat că am început pregătirea foarte târziu.

Suntem abia în a 12-a săptămână de pregătire. Dacă acum am fi început campionat, să zicem că am fi arătat mult mai bine. Nu știu dacă e vreo consolare că am terminat peste Ripensia, eu o interpretez pe partea cealaltă. E durerea și mai mare, pentru că eu cred că se puteau face mai multe puncte”, a declarat Dacian Nastai la Metropola TV.

Dacian Nastai, despre planurile cu Unirea Constanța

Referitor la ce urmează după ce Unirea Constanța a căzut în Liga 3, antrenorul speră ca proiectul să continue, echipa să nu se desființeze, dar a lăsat impresia că nu are această certitudine.

Nastai e dispus să rămână și în divizia inferioară, să fie în continuare antrenor și să meargă pe același principiu ca acum, creșterea de jucători tineri, poate tot de la FCSB.

Obiectivul nostru a fost să creștem jucătorii în ultimele două-trei săptămâni. Le-am spus să se concentreze pe evoluțiile de pe teren, pentru că jucând bine, având rezultate bune, vor avea șansa să semneze contracte mai bune din vară.

Lucrurile vor fi mai bune ca în acest an. Nu a fost un an ușor, a fost un an complicat și o spune o persoană din interior. Dar am reușit să facem puncte, să facem și jocuri bune. Sigur, în unele momente rezultatele nu au fost cum voiam, dar asta e munca de antrenor.

Cei care decid la echipă sunt cei care finanțează. Eu pot doar să îi sprijin. Cât timp se dorește continuarea proiectului, eu rămân. Putem să încercăm să promovăm, tot așa, tineri jucători.

Ca să progreseze jucătorii, trebuie să fie o metodologie, etape prin care jucătorii să învețe fotbalul pe fază defensivă și ofensivă, trebuie să aibă calitate. Dacă există și câțiva jucători cu experiență, lucrurile sunt și mai bune”, a mai punctat ”principalul” Unirii Constanța.

Unirea Constanța a terminat pe locul 6 Grupa B a play-out-ului de Liga 2

Unirea Constanța a fost ultima în Grupa B a play-out-ului de Liga 2 pentru o bună perioadă de timp, dar a finalizat întrecerea pe locul 6, cu 18 puncte, la un punct de locul 7, Ripensia.

Înainte de disputarea ultimelor două etape din sezon, Unirea Constanța avea 10 meciuri la rând cu înfrângeri. Anterior seriei cu rezultate negative, în etapa a 13-a a sezonului regular, reușea în mod surprinzător să învingă CSM Slatina în deplasare, scor 1-0. Duelul avea loc anul trecut, la 5 noiembrie.

În etapa a 6-a, penultima, Unirea Constanța a trecut de Ripensia cu 2-0, pentru ca în această sâmbătă să învingă Concordia Chiajna, scor 1-0.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-despre-obiectivele-sale-si-ale-echipei-dupa-ce-poli-iasi-a-promovat-matematic-in-superliga-ce-spune-despre-meciul-cu-gloria-buzau-19269448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-fc-brasov-n-a-fost-bun-ilie-stan-aproape-doua-trofee-in-kuweit-dupa-unul-castigat-in-oman-19269436

Răzvan STÎNGĂ 06 May. 2023, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă