Dan Alexa, încântat după victoria cu Buzăul: ”Avem o echipă foarte bună.” A lăudat arbitrul după ce l-a certat în timpul jocului

Anda DELIU 18 Feb. 2021, 19:22 Liga 2

ASU Poli s-a impus cu 2-0 în fața celor de la SCM Gloria Buzău, după un meci în care diferența a făcut-o prestația timișorenilor din repriza secundă. Dan Alexa a fost, firește, mulțumit, întrucât, psihologic, începutul de parte secundă a campionatului este foarte important pentru obiectivul de promovare.

”Chirugul” a avut o adevărată izbucnire nervoasă la adresa arbitrului Mircea Ardelean, care i-a dat și galben, dar, la final, surpriză!, Alexa l-a gratulat pe centralul arădean.

Dan Alexa, după succesul cu SCM Gloria Buzău: ”O victorie meritată și importantă”

Alexa a vorbit despre importanța acestei victorii pentru echipa sa, venită din reușitele lui Ioan Mera (61) și Dorin Codrea (68).

”Un meci complicat, dificil. Am întâlnit o echipă bună a Ligii 2, care a pus foarte multe probleme tuturor echipelor și are ca obiectiv play-off-ul, deși nu poate să promoveze. A fost un meci echilibrat în prima repriză, ne-au surprins pe zona centrală, apoi am fost mai consistenți în repriza a doua și am tranșat jocul. Cred că merităm victoria, îmi felicit jucătorii. O victorie meritată și importantă. Astăzi sunt zece echipe în luptă pentru șase poziții. Obiectivul nostru imediat este accederea în play-off, iar orice pas greșit poate conta enorm la final. Echipa asta are nevoie de victorii. Avem o echipă bună în momentul acesta, cu jucători cu experiență. E o victorie care poate să tragă după ea un parcurs bun spre foarte bun”, a spus Alexa despre joc.

Decizii controversate și o ”mare” de galbene. Alexa a dat-o la ”pace” cu centralul Ardelean

În ceea ce privește arbitrajul, poliștii au reproșat vehement faptul că în prima repriză, când era 0-0, arbitrul Mircea Ardelean nu a dat penalty după ce Mera a primit un pumn în cap de la portarul Stoian, la o fază de joc petrecută la 10 metri.

De asemenea, în repriza a doua, Pîrvulescu putea fi eliminat după o intrare ”criminală” la Ivanovici. Timișorenii au mai reclamat la 0-0 și un henț în careu, iar tot meciul s-au dat multe cartonașe galbene ambelor echipe.

Alexa a strigat vehement la arbitru la faza de penalty, dar după meci, dovedind că îi plac jocurile psihologice, ”Chirurgul” l-a lăudat excesiv pe central.

”Astăzi a fost un arbitraj foarte bun. Sunt trăiri în timpul jocului, dar un arbitraj bun. Domnul arbitru de astăzi s-a achitat foarte bine de sarcini. Am văzut și reluările după joc. A arbitrat bine, un arbitru de viitor”, a spus Alexa, care în timpul meciului îl tutuia pe central.

Ardelean nu a prins ”lista scurtă” a arbitrilor monitorizați pentru promovarea în Liga 1.

Terenul de pe ”Dan Păltinișanu”, într-o stare proastă

Mai trebuie spus că amprenta asupra meciului și-a pus-o și terenul, unul destul de moale, cu multe locuri fără iarbă. Alexa a spus că a contat mult și acest aspect în desfășurarea partidei.

”Da, a contat. Și Ilie Stan, am văzut de pe margine și mi-am dat seama imediat, le-a cerut să joace mai direct. Se pasează destul de greu pentru că era foarte moale. Normal că trebuie să te adaptezi destul de repede la ce-i oferă gazonul”, a mai adăugat Alexa.

Cu acest succes, ASU Poli a acumulat 27 de puncte și a urcat pe locul 2, cel puțin până duminică, atunci când joacă Rapid, fiind la trei puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova și la două peste Viitorul Pandurii, care a pierdut azi cu ”U” Cluj, și Rapid.

În etapa următoare, a 17-a, timișorenii joacă sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11:00, la Unirea Slobozia.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian TătaruMediafax Foto

Anda DELIU 18 Feb. 2021, 19:22 Liga 2
Pe aceeași temă