Dan Alexa, după startul din play-off al Politehnicii cu un egal, la Călărași, ”a doua casă” a sa: ”A fost un 0-0 frumos. Poli este o echipă minunată”

Anda DELIU 04 Apr. 2021, 00:31 Liga 2

ASU Poli a debutat în play-off-ul Ligii 2 cu un 0-0 obținut la Călărași, cu Dunărea, după un meci cu o multiudine de ocazii. Dan Alexa a spus că jocul a fost frumos și a precizat că elevii săi trebuie să continuă să creadă că se poate promova, chiar dacă Timișoara e ”Cenușăreasa” celor șase echipe care se luptă pentru accederea în Liga 1.

Antrenorul Politehnicii a remarcat că a fost seara portarilor. ”A fost un 0-0 frumos, cu foarte multe situații de a marca de ambele părți, atât ale Călărașiului, cât și ale noastre. Cred că noi am avut ocaziile mai mari. Am ratat în situații unu la unu cu portarul advers. Îl felicit pe Began, pentru că a făcut un meci bun. Am avut și acea bară pe finalul meciului. Un meci frumos. Am avut atitudine, am avut determinare, am fost foarte organizați. Am întâlnit o echipă foarte bună, pe care eu îi văd printre favoriți la promovare. Au condiții foarte bune, au un lot excepțional. Dar îmi felicit echipa pentru ceea ce au arătat azi. Am un regret, pentru că am ratat de trei ori singur cu portarul și apoi acea bară. Puteam să pierdem totul la ultima fază, dar a apărat foarte bine Otto. Îl felicit și pe portarul meu. Dar până una alta, un punct câștigat în deplasare, împotriva unei echipe foarte bune”, a declarat Alexa, la microfonul TelekomSport.

Visul promovării, încă intact pentru ASU Poli și după acest egal

Dan Alexa a vorbit din nou despre condițiile de la echipă. ”Ne dorim foarte mult. Pe tot parcurusul sezonului am fost în primele șase echipe. Avem o echipă cu jucători experimentați. Am arătat rău la ultimele două jocuri, dar astăzi echipa a jucat bine. Am avut ritm, am avut situații. O încercăm. Asta ne dorim cu toții. Încercăm o promovare istorică, deși avem un buget… chiar aici la lojă se minunau de salariile noastre. 21.000 de euro net, 30 de persoane: jucători, staff și tot ce înseamnă. Asta face din Poli o echipă minunată, o echipă cu inimă foarte mare, foarte mult voluntariat. Avem suporterii care asigură neajunsurile din jurul echipei. Avem un oraș în spate. Ne dorim foarte mult ca Poli să promoveze, pentru că fotbalul românesc are nevoie de echipele de traidție, iar Poli este una dintre ele”, a explicat Alexa, aflat în continuare în stare de suspendare.

De pe margine, indicații a dat Antonio Foale.

”Chirurgului” îi place presiunea

Alexa a vorbit și despre faptul că există așteptarea ca el să bifeze o nouă promovare, după cele cu ACS Poli, Rapid și chiar adversarul din această seară, Dunărea Călărași.

”Eu mă bucur. Înseamnă că mi-am câștigat dreptul acesta. Mă bucur că am reușit să am aceste trei promovări într-un timp relativ scurt. E o presiune, dar le-am spus-o și jucătorilor mei: presiunea aceasta să fim bucuroși că există la noi Este o presiune că ne putem bate pentru ceva măreț, iar asta nu poate decât să te motiveze”, a spus antrenorul-manager la finalul partidei de la Călărași.

Alexa se simte ca acasă la Călărași

Revenirea la malurile Dunării, a brațului Borcea, sunt speciale, de altfel, și acum pentru Dan Alexa.

”Special, desigur, Călărașiul este ca și a doua casă pentru mine. Iubesc Călărașiul, iubesc echipa aceasta. Mă uitam acum la ce s-a schimbat stadionul: cu nocturnă, cu cu loje. Într-adevăr, sunt legat de Călărași. Am foarte mulți prieteni. Mă întâlnesc cu drag cu ei. Am avut parte de foarte mult respect și e normal respectul să fie reciproc”, a conchis antrenorul echipei ASU Poli.

Cu 33 de puncte, ASU Poli e, momentan, pe locul 5 din 6 în play-off-ul Ligii 2 și săptămâna viitoare va juca la ”FC U” Craiova, în 10 aprilie, de la ora 14:00. Dunărea a rămas, tot pentru moment, pe locul 2, cu 35 de puncte, la unul în spatele liderului ”FC U” Craiova.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Alexandru Botezatu (Dunărea Călărași)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/multe-ocazii-zero-goluri-la-ora-de-cupe-europene-dunarea-calarasi-si-asu-poli-s-au-anihilat-reciproc-19177592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-asu-poli-al-doilea-meci-din-play-off-ul-ligii-2-se-joaca-astazi-in-nocturna-pana-aproape-de-miezul-noptii-19177429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-a-play-out-ului-propune-cinci-meciuri-pentru-sambata-de-la-ora-1100-petrolul-joaca-la-resita-farul-primeste-vizita-ripensiei-19177256

Anda DELIU 04 Apr. 2021, 00:31 Liga 2
Pe aceeași temă