Dan Alexa debutează oficial ca antrenor la ASU Poli în meciul cu Petrolul: ”Aștept foarte multă determinare și personalitate”

Anda DELIU 20 Nov. 2020, 16:19 Liga 2
Dan Alexa debutează oficial ca antrenor la ASU Poli în meciul cu Petrolul: ”Aștept foarte multă determinare și personalitate”

ASU Politehnica va juca primul meci cu Dan Alexa ca antrenor principal sâmbătă, în derby-ul cu Petrolul, joc programat așa cum era și normal, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. ”Chirurgul” nu va putea miza chiar pe tot lotul, chiar dacă ultimii jucătorii depistați cu coronavirus au putut ieși din izolare. Alexa se așteaptă la un meci foarte dificil, din cauza situației echipei ploieștene.

În condițiile actualului clasament, Alexa știe că orice puncte e important. ”S-a strâns foarte mult clasamentul, întâlnim o echipă care are pretenții clare de promova. Au investit și foarte mult. O echipă care are jucători de calitate, un antrenor foarte experimentat care are deja două promovări. Va fi un meci greu, dar am încredere că putem să-l câștigăm. Este important să aducem puncte pentru că inclusiv locul 15 sau 16 într-o etapă, maximum două, pot ajunge pe poziție de play-off. Și Rapidul, care părea scoasă din cursă, a revenit în prim-plan. De asta fiecare meci e important. E important să fim foarte concentrați, aștept foarte multă determinate și personalitate”, a spus înlocuitorul lui Octavian Benga., cel care a lăsat echipa pe locul 3, la două puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova.

Petrolul, un adversar greu de anticipat

”Chirurgul” nu se așteaptă ca Viorel Moldovan să utilizeze aceeași echipă care a pierdut cu Aerostarul, mai ales că lotul numeros al ”lupilor” i-a permis mereu să facă schimbări. ”Acesta este mare hibă a fotbalistului român. După înfrângeri usturătoare știe să se motiveze foarte bine, joacă cu o anumită teamă. Vor veni motivați 100 la sută. Invers, când obții victorii importante, tinzi spre relaxare și tot timpul e foarte greu să-i remotivezi. Mai revin și jucătorii care au avut COVID. Revine Manolache, un jucător foarte important pentru ei. Dar Petrolul are un lot de 25 de jucători. Folosesc două echipe. N-au folosit aceeași echipă două etape la rând, sub nicio formă. Petrolul are de unde să aleagă. Le este ușor și indiferent de componența lor, vor veni foarte montați”, consideră Dan Alexa.

Nu au putut juca pe ”Știința”

Jucătorii ar fi dorit, așa cum clubul poate i-a tot cocoloșit, să joace pe Știința, un stadion care nu se mai potrivește însă pretențiilor de promovare ale poliștilor.

Firește, fiind vorba de noiembrie, ora 15 și meci televizat, dorința a fost total nefezabilă. ”Tot timpul am spus-o. «Dan Păltinișanu» este un loc drag mie. Mă simt foarte legat de locul acela. Doresc să am în continuare amintiri frumoase pentru că suntem angrenați cu toții într-un proiect de suflet mai mult. Sperăm să reușim. Inclusiv pentru ora 15 trebuie nocturnă. La 16:30 se dă drumul la nocturnă. E riscul de întuneric și am preferat să nu riscăm pentru că am fi putut, în cazul unui nefericit incident, să se amâne cu 10-15 minute. Eram în imposibilitatea de a juca”, a spus Alexa despre acest subiect.

La ASU Poli s-a depășit problema coronavirusului

La Poli, au avut coronavirus ultima dată Sofran, Mera, Coadă, Munteanu și Manea. Cei cinci au fost declarați vindecați, dar au pierdut multe antrenamente.

Alexa nu a negat ca unii dintre ei vor fi însă folosiți cu Petrolul. ”Le-au ieșit două teste negative, dar mi-e greu să cred că mă pot baza pe ei. Vin după o pauză. Voi vedea dacă va evolua unul, maximum doi”, a mai adăugat antrenorul Politehnicii.

Cu 20 de puncte, ASU Poli e tot pe locul 3 în Liga 2. Petrolul e pe locul 8, cu 17 puncte. Meciul de pe ”Dan Păltinișanu”, din etapa a 13-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 15:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-asu-politehnica-octavian-benga-si-a-dat-demisia-dan-alexa-preia-echipa-timisoreana-19156917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-la-primele-declaratii-ca-antrenor-al-lui-asu-poli-situatia-nu-e-roz-e-riscul-sa-pierdem-play-off-ul-ce-spune-despre-plecarea-lui-benga-19157069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-asu-politehnica-au-revenit-pe-dan-paltinisanu-pentru-un-joc-scoala-alb-violetii-au-ajuns-aproape-la-imunizare-totala-de-coronavirus-19157529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/culisele-demisiei-lui-octavian-benga-de-la-asu-poli-dan-alexa-noul-antrenor-ar-fi-complotat-cu-finantatorul-secret-l-a-lucrat-pur-si-simplu-l-a-executat-19158435

Anda DELIU 20 Nov. 2020, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă