Dan Alexa are pretenții de la jucătorii săi înaintea partidei de la Chiajna: ”Vreau să văd continuitate. Aștept o confirmare că putem lega trei-patru meciuri bune”

Adi MARICA 04 Nov. 2022, 11:44 Liga 2
Dan Alexa are pretenții de la jucătorii săi înaintea partidei de la Chiajna: ”Vreau să văd continuitate. Aștept o confirmare că putem lega trei-patru meciuri bune”

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Chiajna, cu Concordia, un meci extrem de important pentru ambele echipe, privind lupta pentru un loc în play-off.

Partida este una specială pentru Dan Alexa și Andrei Marc, ambii din tabăra Brașovului, și Vlad Mihalcea și Luka Maric, din cea a Concordiei.

Alexa a antrenat Chiajna în Liga 1, în 2016-2017, Andrei Marc a fost căpitanul Concordiei, iar Mihalcea și Maric au jucat sezonul trecut la FC Brașov.

Dan Alexa apreciază Concordia și nu-și dă seama ce se greșește de nu poate promova

Dan Alexa spune că a rămas în relații bune cu șefii clubului ilfovean.

”Am avut o perioadă frumoasă ca antrenor la Concordia Chiajna. Am reușit să ne salvăm de la retrogradarea în Liga a 2-a, asta deși aveam o echipă cu mulți jucători tineri, care ulterior au confirmat în Liga 1: Diaconu, Albu, Dobrosavlevici, Răsdan, Fota… (n.r. – de Răsdan și Fota nu poate fi vorba de confirmare în prima ligă)
Concordia este un club care investește masiv și are un președinte cu multă experiență, Cristi Tănase. Am rămas în relații excelente cu cei de la Chiajna. O promovare nu este ușor de realizat, indiferent de câți bani investești. Nu știu ce se întâmplă, de ce nu reușesc, probabil nu fac lucrurile așa cum trebuie până la un anumit punct. Probabil că nu au găsit încă cheia să reușească să revină în Liga 1. Au ratat o șansă mare sezonul trecut la barajul cu Chindia”, a spus Alexa.

Alexa: ”Aștept de la jucătorii mei o confirmare a faptului că putem lega trei-patru meciuri bune”

Referitor la meciul de sâmbătă, Alexa are așteptări mari de la jucătorii săi. Victoria la scor cu Dumbrăvița (4-0) a adus mult optimist sub Tâmpa.

”Ne așteaptă un final de sezon foarte complicat, vom întâlni echipe foarte bune sau cel puțin la fel de bune ca și noi. Meciuri cheie am tot avut în acest sezon, cu Progresul Spartac, cu Miercurea Ciuc, eu aștept de la jucătorii mei o confirmare a faptului că putem lega trei-patru meciuri bune. Le-am și spus jucătorilor că am pretenția nu să avem două-trei meciuri bune după care să vină o cădere. Ne-am stabilizat la nivelul primului 11. Vreau să văd continuitate, pentru că asta ne va da multă încredere pentru viitor. Am pretenții de la jucătorii noștri, să jucăm cu determinare, cu curaj, să fim organzați și să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut în unele jocuri.
O să fie un meci complicat, pentru că echipa Concordia Chiajna, în ultimele meciuri, a arătat consistență. Eugen Trică a revitalizat echipe. El este un antrenor pragmatic, care își organizează foarte bine defensiv echipa, iar în față au jucători de calitate, care pot face diferența.
Ei se gândesc doar la play-off, au șansele lor și cred că va fi un meci tare”, a spus Alexa.

”Chică-Roșă să fie liniștit!”

În meciul cu CSC Dumbrăvița, Angelov și Saim Tudor au marcat fiecare de câte două ori.

În schimb, Chică-Roșă are puține realizări, fiind departe de forma din sezonul trecut, pe când îmbrăca tricoul Buzăului.

”M-am bucurat pentru Angelov și Saim, care au reușit câte o dublă etapa trecută. Sunt jucători care pot face diferența și mă aștept și de la alții să înscrie. Când ai doi-trei jucători care marchează câte șapte-opt goluri pe sezon vom avea și mai multă încredere. Chică-Roșă a avut momente în care nu a fost clar în meciul cu Dumbrăvița și s-a văzut că e disperat să înscrie. El este un jucător pe care eu mă bazez, îmi doresc să fie mult mai liniștit și sunt convins că va înscrie atâta timp cât se va pune în slujba echipei”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

Vlad Mihalcea și-a găsit cadența la Chiajna

Mijlocașul Vlad Mihalcea (24 de ani) s-a pregătit inclusiv în vară cu FC Brașov și își dorea să semneze un nou contract cu gruparea brașoveană. În cele din urmă, Mihalcea nu a mai așteptat oferta brașovenilor și a semnat cu Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în 8 meciuri, doar 3 începute ca titular și a marcat de două ori.

”Eu m-am antrenat toată vara, vedeam că vin jucători și semnează imediat contractele, iar eu eram tot amânat! Am ajuns la un acord pentru un nou contract, dar zilele au trecut și nu am mai primit niciun semn! Te doare când ești tratat așa, mai ales că eu aici am fost crescut și chiar am crezut că FC Brașov este cea mai bună variantă. Am decis că este mai bine să plec. Cu antrenorul Dan Alexa chiar nu am avut niciun fel de probleme, chiar cred că este un antrenor de nota 10. Nu el este de vină pentru faptul că nu am rămas în lot”, spunea Mihalcea după ce a ales să plece la Chiajna.

Antrenorul brașovenilor spune că se bucură că Mihalcea și-a locul la echipa antrenată de Eugen Trică. ”Mihalcea joacă foarte bine la Chiajna, a fost decisiv în ultimele meciuri, și chiar mă bucur pentru el. Din păcate, am mai spus, Mihalcea este un fotbalist care a pierdut ceva timp. L-au dat în jos fluctuațiile de formă de-a lungul anilor și pentru asta are și el o parte de vină. Se pare că acum și-a găsit cadența la Chiajna, joacă foarte bine, înscrie și chiar mă bucură revederea cu el pentru că mie îmi este drag”, a spus Alexa.

”Chirurgul” îi cere lui Andrei Marc să continue forma bună din ultima perioadă. ”Marc a fost căpitanul Concordiei. O supramotivare îi poate dăuna, astfel că eu vreau ca el să trateze meciul ca pe oricare altul și să aibă evoluție bună, așa cum a avut în ultimele jocuri”, a încheiat Alexa.

În acest moment, Concordia Chiajna ocupă locul 10, cu 17 puncte, iar FC Brașov este pe poziția a 12-a, cu 16 puncte, ultimul loc care duce în play-off, 6, fiind ocupat de Poli Iași, care are 21 de puncte.

Meciul de la Chiajna are loc pe teren secund al bazei sportive din comuna de lângă București, sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarațiile lui Dan Alexa înainte de Concordia Chiajna – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=VHbX_e6l5IY

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-scapat-la-limita-de-depunctare-nu-si-a-achitat-insa-datoriile-19251999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/dan-alexa-in-tribune-pe-allianz-arena-la-meciul-bayern-munchen-inter-milano-cu-ce-impresii-a-ramas-antrenorul-echipei-fc-brasov-dupa-jocul-din-liga-campionilor-19251977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-un-program-infernal-in-etapele-ramase-de-jucat-in-2022-insa-nu-renunta-la-play-off-dan-alexa-e-greu-sa-emitem-pretentii-dar-ne-vom-lupta-19251890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

Adi MARICA 04 Nov. 2022, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă