FC Brașov are un program infernal în etapele rămase de jucat în 2022, însă nu renunță la play-off. Dan Alexa: ”E greu să emitem pretenții, dar ne vom lupta”

Adi MARICA 01 Nov. 2022, 11:18 Liga 2
FC Brașov are un program infernal în etapele rămase de jucat în 2022, însă nu renunță la play-off. Dan Alexa: ”E greu să emitem pretenții, dar ne vom lupta”

FC Brașov a bifat o victorie categorică în runda a 12-a din Liga a 2-a, 4-0 pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, iar echipa antrenată de Dan Alexa este la 5 puncte de locul 6, ultima poziție care asigură prezența în play-off-ul de promovare.

Alexa regretă punctele pierdute ”prostește” în acest sezon.

”Noi am pierdut multe puncte prostește în acest sezon. Dacă nu am fi câștigat cu Dumbrăvița, eram mai mult la retrogradare. Sper ca victoria cu Dumbrăvița să fie una de moral. E greu să emitem pretenții la play-off, dar ne vom lupta. Vom juca fiecare meci la victorie, important este ca echipa să crească în evoluții”, a spus Dan Alexa după victoria cu echipa din satul de lângă Timișoara unde are domiciliul din CI.

Dan Alexa: ”Lupta e foarte strânsă”

Programul echipei până la finalul lui 2022 este unul infernal.

Astfel, FC Brașov mai are de jucat patru meciuri în acest an, cu Concordia Chiajna (d), Poli Iași (a), Steaua (d) și Dinamo (a). Până la finalul sezonului regular vor mai fi apoi trei etape, programate în primăvara anului 2023, iar FC Brașov va mai întâlni Gloria Buzău (d), Unirea Constanța (a) și Unirea Slobozia (d).

”E greu să construiești o echipă atunci când aduci 14-15 jucători, dar eu spun că acum am început să legăm jocul. Lupta e foarte strânsă pentru play-off, iar mici amănunte decid un joc. E clar că avem nevoie și de șansă, pentru că fără șansă e greu să reușești. Sunt echipe cu antrenori foarte buni, cu multe meciuri în Liga 1 și care își organizează foarte bine echipele. Urmează un program foarte greu, orice se poate întâmpla pentru că toate meciurile sunt echilibrate. Suntem la 5 puncte de play-off și sunt optimist pentru că avem jucători de calitate, care pot face diferența”, a încheiat Alexa.

Poli Iași e un exemplu să se poate realiza un parcurs mai bun și cu mai mulți jucători noi adiși. Moldovenii au achiziționat la începutul acestui sezon 25 de jucători, iar în acest moment este pe locul 6, de play-off, cu 21 de puncte acumulate.

În etapa a 13-a, FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 9, 17 puncte).

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-n-a-contat-la-brasov-cosmin-stan-se-simte-umilit-si-nu-si-a-menajat-deloc-jucatorii-li-s-a-urcat-la-cap-ne-am-facut-de-ras-in-toata-tara-e-clar-ca-trebuie-luate-masuri-19251817

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-demolat-dumbravita-dan-alexa-e-incantat-nu-s-a-pus-problema-castigatoarei-gabi-tamas-i-a-incurajat-pe-angelov-si-compania-inaintea-meciului-19251786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-csc-dumbravita-se-joaca-de-la-ora-1100-dan-alexa-isi-intalneste-cosmarul-din-sezonul-trecut-19251736

Adi MARICA 01 Nov. 2022, 11:18 Liga 2
Pe aceeași temă