Dan Alexa a scăpat de ”răstignire” din partea fanilor după ce a reușit primul succes cu ASU Poli în play-off: ”Nu prea sunt obișnuit să câștig la ultima fază”

Anda DELIU 30 Apr. 2021, 20:26 Liga 2

ASU Poli a câștigat cu 2-1 meciul cu Dunărea Călărași, grație unui gol marcat de Jose Casado la ultima fază a partidei. Pentru Dan Alexa, a fost o gură de oxigen și o șansă de a mai scăpa de reproșurile virtuale ale fanilor poliști, care și-au vărsăt de multe ori în ultima perioadă „oful” pe pagina de Facebook a echipei. ”Chirurgul” a recunoscut că jocul echipei nu a fost cel mai strălucit.

Alexa a spus că acest rezultat venit în urma golului lui Jose Casado în minutul 90+3 poate aduce descătușarea alb-violeților. ”Nu prea sunt obișnuit să câștig la ultima fază. Am pierdut foarte multe meciuri în cariera mea, mai ales în ultimii doi ani, în astfel de momente. Îmi doresc să fie o descătușare. E o victorie care ne mai ține în cărți pentru locul de baraj, în eventualitatea în care vom câștiga cu Craiova etapa viitoare, putme spune că avem o șansă. Un joc în care mai ales în ultimele 20 de minute s-a văzut faptul că noi nu am câștigat de foarte mult timp. Am fost jucători lipsiți de încredere. Sper ca victoria asta să ne aducă o descătușare, pentru că am avut nevoie de victoria asta. Avem nevoie în continuare de victorii. Am început bine returul din play-off, sper să continuăm tot așa”, a punctat Alexa.

  • ASU Poli a deschis scorul prin Petre Ivanovici (32′), iar Dunărea a egalat prin Saifeddine Alami (36′). Timișorenii au dat lovitura la ultima fază, prin Jose Casado (90+3′).

Evoluția nu a fost grozavă, pe fondul rezultatelor precedente

”Chirurgul” crede că și rezultatele anterioare au apăsat mult echipa și de aceea cu greu au reușit să domine adversarul pe final, deși au avut superioritate numerică o repriză întreagă.

”Asta se întâmplă în momentul în care nu câștigi de foarte mult timp. Apare teama. Cu câte trec minutele, la jucători le este frică să-și mai asume cineva. Înfrângerile leagă înfrângeri și o a doua repetată pot duce la evoluții proaste spre foarte proaste. Astăzi n-am avut o evoluție reușită, dar am câștigat și golul acesta al lui Casado e mai important pentru următorul joc cu Craiova. Ne dă speranțe, pentru că cu un egal am fi ieșit total din cursa pentru baraj. Cred că meritam o victorie, pentru că am avut meciuri bune, atât la Călărași, cât și cu Rapidul, și cu Ciucul în multe momente. O victorie și încercăm să ne bucurăm de ea”, a explicat Alexa.

Dan Alexa e convins că problemele de la Călărași se vor rezolva

Alexa a mai comentat și situația dificilă a călărășenilor. El este convins că restanțele salariale de patru lui se vor stinge după ce pe plan local se va aproba bugetul.

”Eu știu că se fac eforturi să se achite salariile acolo. E vorba de buget. În momentul în care depinzi de bani publici și cineva contestă bugetul, se prelunește și iar se prelungește. Ceea ce e cert este că cei care conduc clubul Dunărea fac eforturi mari să deblocheze salariile”, a mai spus Alexa.

ASU Poli rămâne pe locul 6 în play-off-ul Ligii 2 după șase etape, cu 36 de puncte, egalând FK Csikszereda. Vinerea viitoare va primi vizita liderului ”FC U” Craiova (18:30).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-dat-lovitura-pe-final-cu-dunarea-calarasi-timisorenii-au-patimit-tot-meciul-dupa-ce-au-avut-o-repriza-de-superioritate-19182202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-abatut-dupa-situatia-tot-mai-grea-de-la-dunarea-calarasi-eu-sunt-solidar-cu-ei-pentru-ca-intr-adevar-e-o-perioada-foarte-lunga-19182210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-s-au-saturat-de-promisiuni-neonorate-neplatiti-din-decembrie-jucatorii-calarasiului-au-refuzat-sa-joace-in-primele-doua-minute-ale-partidei-cu-asu-poli-dupa-ce-initial-au-amenintat-ca-nu-fac-19182121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-dunarea-calarasi-se-disputa-de-la-ora-1500-in-prima-etapa-a-returului-play-off-ului-ligii-2-dan-alexa-spera-la-un-refresh-al-timisorenilor-19182089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-cinci-meciuri-din-vinerea-mare-sunt-programate-de-la-ora-1100-19182025

Anda DELIU 30 Apr. 2021, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă