ASU Poli a dat lovitura pe final cu Dunărea Călărași! Timișorenii au pătimit tot meciul, după ce au avut o repriză de superioritate

Anda DELIU 30 Apr. 2021, 19:42 Liga 2

ASU Poli a obținut în Vinerea Mare primul succes din play-off-ul Ligii 2, la scorul de 2-1 cu Dunărea Călărași. Meciul părea să meargă spre 1-1, după reușitele lui Petre Ivanovici și Saifeddine Alami, dar Jose Casado a dat lovitura pe final. După o primă repriză antrenantă pe ”Dan Păltinișanu”, peste media ligii secunde, jocul a fost mult mai anost în repriza secundă. Nu s-a văzut deloc că timișorenii au avut o în plus, ba din contră, alb-violeții au jucat mai slab decât în prima repriză, dar au fost providențiali pe final.

Partida de la Timișoara a început cu un protest cu pasele laterale, motivat de faptul că cei de la Dunărea sunt neplătiți de luni bune, iar timișorenii i-au susținut în această inițiativă. Poli a dominat partida din începutul de meci, și a și avut ocazii la poarta apărată de Began, prin Ivanovici. Totuși, ocazia marea a fost la cealaltă poartă, în minutul 26, după o eroare făcută de Bocșan. Alami I-a trimis lui Vali Alexandru, cu poarta goală. Coadă a intervenit însă în ultima clipă și a trimis în bara transversală, după care faza s-a stins.

Două goluri marcate în patru minute, la ambele porți

Tot Poli a fost cea care a reușit să deschidă scorul. În minutul 32, centrarea lui Jurj a ajuns al Ivanovici, care a scăpat din marcaj și a marcat. Avantajul pe tabelă al alb-violeților nu a durat însă mult, deoarece peste patru minute, Alami a marcat cu o super-execuție, un șut imparabil de la peste 20 de metri.

La acest scor, orice se putea întâmpla, dar chiar înainte de pauză, echipa ”Matematicianului” a rămas în zece, după ce Charles Acolatse a fost eliminat cu cartonaș roșu direct, după ce l-a călcat fără jenă pe Romariu Rus.

Jocul s-a mai domolit în repriza a doua. Dunărea a dominat în zece oameni

Cele două formații au făcut mai multe schimbări în minutele din prima parte a reprizei secunde, dar jocul nu s-a mai dinamizat, după o primă repriză foarte interesantă. Din contră, ritmul a fost mult mai lent, iar ocaziile, mult mai puține. Monotonia s-a mai ”rupt” în minutul 70, la o lovitură liberă bătută de Șandru puțin peste transversală.

Faptul că Poli a avut om în plus nu s-a mai văzut aproape deloc, din contră. Dunărea adominat ostilitățile. În minutul 79, Păduraru a scos de vinclu o minge trimisă de Djuric din lovitură liberă, iar peste două minute, tot Djuric a trimis în plasa laterală.

Lovitura a venit pe final

Când nimic nu mai anunța succesul, Poli a dat lovitura la ultima fază. Jurj a centrat de pe dreapta, iar Casado a marcat cu capul din centrul careului, pentru primul succes al timișorenilor din play-off. În tur, cele două echipe au remizat la Călărași, scor 0-0.

Deși Poli a încercat pe final să dea golul victoriei, nu a reușit să mai înscrie.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 2-1

Petre Ivanovici 32′, Jose Casado 90+3′ / Saifeddine Alami 36′

ASU Poli: Păduraru – C. Jurj, Bocșan (Casado 55′), Scutaru (cpt.), Pamfile (Sg. Popovici 63′) – Codrea, Coadă – D. Radu (D. Andrei 59′), R. Rus (A. Manea 46′), P. Ivanovici – Radunovic (Axente 55′)
Rezerve neutilizate: Cuzmanovici – Mera, Al. Munteanu, Sofran
Antrenor: Dan Alexa

Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu (Andr. Rus 46′), Wiktorski, A. Lopez, Bg. Șandru (cpt.), Sălceanu – Cr. Pușcaș (Djuric 73′), Acolatse, Alami (M. Fotescu 89′) – Kanda (Bud 63′), Val. Alexandru (Cârstocea 46′)
Rezerve neutilizate: I. Alexandru – Țenea, Ciucur, C. Petre
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Charles Acolatse 44′ (roșu direct)

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș). Fără spectatori. Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte). Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

ASU Poli rămâne pe locul 6 în play-off-ul Ligii 2, cu 36 de puncte, egalând FK Csikszereda. Vinerea viitoare va primi vizita liderului ”FC U” Craiova (18:30). Cu 39 de puncte, Dunărea rămâne și ea pe locul 4, iar săptămâna viitoare, tot vineri, va primi vizita Rapidului (ora 21:00).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-s-au-saturat-de-promisiuni-neonorate-neplatiti-din-decembrie-jucatorii-calarasiului-au-refuzat-sa-joace-in-primele-doua-minute-ale-partidei-cu-asu-poli-dupa-ce-initial-au-amenintat-ca-nu-fac-19182121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-dunarea-calarasi-se-disputa-de-la-ora-1500-in-prima-etapa-a-returului-play-off-ului-ligii-2-dan-alexa-spera-la-un-refresh-al-timisorenilor-19182089

Anda DELIU 30 Apr. 2021, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă