Dacia Unirea, în pericol de a nu începe campionatul. Consiliul Județean Brăila nu s-a ținut de promisiune

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 17:02 Liga 2
  • Banii promiși săptămâna trecută de Consiliul Județean Brăila echipei de fotbal Dacia Unirea se lasă așteptați.
  • Serviciul juridic a mai găsit câteva probleme legate de finanțare, ce mai trebuie rezolvate.
  • Timpul lucrează în defavoarea echipei brăilene. Sâmbătă, 29 august, Dacia Unirea are nevoie de bani să organizeze meciul din prima etapă cu Rapid CFR Suceava.
  • „Fără banii de la CJ nu cred că vom putea începe campionatul”, atenționează antrenorul Alin Pânzaru.


Dacia Unirea este pregătită din punct de vedere sportiv pentru sezonul competițional 2015-2016, iar rezultatul și jocul elevilor lui Alin Pânzaru din amicalul cu Unirea Slobozia reflectă acest lucru, însă situația financiară a echipei este în continuare incertă. Și, conform declarației pe care antrenorul Alin Pânzaru a dat-o duminică, formația brăileană este în pericol de a nu se prezenta la startul campionatului. Mai precis, Dacia Unirea nu va putea organiza meciul de sâmbătă, 29 august, cu Rapid CFR Suceava, pentru că banii promiși de Consiliul Județean rămân în continuare o „fata Morgana”.

„Una caldă, alta rece. După ultimul meci de pe teren propriu ne-am făcut iluzii pentru viitorul sezon competițional, pentru că am jucat bine și am obținut un rezultat pe măsura evoluției noastre. Sub acest aspect lucrurile păreau să intre pe făgașul normalității. Însă vestea rea este că banii încă rămân de domeniul promisiunilor. Marțea trecută știam că problema finanțării echipei va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței de la CJ, însă acest lucru, în fapt, nu s-a întâmplat. Fără bani nu putem începe campionatul, asta e clar. Numai noi știm cum i-am ținut în priză pe jucători, ei s-au pregătit cu ardoare, dar am constatat că fotbalul nu este pe lista de priorități a Consiliului Județean. Am făcut tot ce depindea de noi ca să intrăm în normalitate, să putem fi ajutați financiar. E păcat, după atâta timp în care ne-am agitat ca să salvăm fotbalul brăilean, să facem ca totul să fie legal pentru a putea fi finanțați, să vină o astfel de veste chiar pe ultima sută de metri. Fără banii de la CJ nu cred că vom putea începe campionatul”, a declarat Alin Pânzaru.

Contactat telefonic, președintele clubului brăilean, Valentin Avramescu, a confirmat cele spuse de Pânzaru și a tras, la rândul său, un semnal de alarmă privind viitorul Daciei Unirea. „Marți, 18 august președintele Viorel Mortu ne-a înștiințat că totul este în regulă și că problema finanțării echipei Dacia Unirea, va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței CJ. Până la urmă acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult vineri dimineață, am fost informați că serviciul juridic a mai găsit câteva probleme legate de finanțare, ce mai trebuie rezolvate. Noi nu mai avem timpul necesar să așteptăm pentru că mai sunt câteva zile până la startul campionatului. Problema este gravă, în acest moment, șansele ca noi să începem competiția sunt foarte mici”, a precizat Valentin Avramescu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă