Cursă contra cronometru la Dacia Unirea. ”Lanterna roșie” a Ligii 2 are probleme mari de lot și schimbă strategia. Laurențiu Ivan: ”Din cei 15 juniori, vor rămâne patru-cinci. Am căutat prin județe, dar eforturile nu au dat rezultate până acum”

Răzvan STÎNGĂ 18 Jan. 2022, 14:09 Liga 2
Cursă contra cronometru la Dacia Unirea. ”Lanterna roșie” a Ligii 2 are probleme mari de lot și schimbă strategia. Laurențiu Ivan: ”Din cei 15 juniori, vor rămâne patru-cinci. Am căutat prin județe, dar eforturile nu au dat rezultate până acum”

Cursă contra cronometru la Dacia Unirea Brăila, al cărui plan, vizat după plecările în val de la final de 2021, a fost dat peste cap. Deși spera să se bazeze pe jucători de la echipele ”under” și pe cei mai buni tineri din județele Brăila și Galați, acum ultima clasată din Liga 2 caută și în alte județe.

Tinerii Daciei Unirea Brăila nu se ridică la nivelul Ligii a 2-a 

Antrenorul Laurențiu Ivan a realizat, la o săptămână după ce a debutat antrenamentele, că tinerii pe care credea că poate conta în a doua parte a campionatului nu ar putea face față, încă, la un asemenea nivel. Lotul trebuie întâi să fie unul cantitativ, întrucât acum, din cei 15 tineri pe care îi are la pregătiri, din ce a văzut, doar patru-cinci se pot ridica la anumite așteptări.

La capitolul noutăți intră un jucător adus din altă parte, Mario Palade, un mijlocaș din Galați, de 22 de ani, dar și Răzvan Băcanu, revenit la Dacia Unirea Brăila după ce împrumutul la Viitorul Ianca a expirat.

Dacia Unirea Brăila, refuzată de fotbaliștii din județ. Schimbă strategia și caută și în alte părți 

Dacia Unirea Brăila a început să fie un club care se refuză destul de ușor. Mulți fotbaliști din județ, văzând problemele mari cu care se confruntă echipa, refuză să vină, asta deși nu se poate spune că au avut realizări prea mari în carieră.

Astfel, conducerea și Laurențiu Ivan au început să se orienteze și către alte județe, în speranța că vor fi găsite variante, pe lângă cele pe care le-au ratat sau încă le au în vederi din Galați și Brăila. Problema e că în cazul unor astfel de mutări, Dacia Unirea Brăila trebuie să asigure și cazarea jucătorilor care vor accepta să vină.

Laurențiu Ivan: ”Am tot încercat prin județe, dar toate eforturile noastre nu au dat niciun rezultat până acum” 

Mai nou, Dacia Unirea Brăila încearcă să îl facă pe tânărul portar Alexandru Duță, în vârstă de 19 ani, să revină la echipă. Se mai pistonează și anumite piste, cum ar fi readucerea a trei jucători împrumutați la Viitorul Ianca.

Cei care vin la antrenamente se comportă foarte bine, dintre cei 15 juniori sunt câțiva interesanți, însă probabil că vor rămâne patru-cinci dintre ei. În săptămâna a doua de pregătire o să lucrăm cu mingea mai mult și o să vedem pe care dintre aceștia ne vom baza.

Am tot încercat prin județe, dar toate eforturile noastre nu au dat niciun rezultat până acum. De aceea am discutat cu conducerea și vom încerca să găsim cazare pentru cel mult patru fotbaliști. Repet, avem nevoie de jucători, în toate compartimentele, cam de doi fotbaliști pentru fiecare post. De acei fotbaliști care vor să se afirme, pentru că Dacia Unirea mai are de disputat destule meciuri în Liga a 2-a”, a spus Laurențiu Ivan, pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Dacia Unirea Brăila, amical cu o echipă din Liga 4 Galați la 29 ianuarie 

Dacia Unirea Brăila va avea și primul meci amical din 2022. La 29 ianuarie, ”lanterna roșie” din Liga 2 o va întâlni pe Voința Cudalbi 2015, echipă din Liga 4 Galați. Ulterior, va mai juca împotriva formației Victoria Traian, la 2 februarie, și Viitorul Ianca, la 9 februarie.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patrick-petre-si-raphael-stanescu-fac-echipa-si-la-baia-mare-dupa-despartirea-de-braila-minaur-s-a-reunit-fara-12-jucatori-din-lotul-cu-care-a-incheiat-anul-trecut-si-are-trei-achizitii-perfectate-19216634

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-intampla-cu-dacia-unirea-braila-in-cazul-retrogradarii-in-liga-3-planul-conducerii-19215459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-e-victima-sigura-si-se-condamna-la-retrogradare-laurentiu-ivan-e-greu-de-crezut-ca-ne-vom-mentine-in-liga-2-au-mai-ramas-cinci-fotbalisti-din-lotul-cu-care-s-a-incepu-19215400

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Jan. 2022, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă