Dacia Unirea Brăila s-a reunit cu lot subțire, format în mare parte din tineri. Echipa are aceleași vechi probleme și nu are unde să se antreneze. Antrenorul Laurențiu Ivan: ”Poate facem alergări în parc”

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2022, 15:46 Liga 2
Dacia Unirea Brăila s-a reunit cu lot subțire, format în mare parte din tineri. Echipa are aceleași vechi probleme și nu are unde să se antreneze. Antrenorul Laurențiu Ivan: ”Poate facem alergări în parc”

Dacia Unirea Brăila va aborda partea secundă a Ligii a 2-a cu un lot conturat pe moment, cu ce a avut la dispoziție, selectând tineri de la echipele ”under” ale clubului. După plecările numeroase de la finalul anului trecut, la formația brăileană au mai rămas doar patru fotbaliști.

Dacia Unirea Brăila s-a reunit, 11 tineri s-au prezentat sub comanda lui Laurențiu Ivan

Marius Moroianu, Valentul Robu, Alexandru Duțu și Aurelian Petrache continuă la Dacia Unirea Brăila, din numărul total de fotbaliști alături de care s-a început actualul sezon de Liga 2, cei plecați fiind înlocuiți cu tineri.

Potrivit Obiectiv Vocea Brăilei, la reunirea de luni lotul a fost completat cu Alexandru Bolog, Argentin Niță, Bogdan Petre, Răzvan Băcanu, Mihai Vasiliu, Ionuț  Roșu, Alexandru Gruia, Marian Caplea, Mario Palade, Gabriel Atalmis și Cristian Leu, din grupa antrenorului Adrian Baldovin.

”Principalul” Laurențiu Ivan a declarat că vor fi căutate variante și în zilele următoare, chiar până la reluarea campionatului, pentru a găsi cei mai potrivit fotbaliști.

”Este un moment greu. De aceea am decis să dăm drumul la treabă, ca să avem timp să formăm, cât de cât, un lot, în următoarele zile. Avem patru jucători din vechiul lot, ne mai trebuie doi portari și pe celelalte posturi trebuie să găsim soluții.

Suntem în continuare în discuții cu doi fotbaliști din vechiul lot, care sunt nehotărâți, am luat legătura și cu jucători care evoluează la echipe din județ. Stănciulescu s-a întors la Viitorul Ianca dar noi sperăm să-l readucem la Brăila, avem nevoie de experiența lui.

Ar mai fi o soluție să-i readucem și pe cei trei jucători împrumutați la Ianca. Am întins antene și pe la Galați, săptămâna aceasta sper să mai găsim soluții”, a declarat Laurențiu Ivan, pentru sursa amintită.

”Trebuie să facem cheltuieli cât mai mici în retur ca să supraviețuim și mizăm pe juniori. De aceea am stabilit ca aceste antrenamente să se desfășoare după-amiază, pentru că jucătorii sunt la școală dimineața. Dacă la finalul sezonului Ligii a 2-a vom reuși să avem patru-cinci juniori pe care să ne bazăm în Liga a 3-a, va fi foarte bine”, a completat antrenorul secund Marian Samuilă.

Dacia Unirea Brăila a programat două amicale, dar nu are unde să se antreneze 

Până acum, Dacia Unirea Brăila a reușit să programeze și două meciuri amicale, la începutul lunii februarie, cu Dunărea Călărași, la 5 februarie, și cu Recolta Gheorghe Doja, la 12 februarie. Ambele confruntări vor avea loc în deplasare, dar până la reluarea Ligii a 2-a brăilenii mai au în plan și alte partide de verificare, cu Victoria Traian și Viitorul Ianca, tot în deplasare.

Până atunci, clubul continuă să sufere în privința condițiilor de pregătire. Așa cum se întâmplă de ani de zile, Dacia Unirea Brăila nu are unde să se antreneze. Chiar dacă s-a reunit pe Stadionul Municipal Brăila, tot acolo vor avea loc și următoarele ședințe de pregătire, dar Parcul Monument ar putea fi folosit, cel mai probabil, din nou de formația din Brăila pentru antrenamente, pentru alergări.

”Deocamdată, săptămâna aceasta antrenamentele vor avea un caracter de readaptare a organismului la efort, cu alergări pe pista Stadionului Municipal sau pe aleile din Parcul Monument. Conducerea clubului speră să rezolve repede și acest aspect”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Dacia Unirea Brăila, ca și retrogradată în Liga 3

După 16 etape din sezonul regular, cu trei runde până la finalul acestuia, Dacia Unirea Brăila este pe ultimul loc în Liga 2, cu 2 puncte, la trei de locul 19, Astra. Formația nou-promovată este singura din campionat fără victorie, având două egaluri și 14 înfrângeri până acum.

Dacia Unirea Brăila are un golaveraj de șapte goluri marcate și 48 primite, iar în 2022, în sezonul regular, le va mai întâlni pe Unirea Slobozia (acasă), Ripensia (deplasare) și Unirea Dej (acasă). În play-out va mai avea șase meciuri de disputat.

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Jan. 2022, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă