Cuplaj la Buzău, duminică: Dinamo și Universitatea Cluj ajung în Crâng și joacă contra echipelor care își dispută meciurile de acasă pe stadionul Gloria

Marius TUDOR 04 Aug. 2021, 13:31 Liga 2
Cuplaj la Buzău, duminică: Dinamo și Universitatea Cluj ajung în Crâng și joacă contra echipelor care își dispută meciurile de acasă pe stadionul Gloria

Stadionul Gloria din Buzău va găzdui duminică, 8 august 2021, două meciuri oficiale, unul de Liga 1 și altul de Liga 2.

Ziua va fi deschisă de jocul gazdelor, FC Buzău, cu Universitatea Cluj, din etapa a 2-a a Ligii 2, la ora 12:00. Ulterior, de la ora 19:00, va avea loc meciul Chindiei Târgoviște cu Dinamo, din etapa a 4-a a campionatului Liga 1.

Cum s-a ajuns ca la Buzău să se dispute două meciuri în aceeași zi? Dacă programul celor de la FC Buzău, fosta SCM Gloria Buzău, era bătut în cuie, meciul Chindiei – stabilită în Crâng din februarie, în condițiile în care arena proprie se află în reabilitare de mai bine de doi ani – a fost devansat cu o zi, după ce inițial fusese anunțat pentru luni, la ora 21:30.

Între jocuri va fi o pauză de cinci ore.

Avantaj pentru microbiștii buzoieni

Cum accesul pe stadioanele din România se face restrictiv, cu prezentarea fie a adeverinței de vaccinare, fie a unui test PCR sau rapid antigen, fie cu dovada trecerii prin COVID-19 în ultimele 180 de zile, microbiștii care vor să vină în Crâng se pot considera avantajați.

Cu un singur test rapid, o persoană poate urmări ambele meciuri din tribune.

Chindia a anunțat miercuri dimineață că intrarea generală la jocul cu Dinamo va costa 15 lei. FC Buzău, în schimb, nu a comunicat până la ora redactării acestui material care vor fi prețurile biletelor la meciul cu Universitatea Cluj. Cel mai probabil se va intra gratis la meciul echipei susținute financiar de Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean Buzău.

Chindia, trei victorii în cinci meciuri cu Dinamo. FC Buzău, la primul meci oficial acasă

De la revenirea în Liga 1, în vara lui 2019, Chindia a jucat doar de cinci ori cu Dinamo, două meciuri fiind anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

În primul sezon, cele două echipe s-au întâlnit doar în prima parte a campionatului, înainte de play-out, 3-2 pentru Chindia la Ploiești și 1-4 în ”Ștefan cel Mare”. Jocurile din play-out nu s-au disputat, Dinamo confruntându-se, la ambele programări, cu cazuri de coronavirus. Au urmat jocurile din sezonul 2020-2021, disputate fără spectatori, încheiate cu același scor în sezonul regular, 1-0 pentru Chindia, atât la Ploiești, cât și la Dinamo. În sfârșit, în ultima etapă a play-out-ului, cele două formații au remizat la București, 0-0.

FC Buzău se va afla la primul meci oficial pe teren propriu în noul sezon de Liga 2, după ce a început campionat la Mediaș, cu o înfrângere în fața celor de la FC Hermannstadt, scor 1-2.

Marius TUDOR 04 Aug. 2021, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă