„Victoria, victoria și victoria! La altceva nu mă gândesc”

27 Aug. 2009, 14:45 Cupa

Instalat cu două săptămâni în urmă pe banca tehnică a studenților bucureșteni, Tibor Selymes a obținut miercuri, la Brănești, primul succes cu noua sa echipă. După un meci electrizant, Sportul Studențesc a obținut calificarea în faza a V-a din Cupa României, eliminând la loviturile de departajare echipa locală Victoria. Anul trecut, alb-negrii au atins sferturile de finală ale competiției.

Chiar dacă la final era epuizat și aproape își pierduse voce, ca urmare a indicațiilor permanente date de pe margine, tehncianul a acordat un scurt interviu pentru www.liga2.ro.

Acesta este primul succes pe care îl obțineți pe banca Sportului Studențesc, calificarea în faza superioară a Cupei României…
Da, un prim succes… Eu zic că am făcut un joc bun, chiar foarte bun, am avut câteva ocazii bune. Pot să spun opt ocazii singur cu portarul, atâtea cât au numărat băieții, în timp ce adversarii noștri au avut o centrare din care am băgat-o noi singuri în poartă. Deci avem mult de muncit și la capitolul acesta. Trebuie să finalizăm. Dacă avem o ocazie două într-un meci trebuie să dăm gol. Nu din zece să dăm unul. În plus, trebuie să lucrăm foarte mult și fizic. Ați văzut, la ce le cer eu să joace, avem nevoie de mult efort și fără acesta nu se poate.
 

Față de meciul de sâmbătă din campionat ce a fost diferit?
Am schimbat un pic atitudinea, am muncit mai mult, am fost deja mai organizați în teren. Dar nu poți să pui lucrurile la punct în două ore. O să îmi ia un pic de timp, dar eu cred că suntem pe un drum bun. Dacă reușesc să îi pun și fizic la punct eu zic că nicio echipă din liga asta nu poate să ne oprească. Mai avem foarte, foarte mult de muncit.

Selymes a evoluat în periaoda 2002-2004 la actuala campioană a Ungariei, Debrecen. Aceasta a obținut marți calificarea în grupele Ligii Campionilor, devenind prima echipă din țara vecină care atinge acest nivel, după ediția 1995-1996, eliminând în play-off campioana Bulgariei, Levski Sofia.

Venind vorba de Ligă, fosta dumneavoastră echipă Debrecen s-a calificat în grupele Champions League.
Debrecen e un club foarte serios, un club care știe ce vrea. Au construit echipa asta nu în trei luni, ci în trei-patru ani.

Credeți că vor face față la "masa bogaților"?
Debrecen-ul? Nu, dar au ajuns acolo. Cred că acesta a fost obiectivul lor, să intre în grupe. Știți cum e… Dacă acum câștigă câteva milioane de euro pot să investească și dacă o fac bine pot ajunge tot timpul acolo sus.

Sportul Studențesc se deplasează sâmbătă la Ploiești pentru partida cu Petrolul contând pentru etapa a III-a a ligii secunde.

Pentru meciul următor din campionat ce obiectiv vă propuneți?
Eu nu concep decât victoria, victoria, victoria și… victoria. La altceva nu mă gândesc. Nici copiii nu se gândesc la altceva.
 

 

articol scris de Florin ALBOIU

27 Aug. 2009, 14:45 Cupa
Pe aceeași temă