Andrei Prepeliță a revenit cu un obiectiv clar la echipa Piteștiului: „Vom ataca promovarea. Noi suntem o echipă cu tradiție, iar așteptările sunt mari”

Marius ANGHEL 09 Sep. 2019, 12:53 Campionat
Andrei Prepeliță a revenit cu un obiectiv clar la echipa Piteștiului:**

Andrei Prepeliță (33 de ani) a revenit, oficial, la echipa Piteștiului după 12 ani. Experimentatul mijlocaș a fost folosit de Nicolae Dică în ultimele 20 de minute ale meciului de sâmbătă cu Daco-Getica București, câștigat de Argeș cu 2-0.

În minute petrecute pe teren, experimentatul jucător originar din Slatina a demonstrat că este util echipei, limpezind jocul în linia mediană și alimentând cu mingi coechipierii din față. Acesta a semnat un contract valabil până în iarnă, cu drept de prelungire. În ultimele două luni s-a antrenat cu alb-violeții.

După debutul la noua sa echipă, Prepeliță a vorbit despre obiectivul personal pe care îl are sub comanda lui Nicolae Dică, despre lot și șansele la promovare.

Andrei, cum este revenirea la Pitești după 12 ani?
E frumos să te întorci acasă. Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să revin la Pitești. Am avut și alte oferte din Liga 1, dar, la momentul acesta, și clubul avea nevoie de mine, dar și eu aveam nevoie de FC Argeș.

Echipa cum ți se pare?
Îi cunosc pe băieți de două luni, pentru că m-am pregătit cu ei. FC Argeș este o echipă tânără, o echipă care a făcut meciuri bune anul acesta. A avut și câteva sincope, dar cred că e normal acest lucru când ai atâția copii în echipă. Sper să ne punem la punct cât mai repede și să adunăm victorii pentru că ne dorim să fim în față și să atacăm promovarea în acest an.

Obiectivul tău care este?
Obiectivul personal este să ajut echipa cu experiența pe care o am. Vreau să facem meciuri bune și să fim cât mai sus în clasament. Acum, că am venit eu, nu înseamnă că vom câștiga meci de meci. Echipa trebuie să joace bine și să facem rezultate cât mai bune. Fiecare trebuie să respecte ce ne spune Nicu.

Cum vezi lupta pentru promovare?
Sunt foarte multe echipe bune în liga a doua. În acest timp în care m-am antrenat cu FC Argeș, am urmărit și eu meciurile de la liga a doua. Am văzut partide frumoase și stadioane pline. Este un lucru bun. Din punctul meu de vedere, este un campionat echilibrat, în care, cred că zece echipe sunt apropiate ca valoare.

Care crezi că este atuul echipei FC Argeș în această luptă?
Noi suntem o echipă cu tradiție, iar așteptările sunt mari. Sper să îmbinăm tinerețea jucătorilor cu experiența noastră și să fim o echipă competitivă. Îmi doresc să facem o treabă cât mai bună. Să luăm fiecare meci în parte, iar, la final, când se va trage linie, să fim unde ne dorim.

Andrei Prepeliță a evoluat ultima dată în Liga 1, la Concordia Chiajna, în sezonul trecut, pentru care a strâns 19 meciuri, 18 ca titular, și a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat pentru FC Argeș, U Craiova, FCSB, Ludogoreț (Bulgaria) și Rostov (Rusia).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 09 Sep. 2019, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă