„U” Cluj, învinsă la scor de Debrecen. Goga a ratat un penalty, iar Barbu a deschis scorul în amicalul desfășurat în Ungaria

Marius ANGHEL 20 Jan. 2020, 13:56 Pregătiri, amicale

„U” Cluj a încasat o înfrângere drastică în primul amical susținut în 2020. Echipa antrenată de Adrian Falub s-a deplasat, sâmbătă, în Ungaria, unde a cedat cu 1-5 jocul cu Debrecen desfășurat pe stadionul Nagyerdei. După o oră de joc, cele două formații erau la egalitate, 1-1, Bogdan Barbu fiind cel care a înscris golul clujenilor.

Clujenii au deschis scorul și au fost egalați înainte de pauză în testul cu Debrecen

Universitatea Cluj a început testul cu Debrecen, ocupanta locului 8 în prima ligă a Ungariei, cu cinci dintre cele șase achiziții perfectate până în acel moment în primul „11”. Andrei Mureșan, Robert Neciu, Bogdan Barbu, Cătălin Ștefănescu și Sebastian Mailat au fost titulari.

Jocul desfășurat pe stadionul Nagyerdei a avut o primă jumătate de oră destul de echilibrată. Mailat a obținut apoi un penalty, însă Dorin Goga (33) a irosit-o, după ce portarul maghiarilor a ghicit colțul și a respins în lateral. La faza următoare, Bogdan Barbu (35) avea să primească mingea în centru și să înscrie cu un șut din marginea careului la colțul lung, reușind, totodată, să debuteze cu gol în tricoul noii sale echipe.

Egalarea a venit însă înaintea pauzei, dintr-o execuție a lui Szecsi (43) asemănătoarea cu cea a lui Barbu.

Adrian Falub a aliniat în prima repriză o garnitură apropiată de cea pe care va miza și în campionat, a notat site-ul Universității Cluj.

Marius Coman a avut un gol anulat și un autogol

În partea secundă, antrenorul echipei ardelene a mizat pe o echipă schimbată aproape toată. Marius Coman (59) a înscris, însă reușita sa a fost anulată pentru offside. Imediat, a venit rândul ungurilor să beneficieze de o lovitură de pedeapsă, transformată fără probleme de Bodi (60), scenariu care s-a repetat și în minutul 78. De această dată, Gorcea a ghicit colțul, dar scorul a căpătat proporții după golul lui Ferenczi.

Pe final, Haris (85) l-a văzut ieșit dintre buturi pe goalkeeperul Universității și a oferit execuția zilei, cu un lob de la mijlocul terenului. La ultima fază a partidei, în urma unei centrări din banda stângă, Coman (89) a respins nefericit, în propria poartă, din careul mic, stabilind scorul final.


„U” Cluj (prima repriză): Dur-Bozoancă – Inacio, Mureșan, Telcean, Neciu – Dican, Bg. Barbu – Ștefănescu, Goga, Mailat – Gavra
„U” Cluj (repriza secundă): Gorcea – R. Takacs, Telcean (Pașcalău 60), Mureșan (Vomir 60), Taub – Penescu, Văsălie – Al. Pop, Vl. Mihalcea, Nic. Pîrvulescu – M. Coman

Universitatea Cluj susține următorul meci amical miercuri, 22 ianuarie, la ora 12:00, pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” („Babeș”), contra formației de Liga 3 Sticla Arieșul Turda.

Golul marcat de Bogdan Barbu:

Foto: dvsc.hu

Marius ANGHEL 20 Jan. 2020, 13:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă