Erik Lincar, o victorie și o înfrângere ca antrenor al Concordiei. Obiectivul pe care îl are la Chiajna: „E clar”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2019, 15:10 Campionat

Erik Lincar a debutat cu o victorie pe banca echipei Concordia Chiajna, 1-0 pe teren propriu cu Dunărea Călărași, iar în al doilea meci a suferit o înfrângere drastică. Trupa ilfoveană a pierdut cu 0-3 jocul de la Ploiești cu Petrolul, după ce a încasat trei goluri în repriza secundă, de la Sergiu Arnăutu (61, 90) și Bogdan Gavrilă (67).

După meciul de pe „Ilie Oană”, Lincar, antrenorul care a promovat Turris-Oltul în Liga 2 și a dus-o pe locul 1, a spus că noii săi jucători au avut o evoluție modestă.

„A fost o partidă foarte dificilă pentru noi, mai ales că n-am avut astăzi chiar deloc calitate în zona centrală, pe fază de construcție am fost foarte precipitați, am jucat de multe ori mingi lungi. A fost două-trei situații, la 0-0, când puteam pe contraatac să marcăm, dar, ca și aspect al jocului, am fost destul de modești și, până la urmă, rezultatul e ceea ce trebuie să fie.

Călărașiul am zis tot timpul că este o echipă foarte puternică, cu jucători de valoare. Pot să zic că am avut și multă șansă etapa trecută, că am câștigat cu 1-0. Cei de la Călărași chiar și-au creat multe ocazii, dar, în fotbal, până la urmă asta e. Trebuie să trecem peste eșecul cu Petrolul, a fost o zi neagră pentru noi. Trebuie să ne revenim, să încercăm în meciurile următoare să strângem cât mai multe puncte, până la finalul acestui an.

E și greu la Petrolul să nu-ți asumi obiectivul promovării. La pauză s-au făcut două schimbări. Au intrat Hamza și Arnăutu, jucători care, zic eu, ar putea juca la orice echipă, poate chiar la Liga 1. Petrolul este o echipă echilibrată, are dubluri pe posturi. Dacă ne uităm, mulți jucători care sunt în tribună sau accidentați sunt cu nume și tot creionează un lot foarte bun. Prima repriză și pentru ei cred că a fost un pic dificil, nu au avut prea multe situații clare de a marca. Totul s-a decis la momentul acela, cu primul gol, după care noi am căzut, așa, puțin inexplicabil, am primit și al doilea gol și cred că din momentul respectiv deja jocul s-a cam încheiat. Nu am avut reacție, nu am avut calitate. Până la urmă, în fotbal, calitatea jucătorului e foarte importantă”, a spus, la microfonul DigiSport, Lincar despre meciul cu Petrolul, forța echipei ploieștene și cum a reușit să se impună Concordia în partida cu Dunărea Călărași.

Erik Lincar: „De la locul 8 în sus, orice echipă se poate bate la promovare”

La Concordia Chiajna, Erik Lincar are obiectivul de a obține cât mai multe puncte până la pauza de iarnă, ca apoi să se tragă linie și să se decidă ce se întâmplă mai departe.

„Obiectivul meu e clar: încercăm în etapele care au mai rămas până la finalul anului să strângem cât mai multe puncte, tragem atunci linie, vom vedea unde suntem și ce obiective ne propunem pentru viitor. Ce mi-aș dori e ca toți jucătorii din lot să aibă mai multă încredere, mai multă determinare pentru etapele următoare, să încercăm să câștigăm cât mai multe puncte”, a spus noul antrenorul al ilfovenilor, care vede o luptă aprigă și în acest sezon pentru locurile promovabile: „De la locul 8 în sus, orice echipă se poate bate la promovare. Sunt multe echipe bune. Campionatul e destul de echilibrat și oriunde poți să pierzi puncte. Călărașiul, care era chiar pe loc de retrogradare înainte acestei etape, a reușit să câștige cu liderul. De aceea trebuie să așteptăm finalul acestui an, pentru a vedea fiecare echipă în ce direcție o ia.”

Cu 16 puncte acumulate în 12 meciuri în 13 etape, Concordia Chiajna ocupă în acest moment poziția a 13-a, fiind mai slabă la golaveraj ca Ripensia sau Csikszereda, echipe cu același număr de puncte. În runda următoare, Concordia joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FK Csikszereda.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 22 Oct. 2019, 15:10 Campionat
Pe aceeași temă