Vâlcea, eliminată din primul minut

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Sep. 2014, 17:01 Cupa

Ajunsă după șase ani de absență în șaisprezecimile Cupei, CSM Râmnicu Vâlcea a fost eliminată marți, în Zăvoi, după ce a pierdut jocul cu CSMS Iași, scor 0-1.

Ultima clasată în Liga 1, Iașiul a venit în Zăvoi cu o echipă formată mai mult din rezerve, însă și-a atins obiectivul, acela de a obține victoria. În schimb, din tribună, de unde a urmărit jocul, fiind suspendat, Erik Lincar a mizat pe echipa obișnuită din acest start de sezon.

Moldovenii au marcat chiar în primul minut al meciului, când Mugurel Dedu a prins un șut superb, din marginea careului, care l-a învins pe tânărul D. Popescu. Apoi, jocul a devenit unul la fel de urât, ca și vremea, cei 1.500 de fani fiind sâcâiți de frig și câțiva stropi de ploaie. Doar șutul lui Briceag i-a mai dezmorțit pe spectatori, dar Grahovac a salvat. La pauză, membrii galeriei vâlcene au părăsit stadionul, în semn de protest față de comportamentul jandarmilor, care i-au șicanat și în condițiile unui meci foarte liniștit.

În repriza secundă, Vâlcea a evoluat mult mai bine și a reușit în destule momente să pună presiune la poarta Iașiului. Mai întâi, Pîrvulescu a reluat cu capul pe lângă poartă, iar apoi, Grahovac a scos greu șutul lui Samson. În minutul 70, I. Stoica are și el egalarea în creștet, dar lovitura sa de cap trec pe lângă poartă. În final, Calcan irosește o ocazie imensă și totodată șansa prelungirilor, reluând aiurea din poziție ideală.

Pentru Vâlcea rămâne doar campionatul, acolo unde duminică, de la ora 11.00, va juca în Zăvoi cu FC Bihor.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – CSMS IAȘI 0-1
Mug. Dedu ”2

D. Popescu – Samson, Cucui, Pîrvulescu, Briceag – Ov. Popescu, I. Stoica (cpt.)(Ov. Mihai ”81), Vl. Munteanu – Ad. Popa (Calcan ”37), Nkongue (Codin ”67), C. Neagu
Antrenor: Erik Lincar

Grahovac – V. Dima, Vișa, Melinte (cpt.), Bădic – Novac, Dedu – Bosoi (Călugăru ”73), Wesley (Bole ”54), Coșereanu – L. Dobre (Akinsola ”46)
Antrenor: Ionuț Chirilă

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Sep. 2014, 17:01 Cupa
Pe aceeași temă