„FC U” Craiova – „U” Cluj se joacă pe „Ion Oblemenco”! Comunicatul rivalei și răspunsul primăriei la solicitarea echipei lui Adrian Mititelu

Marius ANGHEL 13 Sep. 2019, 19:37 Stiri

U Craiova 1948 SA, echipa lui Adrian Mititelu, are cale liberă pentru a juca, în premieră, pe noul „Ion Oblemenco”, după ce echipa a obținut calificarea în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, acolo unde a picat la tragerea la sorți să joace pe teren propriu cu Universitatea Cluj. După ce echipa care își desfășoară meciurile de acasă pe acest stadion, Universitatea Craiova, și-a dat acordul, și primăria Craiova a admis cererea primită de la gruparea din Liga 3.

UPDATE: U Craiova 1948 SA a făcut solicitare către administratorul stadionului „Ion Oblemenco” ca meciul cu „U” Cluj să se joace pe cea mai mare arenă din Craiova, iar astăzi a primit răspunsul. Primăria Craiova și-a dat acordul, cu două condiții, să se plătească taxa de 45.000 lei și să se respecte prevederile privind prevenirea și combaterea violenței.

Universitatea Craiova și-a dat și ea acordul

Clubul care își desfășoară meciuri de acasă pe „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova, a emis astăzi un comunicat, care să întărească afirmațiile de ieri ale președintelui Sorin Cârțu, precizând că își manifestă disponibilitatea să îi pună la dispoziție, gratuit, toate bunurile pe care le deține la stadionul din Craiova echipei lui Adrian Mititelu și solicită ca partida cu CSM Reșița, care ar putea avea loc pe aceeași arenă, să fie programată de FRF și televiziuni într-o zi diferită față de jocul dintre U Craiova 1948 SA și „U” Cluj.

„💥 Având în vedere solicitarea publică făcută de domnul Mititelu ca echipa domniei sale să joace în Craiova și cu toate că nu scrie, deducem că face referire la stadionul „Ion Oblemenco”, precum posibilitatea ca și Universitatea Craiova să-și dispute meciul cu CSM Reșița tot pe stadionul „Ion Oblemenco”, facem următoarele precizări:

– Pentru a evita o eventuală suprapunere a meciurilor, Universitatea Craiova a cerut oficial FRF și televiziunilor să programeze cele două meciuri în zile diferite.
– Ținând cont de experiența clubului nostru în utilizarea stadionului și aici ne referim la sistemul de ticketing, operarea sistemului de leduri, operarea tabelelor și operarea punctelor vânzare, Universitatea Craiova va acorda asistență în cazul în care echipa domnului Mititelu apelează și asigurăm tot suportul logistic în vederea organizării meciului.
– Având în vedere că Universitatea Craiova a investit peste 750.000 de euro în facilități suplimentare: puncte de vânzare food și non-food, sistemul de leduri, finalizarea lojelor VIP, dotarea celor 42 de loje cu aparatură audio-video și mobilier, ne manifestăm disponibilitatea de a le pune la dispoziție gratuit.

Singurul lucru pe care îl vom cere este ca angajații noștri să fie tratați cu respect, iar investițiile suplimentare să nu fie distruse. Avem peste 100 de angajați permanenți sau colaboratori care se ocupă de operarea stadionului, cât și firme partenere cărora le-am externalizat anumite activități.

Știința a renăscut pentru a reda Olteniei spiritul. Niciodată noi nu ne-am opus și nu ne vom opune ca un meci de fotbal să se dispute în orașul nostru. Am demonstrat asta și în anul 2013, când am jucat împotriva unei alte echipe a domnului Mititelu, chiar dacă aveam opțiunea să jucăm fără spectatori.

Ne dorim ca acesta să fie primul și ultimul comunicat vizavi de acest subiect. În acest moment, clubul nostru se focusează pe tot ceea ce înseamnă meciul Universitatea Craiova – FCSB”, sună comunicatul clubului craiovean din Liga 1.

Pițurcă și Cârțu au transmis că echipa lui Adrian Mititelu e bine primită pe „Ion Oblemenco”

Ieri, după tragerea la sorți, Sorin Cârțu, președintele celor de la U Craiova, echipa din primul eșalon, spunea că nu se opune ca formația din Liga 3 să își dispute meciul din 16-imile Cupei României cu „U” Cluj pe „Ion Oblemenco”.

„Noi, oricum nu puteam să jucăm pe teren propriu cu nimeni, în această fază a competiției, decât dacă își doreau adversarii. Iar FC Universitatea 1948, a lui Mititelu, poate juca pe noul stadion! În contractul, aflat la primărie, se stipulează faptul că de acum, din ”16”-imi, echipa poate juca. Noi suntem dispuși să le oferim întreaga asistență sau să-i ajutam cu tot, cu tabela, tot ce le trebuie”, a spus Sorin Cârțu la DigiSport.

„FC U Craiova”, așa cum este numită se suporterii ei echipa din Liga 3, își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

Și managerul Universității din Liga 1, Victor Pițurcă, spunea, la conferința de prezentare a sa în funcție, că este de acord ca „FC U Craiova” să își joace meciurile de pe teren propriu pe „Ion Oblemenco”. „Eu sunt de acord în totalitate. Această echipă este susținută de suporteri, care și ei au contribuit la acest stadion. Deci nu văd niciun impediment de a nu juca pe acest stadion. Dacă oamenii își plătesc chiria, nu văd nicio problemă. Ei preferă să țină cu o echipă. Cei care ne susțin pe noi, ne iubesc pe noi. Eu aș vrea să conlucreze împreună. Nu văd niciun împediment”, a spus Pițurcă, care a antrenat, pentru 14 meciuri, între 2010 și 2011, fosta echipă a lui Adrian Mititelu, despărțirea neavând loc în condiții amiabile.

Foto: Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 13 Sep. 2019, 19:37 Stiri
Pe aceeași temă