Ultima achiziție făcută de UTA a debutat în „alb-roșu” contra „șoimilor”. Romario Moise: „Am primit multe sfaturi să nu aleg această variantă, dar am ales cu sufletul”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 15:36 Cupa

Doar excursionist la Timișoara, pentru meciul cu Ripensia (scor 1-2) la 24 de ore de la oficializarea relației cu UTA, Romario Moise a debutat ieri în tricoul „roș-alb”, cu ocazia partidei de Cupa României, de la Pâncota, cu Șoimii Lipova, câștigată cu 1-0, după golul marcat de Cristian Bustea în minutul 8. Utilizat mijlocaș central lângă puștiul Vulturar, fotbalistul împrumutat de la Astra Giurgiu până în vara anului viitor la formația arădeană nu a ieșit în evidență, acuzând, la rându-i, starea proastă a gazonului.

Dar, ca și antrenorul Laszlo Balint, Moise a subliniat importanța calificării. „A fost un meci dificil, întotdeauna o partidă de Cupă cu o echipă din ligile inferioare este mai grea. Se mobilizează foarte bine, își doresc mult mai mult și, după cum se vede, am câștigat la limită. Dar, mă bucur că am învins până la urmă, pe un teren nu foarte bun. Și sinteticul este un teren mai dificil, cu care nu sunt obișnuit, dar trebuie să mă adaptez”, a spus fotbalistul de 24 de ani, citat de Sport Arad.

Crescut chiar de Astra, tânărul mijlocaș ploieștean a evoluat doar în primul eșalon după ce a făcut pasul de juniorii „alb-negrilor”. „Pentru mulți jucători, Liga a 2-a este un pas înapoi. Am și primit multe sfaturi să nu aleg această variantă, dar, după cum se vede, am ales cu sufletul. Mi-am dorit să vin aici și sper să facem treabă bună. Am fost primit foarte bine, am găsit aici un grup unit, cu un antrenor foarte bun. Cu toții sunt băieți de caracter și cu siguranță o să ne înțelegem foarte bine. Concluzionând, mă bucur că sunt aici, sper să ajut echipa și să ne îndeplinim toate obiectivele”, a încheiat Romario Moise.

Rămâne de văzut dacă noul număr 27 utist va fi utilizat și sâmbătă, în campionat, cu ocazia partidei de pe „Motorul”, cu Sportul Snagov (ora 11:00). Lorenzi, Hrezdac și Isac sunt principalii concurenți pe post cu Moise și asta în condițiile în care Coulibaly și Pușcaș sunt în infirmerie. „Și Romario a făcut un joc bun, chiar a avut două situații foarte bune de a marca. Este clar că trebuie să se integreze ușor-ușor în colectiv”, a spus Laszlo Balint despre elevul său la finalul disputei cu Lipova.

Dacă Moise a fost integralist, cealaltă achiziție făcută de UTA săptămâna trecută, atacantul Alexandru Ioniță (30 de ani), a început ca titulat meciul cu Șoimii Lipova și a fost înlocuit în minutul 68 cu căpitanul Ciprian Rus. Ioniță debutase însă pentru arădeni în înfrângerea din weekendul trecut cu Ripensia, când a fost introdus de Laszlo Balint în minutul 89, în locul lui David Miculescu. „Se vede că Alex Ioniță e puțin în urmă cu pregătirea fizică, dar s-a luptat azi, a reușit să facă ceea ce i-am cerut tactic”, a spus Balint despre Ioniță la finalul jocului de la Pâncota.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 15:36 Cupa
Pe aceeași temă