Sucevenii au o singură dorință după ce au aflat că joacă în optimi cu Petrolul: „Am trimis deja și o solicitare Federației”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2014, 18:33 Cupa
Sucevenii au o singură dorință după ce au aflat că joacă în optimi cu Petrolul:**

Sorții au decis! Rapid Suceava se va confrunta cu gruparea de Liga I Petrolul Ploiești în optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Partidele din această fază a competiției se vor disputa în zilele de 28, 29 și 30 octombrie, teoretic pe terenul formațiilor mai slab cotate. Totul depinde însă de voința televiziunilor. În cazul în care un anumit post TV va dori să transmită în nocturnă confruntarea dintre Rapid și Petrolul, atunci meciul va fi mutat pe un stadion aflat în apropiere de Suceava care dispune de o asemenea facilitate, cel mai probabil la Botoșani.

„Cu orice adversar am fi căzut porneam oricum cu șansa a doua, așa că ne așteptam să avem parte de un meci dificil. Acum, cea mai mare dorință a noastră ar fi să jucăm meciul pe Areni, pentru ca toți fanii noștri să poată participa la acest eveniment atât de important, în care ne vom măsura forțele cu una dintre cele mai puternice echipe din România. Am trimis deja și o solicitare Federației în acest sens și sperăm că se va ține cont de doleanța noastră”, a declarat președintele executiv al grupării sucevene, Dumitru Moldovan.

Tudoreanu: „Sper să putem juca acasă”

Marea majoritate a rapidiștilor și-ar fi dorit o un duel cu Steaua sau Dinamo, singurul care a pronosticat un meci cu Petrolul în optimi fiind fălticeneanul Răzvan Bîgu. Antrenorul Bogdan Tudoreanu, care a recunoscut faptul că în acest moment se gândește mai mult la meciul de sâmbătă, din campionat, cu Unirea Slobozia, a spus că echipa sa va trata cu maximă seriozitate partida cu Petrolul. „Va fi un meci foarte foarte greu. Ploieștenii sunt clar favoriții acestei dispute, însă noi suntem deciși să le punem cât mai multe probleme, mai ales că n-avem nici un fel de presiune asupra noastră, orice rezultat obținut după faza șaisprezecimilor de finală constituind un bonus pentru noi. În mod cert am avea șanse mai mari de calificare dacă ni s-ar permite să jucăm acasă”, a precizat Tudoreanu.

VEZI un MATERIAL VIDEO de la conferința de presă

Dintre fotbaliștii suceveni, moldoveanul Tiron dispune de informații despre adversar luate direct de la sursă, întrucât a avut șansa să evolueze într-un meci oficial împotriva Petrolului chiar în această toamnă, pe când era încă legitimat la FC Botoșani. Jocul respectiv a avut loc pe data de 4 august, în cadrul etapei a II-a a Ligii I și s-a încheiat cu scorul de 4-1 în favoarea echipei ploieștene. „Am apucat să evoluez aproximativ jumătate de oră împotriva lor, dar a fost suficient să-mi dau seama de valoarea Petrolului, care beneficiază de niște fotbaliști foarte tehnici, ce practică un joc de posesie prelungită. Noi însă suntem foarte montați pentru acest joc, pentru că nu avem șansa să ne măsurăm în fiecare zi forțele cu un asemenea adversar de calibru. În eventualitatea în care nu vom fi lăsați să evoluăm pe teren propriu, sunt sigur că toată Suceava se va muta pentru o zi la Botoșani”, a mărturisit mijlocașul în vârstă de 21 de ani.

În ceea ce-l privește pe atacantul Marius Matei, acesta a declarat că așteaptă cu nerăbdare partida din optimile Cupei României. „Petrolul fiind una dintre cele mai bune echipe din România, acest meci reprezintă o adevărată provocare pentru noi. Va fi fără-ndoială un meci frumos, în care noi va trebui să demonstrăm că parcursul înregistrat până acum nu a fost întâmplător”, a precizat golgheterul Rapidului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 03 Oct. 2014, 18:33 Cupa
Pe aceeași temă