„Stegarii” și-au refăcut moralul la Suceava. Ene și Letan au dus Brașovul în optimile Cupei

Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 14:33 Cupa

FC Brașov s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României după ce s-a impus ieri, la Suceava, cu scorul de 2-0, în fața formației locale, Rapid CFR. Căpitanul „stegarilor”, Mugurel Buga, s-a accidentat la încălzire, astfel că Adrian Szabo a fost nevoit să-l trimită în teren pe Bogdan Rusu.

Sucevenii au acordat o atenție specială acestui meci, și-au dorit foarte mult calificarea, însă au întâlnit o echipă solidă, care le-a creat multe probleme pe faza ofensivă. Prima parte a partidei a fost una echilibrată, cu ocazii de gol la ambele porți. Vrabie, Sandu și Enciu au semnat ratările celor de la Rapid, în vreme ce brașovenii au ripostat prin Daniel Ene, Bogdan Rusu și Marius Matei, care a revenit pe Areni în calitate de adversar. În repriza secundă a existat practic o singură echipă pe teren, cu „stegarii” în rol de vioara întâi. Reduta suceveană, cu Hânțăscu în prim-plan, a rezistat până în minutul 75, când Matei a inițiat o cursă irezistibilă pe partea dreaptă și a centrat perfect pentru longilinul D. Ene, care a punctat cu o lovitură imparabilă de cap. „Ceferiștii” au rămas fără reacție și după acest gol, astfel că brașoveniii și-au dublat avantajul 6 minute mai târziu prin nou intratul Letan, din pasa lui Rusu.

Tudoreanu: „A câștigat echipa mai bună”

La finalul partidei, antrenorul sucevenilor, Bogdan Tudoreanu, a recunoscut cu fair-play superioritatea celor de la FC Brașov. „Trebuie să recunoaștem că a câștigat echipa mai bună. Brașovenii alcătuiesc o echipă de forță, ne-au dominat din punct de vedere fizic, iar atacanții lor știu jocul foarte bine. Noi n-am început rău meciul, însă prin ieșirea lui Enciu au apărut problemele pe faza ofensivă, pentru că n-am mai avut un atacant puternic, care să se lupte cu masivii fundași adverși și să țină de minge. Atât am putut astăzi, iar acum ne vom concentra pe meciurile din campionat. Sâmbătă vine Oțelul Galați pe Areni și trebuie să ne recuperăm așa cum trebuie”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, tehnicianul Rapidului.

Szabo: „Experiența noastră superioară și-a spus cuvântul”

După acest succes, venit după o evoluție convingătoare a băieților săi, Adrian Szabo, antrenorul Brașovului, a afișat o mină de om mulțumit la finalul întâlnirii. „Doresc să felicit atât jucătorii mei cât și pe cei ai Rapidului pentru efortul de astăzi. Știam că sucevenii sunt o echipă care joacă fotbal și ne-am temut mult de meciul acesta. Noi însă am contracarat cu o bună circulație a balonului și cu un joc sigur în apărare. Până la urmă experiența noastră superioară și-a spus cuvântul, am obținut un succes important și sperăm să continuăm pe aceeași linie”, a precizat și Adrian Szabo.

Dochița: „Asta e valoarea echipei”

Președintele lui FC Brașov, Vasile Dochița, s-a declarat mulțumit de jocul echipei în partida de la Suceava. „Am controlat jocul autoritar, iar scorul putea fi chiar mult mai mare ținând cont că am ratat circa zece ocazii clare de gol. Asta este valoarea echipei. Este o victorie de moral înaintea meciului din campionat de la Târgoviște. În optimile Cupei nu avem preferințe”, a declarat Dochița pentru Monitorul Expres.

RAPID CFR SUCEAVA  0
FC BRAȘOV                    2

D. Ene ”75, Letan ”81

Hânțăscu – D. Bălan, S. Ciobanu, Tăutianu, Semeghin – Jitariuc, Onciu, Sfrijan, Vrabie (Sumanariu ”78) – M. Enciu (M. Negru ”27), Ed. Sandu (Golofca ”53)
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Mutu – Al. David, Puțanu, Hlinca, Perju – Bg. Rusu, Poverlovici, Ș. Moraru (Vl. Munteanu ”88), Vl. Olteanu – M. Matei (Letan ”80), D. Ene (H. Popa ”85)
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 3.000; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU și Adi MARICA
Foto: Codrin Maleș (Gazeta de Suceava)

Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 14:33 Cupa
Pe aceeași temă