Steaua s-a chinuit cu Epaminonda și Ettien

Marius ANGHEL 26 Sep. 2014, 11:40 Cupa

Steaua și-a început traseul în Cupa României pe același stadion pe care anul trecut îi întâlnea pe amatorii de la Avântul Bârsana. Doar că de data aceasta echipa adversă a fost ACS Berceni, o echipă de ligă secundă cu mult mai multe pretenții în comparație cu gașca simpatică maramureșeană.

Costel Gâlcă a trimis în teren o formulă plină de jucători obișnuiți cu banca de rezerve. Tehnicianul stelist a ținut cont și de programul dificil ce va urma pentru campioni: partide cu Astra, în Liga 1, și cu Dinamo Kiev, în Europa League.

În prima repriză, steliștii au avut o replică consistentă din partea unei echipe antrenate de fostul jucător al lui Dinamo, Marin Dragnea, în care s-au regăsit nume precum Epaminonda Nicu sau Cristian Ionescu. Rusescu a evoluat ca vârf împins și chiar dacă a avut în spate o linie cu Vâlceanu, Stanciu și Iancu nu a reușit să-și creeze vreo ocazie de gol. Singurele șanse importante ale Stelei i-au aparținut lui Iancu în minutele 2 și 32.

Filip a fost căpitan de ziua lui, dar a avut ce să învețe de la Rodrigue, un mijlocaș ivorian venit de doar o săptămână la Berceni.  Cea mai mare ocazie a primei reprize le-a aparținut gazdelor: Pătrașcu a trimis puțin pe lângă poarta lui Cojocaru în minutul 39. S-a intrat la pauză cu un rezultat de egalitate care a arătat că rezervele Stelei sunt mult sub nivelul titularilor.

Eliminarea lui Rodrigue l-a făcut golgheter pe Iancu

Repriza a doua a început cu o șansă de gol pentru Steaua. Vâlceanu a trimis în careu pentru Breeveld, dar excelentul Rodrigue l-a blocat pe surinamez, făcându-l pe Dan Bittman să spună mai în glumă, mai în serios că și-ar dori să-l impresarieze.

Stanciu, poate cel mai schimbat jucător din istoria Stelei, a arătat din nou că pentru el concurența nu e un factor care să-l stimulezeși a a fost înlocuit de Neagu în minutul 58. Steaua a ratat din cea mai mare ocazie de gol prin Iancu, care a trimis un șut violent în bară după o deviere a lui Rusescu (65”).

Momentul decisiv al meciului a fost eliminarea celui mai bun jucător de pe teren: Rodrigue a văzut cartonaș roșu după un fault dur asupra lui Filip (70”). Două minute mai târziu, Iancu a deschis scorul cu o lovitură de cap, după ce portarul Andreescu greșise. Intrat pe teren pentru ultimele 20 de minute, Chipciu i-a pasat decisiv lui Iancu care a făcut dubla în minutul 90. Seara pefectă pentru fostul jucător al Viitorului avea să se încheie cu reușita din prelungiri.

Steaua a obținut o victorie la o diferență exagerată de scor, dacă luăm în considerare că până la momentul eliminării s-a jucat de la egal la egal în multe momente ale jocului.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO DE LA BERCENI – STEAUA

ACS BERCENI – STEAUA BUCUREȘTI 0-3
G. Iancu (75, 90, 90+4)

Andreescu (cpt.) – E. Nicu, Cioranu, Sandu, Cr. Ionescu – Al. Radu (V. Ștefan ’77) – Pătrașcu, Ettien Rodrigue, Ghinea, Ursu (C. Mihai ’86) – Al. Marin (D. Roman ’84)
Antrenor: Marin Dragnea

Cojocaru – Râpă, Papp, Luchin, Toșca – Filip, Breeveld (Keșeru ’82) – Vîlceanu (Chipciu ’72), Iancu, Stanciu (Neagu ’57) – Rusescu
Antrenor: Constantin Gâlcă

Articol scris de Ovidiu Dumitrescu
Foto: Alexandru Hojda

Marius ANGHEL 26 Sep. 2014, 11:40 Cupa
Pe aceeași temă