Srgian Luchin, ferm după ce ”U” Cluj a eliminat UTA din Cupa României: ”Ne-a ieșit exact așa cum am dorit. Am avut o atitudine exemplară.” Derick Ogbu, debut cu gol la ardeleni

Marius ANGHEL 10 Feb. 2021, 20:54 Cupa

Universitatea Cluj este, la fel ca Petrolul, una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon de Cupa României, ambele calificându-se în faza sferturilor după ce au trecut de echipe din Liga 1. Formația ploieșteană a învins-o ieri, cu 3-0, pe Poli Iași, iar astăzi clujenii au trecut cu 2-1 de UTA Arad.

  • În sferturile competiție KO s-au mai calificat și Dunărea Călărași (3-0 la ”masa verde” cu desființata Turris Oltul) și Chindia Târgoviște, care a trecut cu 3-0 de Farul.

Srgian Luchin, după ce ”U” Cluj a învins UTA: ”Am arătat ca o echipă, am fost uniți”

”U” Cluj a luat pe sus UTA încă din primele minute ale jocului desfășurat pe Cluj Arena. A început excelent și după mai multe ocazii mari avute în primele zece minute a reușit deschiderea scorului în minutul 32, prin nou-venitul Derick Ogbu. Echipa lui Costel Enache a avut o prestație solidă și după ce a preluat conducerea, s-a apărat exact și a dat lovitura din nou în repriza secundă. În minutul 73, Sergio Ribeiro a înscris pentru 2-0.

În disperare de cauză, UTA s-a aruncat în atac și a reușit să puncteze la ultima fază, în minutul 90+5, prin Adrian Petre, iar apoi arbitrul a fluierat finalul.

La finalul jocului, Srgian Luchin (34 de ani), noul căpitan al clujenilor după plecarea lui Gabriel Tamaș și retragerea lui Dorin Goga, și-a felicitat coechipierii pentru prestația avută împotriva prim-divizionarei din Arad.

”A fost un meci foarte bun făcut de noi. Am început meciul sus, am făcut presing. Cred că în primele 3 minute deja am avut două ocazii de gol. A fost, în primul rând, o victorie, muncită. Am arătat astăzi ca o echipă, am fost uniți, am luptat pentru fiecare minge și până la urmă ne-a ieșit exact așa cum am dorit”, a spus Luchin la microfonul DigiSport.

Luchin: ”Am avut o atitudine exemplară”

Apoi, fundașul central a încercat să explice ultimele rezultate înregistrate de ”U” Cluj în perioada de pregătire de iarnă, cele trei înfrângeri (0-1 cu Rapid, 1-4 cu Steaua și 1-2 cu SCM Zalău) venite după trei victorii (5-0 cu Unirea Ungheni, 5-0 cu CS Tunari și 4-1 cu FC Voluntari 2).

”Aveam nevoie în primul rând de o victorie pentru moral. Noi am sacrificat, să spun așa, puțin rezultatele din amicale. Am lucrat mai mult fizic, am jucat pe un fond de oboseală, dar acum, la primul meci oficial oficial, aveam nevoie, în primul rând, de un joc bun pentru încrederea noastră și mă bucur că am reușit să câștigăm.

Știam ce probleme avem, unde mai avem de lucrat. Era clar că voiam să vedem unde ne situăm în meci oficial. Azi am văzut. Mă bucur în primul rând că am arătat ca o echipă, am fost uniți și am avut o atitudine exemplară”, a mai spus Luchin, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul Universității.

Derick Ogbu, debut cu gol pentru ”U” Cluj

Scorul a fost deschis de Derick Chuka Ogbu (30 de ani), atacant nigerian care ultima dată a fost legitimat la Al Ittihad Al Iskandary, în Egipt, unde a jucat ultimul meci în primăvara lui 2019. După ce în minutul 4 a trimis milimetric pe lângă bara a doua, din 7 metri, în minutul 32 a înscris după ce Ribeiro i-a pasat, a pivotează lângă Roumpoulakou și a trimis din 7 metri aproape sub transversală.

Ogbu a fost puțin confuz la flash-interviul de la finalul jocului. ”Cele mai importante sunt cele trei puncte, o victorie înseamnă trei puncte. Nu am mai marcat de mult, dar muncesc foarte mult să fiu competitiv, mă antrenez cu echipa, o fac și individual, pentru a ajunge la o formă bună”, a spus nigerianul care ultima dată marcase ultima dată pe când evolua pentru georgienii de la Tskhinvali, în joc disputat la data de 7 decembrie 2018.

În trecut fost jucător la rivala CFR Cluj, care l-a vândut pe un 1 milion de euro în China, Ogbu a fost întrebat ce mesaj are pentru fanii Universității, ținând cont de fosta sa experiență la campioana României.

”Acum sunt jucător la U Cluj, iubesc fanii și e responsabilitatea mea să le ofer înapoi încrederea pe care ei mi-o oferă. Acum mă concentrez și toată energia mea sunt concentrate către U Cluj, unde joc acum”, a spus Derick Ogbu.

Pentru ”U” Cluj urmează primul meci oficial în campionat în 2021, cu Viitorul Pandurii târgu Jiu, în etapa a 16-a, programat în jurul datei de 20 februarie. Cele două echipe sunt contracandidate la accederea în play-off-ul de promovare.

”U” Cluj în meciul cu UTA: Muțiu – Dican, Luchin (cpt.), Andr. Răuță, Taub – D. Acka, Negrean (I. Filip 58′) – Golan (Chacana 75′), Ribeiro (Ștefănescu 90′), Nic. Pîrvulescu (Meșter 90′) – Ogbu (Gavra 58′). Rezerve neutilizate: Gorcea – Sburlea, Laur. Rus, Al. Pop.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 10 Feb. 2021, 20:54 Cupa
Pe aceeași temă