Sorian, „înger și demon” pentru FC Bihor. Orădenii au fost eliminați din 16-imi la penalty-uri

Marius ANGHEL 26 Sep. 2014, 14:06 Cupa

Fotbaliștii echipei FC Bihor au fost foarte aproape de calificarea în optimile de finală ale Cupei României, după ce în meciul de joi, de la Stadionul „Iuliu Bodola”, din compania formației de primă ligă Universitatea Cluj a terminat la egalitate, după 90 și 120 de minute de joc. Astfel, pentru departajare, s-a ajuns la loviturile de la 11 metri, unde orădenii au ratat o dată, prin Sorian, în timp ce clujeni au marcat toate cele cinci penalty-uri.

Jocul, bine organizat și care a reunit circa 4000 de spectatori, deși a fost televizat, a fost în mare parte echilibrat, cu FC Bihor având trei ocazii clare în prima repriză, prin Florin Pop, în minutul 21, R. Lukacs (23) și M. Stancu (37), deși în prima jumătate de oră oaspeții au combinat mai mult.

După pauză, jocul s-a reluat cu Universitatea Cluj mai periculoasă, fapt concretizat și pe tabela de marcaj în minutul 57, când Boutadjine a marcat din șase metri, după centrarea cu latul din interiorul careului a lui Mengolo.

Golul lui Sorian i-a făcut pe spectatori să trăiască la intensitate maximă finalul de meci

După câteva modificări în echipa gazdă, prin intrarea în teren a lui Lupu, Dobrescu și Ludușan, atacurile orădenilor s-au înviorat din nou, iar în minutul 85, Alexandru Sorian a executat impecabil o lovitură liberă de pe partea stângă. Acesta a trimis direct pe poartă, din apropierea liniei de aut, mingea a luat efect și a intră în poartă în vinclul colțului lung al lui Panagopoulos. Portarul clujenilor a ieșit pe sub minge în încercarea de a boxa.

După acest gol, suporterii orădenilor s-au ridicat în picioare și au încurajat la unison echipa pe final, susținere care nu s-a mai auzit la Oradea de câțiva ani. Până la finele celor 90 de minute de joc nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că au urmat reprizele de prelungiri, unde orădenii au beneficiat în continuare de susținerea spectatorilor, iar deși V. Dobrescu a avut o bună ocazie în minutul 115, dar și oaspeții cu cinci minute mai devreme, prin Bucșa, nu s-a înscris și astfel pentru desemnarea învingătoarei și echipei calificate în optimi au urmat loviturile de departajare de la 11 metri. Primi care au executat au fost orădenii, prin căpitanul Fl. Lazăr, care a marcat, Mușat a punctat, de asemenea, pentru U Cluj.

Au mai transformat apoi penalty-urile R. Lukas și Letan de la FC Bihor, respectiv Cepellini și A. Lungu de la clujeni. La a patra serie de penalty-uri, orădenii au ratat prin Sorian, în timp ce oaspeții au marcat prin Ciupe. La ultima serie, Dobrescu a înscris pentru FC Bihor, cum s-a întâmplat apoi și cu Boutadjine, care a adus calificarea „șepcilor roșii”. Astfel, Sorian s-a dovedit în acest meci „înger și demon”, după ce mai întâi a înscris superbul gol egalizator, iar mai apoi la penalty-uri a fost singurul care a ratat.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Neșu a urmărit meciul de la nivelul gazonului

La meci, de la nivelul gazonului, dintre cele două bănci tehnice a asistat și Mihai Neșu, care odată cu venirea lui Ogăraru pe banca tehnică a fost cooptat în staff-ul clujenilor. Orădenii nu l-au uitat, astfel că după salutul crainicului de bun revenit pe Stadionul „Iuliu Bodola”, pe parcursul jocului, o parte dintre suporteri au desfășurat un imens banner, prin care s-a arătat atașamentul de fostul fotbalist orădean, nevoit să abandoneze activitatea după un accident grav, care l-a făcut să ajungă în scaun cu rotile.

Pelici: „Am avut ocaziile cele mai clare și cred că meritam să câștigăm”

„A fost un meci frumos. Cei care au venit la stadion nu cred că au ce regreta. A fost un joc bun, cu ocazii de poartă, disputat, a avut sare și piper, goluri, s-a ajuns până la penalty-uri, cred că oamenii au fost mulțumiți de ceea ce au văzut. Le mulțumim celor care s-au gândit să vină alături de noi astăzi la stadion, într-un număr așa de mare și ne-au încurajat pe parcursul partidei, le mulțumim din suflet, i-am simțit aproape de noi, mulțumim grupului de suporteri care în permanență au scandat. Cred că ne-am ridicat în multe momente la nivelul echipei Universitatea Cluj. S-au întâlnit două echipe de tradiție, aflate, din păcate, în poziții diametral opuse, dacă se poate spune așa, liga I față de liga a II-a, dar astăzi, pe teren, am arătat că ne dorim foarte mult și că putem. Putem și trebuie să avem încredere în noi. Îmi felicit jucătorii pentru ce au arătat astăzi. Din punctul meu de vedere, cred că după aspectul jocului, noi am avut ocaziile cele mai clare și cred că meritam să câștigăm, dar fotbalul se joacă pe goluri și lucrurile de care suferim în campionat s-au întâmplat și astăzi. Am ratat din poziții bune. Nu au fost foarte multe ocazii, dar au fost trei-patru ocazii mari de tot. Cred că dacă am fi înscris, ne-am fi bucurat noi, așa s-a ajuns la loteria penalty-urilor și acolo soarta a făcut ca U Cluj să meargă mai departe”, a declarat, după joc antrenorul bihorenilor, Alexandru Pelici.

Ogăraru: „Felicit FC Bihor pentru jocul prestat, pe Alexandru Pelici, pentru că și-a motivat jucătorii”

„Felicit FC Bihor pentru jocul prestat, pe Alexandru Pelici, pentru că și-a motivat jucătorii, felicit și echipa mea pentru că a muncit foarte mult, s-au implicat sută la sută în acest meci. Era un meci de cupă la care au țineam foarte mult, cu siguranță și clubul ținea foarte mult, având în vedere faptul că este singurul trofeu din visteria clubului. E o victorie, bineînțeles, de moral, înaintea derby-ului cu CFR. Ne bucură foarte tare și încercăm să legăm cât mai multe victorii de aceasta”, a declarat, la rândul său, după partidă antrenorul Universității, George Ogăraru.

FC BIHOR ORADEA – UNIVERSITATEA CLUJ 5-6 după penalty-uri (1-1 după 90 și 120 de minute)
Sorian (85) / Boutadjine (57)
Lovituri de departajere: Fl. Lazăr (+), R. Lukacs (+), Letan (+), Sorian (-), Dobrescu (+) / Mușat (+), Cepellini (+), Lungu (+), Ciupe (+), Boutadjine (+)

Bordea – Mihuț (Lupu 65), Pascariu, Fl. Lazăr (cpt.), Letan – Străuț (Ludușan 82), M. Stancu – Sorian, Speroni (Dobrescu 68), Fl. Pop – R. Lucaks
Antrenor: Alexandru Pelici

Panagopoulos – Ciupe, Neag (Skvorc 114), E. Ninu, Mușat – Bucșa (cpt.), Lungu – Stojanovic (Mengolo 46), Achim, Paulinho (Ceppelini 91)  Boutadjine
Antrenor: George Ogăraru

text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 26 Sep. 2014, 14:06 Cupa
Pe aceeași temă