„Scoatem Steaua din Cupă”

24 Oct. 2011, 17:41 Cupa
„Scoatem Steaua** din Cupă

Mijlocașul lui Poli, Iulian Tameș nu a prins niciun meci cu Steaua în tricoul alb-violet. Are, în schimb, amintiri plăcute din perioada în care juca la Dinamo și îi bătea pe roș-albaștri. Joi, vrea să producă surpriza și să o elimine pe Steaua din Cupă.

E meciul sezonului pentru voi?
Da. Cred că acest joc este cel mai important de până acum. Întâlnirea este specială pentru că Steaua este una dintre cele mai iubite echipe din România. Chiar dacă de cinci-șase ani nu mai reprezintă vârful campionatului, Steaua rămâne Steaua.

Care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale din confruntările cu Steaua?

Cam toate se leagă de perioada când eram la Dinamo. Era derby-ul campionatului, nu știu dacă se poate spune la fel și acum, pentru că nici Dinamo, nici Steaua nu au mai câștigat campionatul de mulți ani. Când învingeam era cu totul special. Cel mai frumos moment a fost când i-am bătut cu 3-0 într-o semifinală de Cupă.

Crezi că Steaua vă subestimează?
Da. Am văzut asta și din declarațiile lor. Ne subestimează, dar cred că avem ceva de dovedit și, cu siguranță, o să ne autodepășim la acest meci.

„Declarațiile patronului ne afectează”

O să fiți mai determinați decât în meciurile de campionat?
Cu siguranță. În campionat se joacă un pic mai diferit, ori nu ne concentrăm noi, ori acesta e nivelul, nu știu de ce nu reușim să ne distanțăm de celelalte echipe. Poate că și aceste certuri de la echipă nu fac bine colectivului.

La care certuri te referi?

Cele ale patronului, declarațiile care apar prin ziare afectează jucătorii. Apare o dată, de două ori, dar până la urmă te afectează, fără să vrei, chiar dacă lași să creadă că ești indiferent și nu te apasă, la un moment dat te dă un pic înapoi de la jocul tău, te gândești mai mult la acele critici decât la joc.

Cum crezi că se vor simți Bourceanu, Nikolic și Latovlevici?
Cred că și ei așteaptă acest meci, mai ales că se întorc aici, unde au jucat foarte bine. Cu siguranță, vor avea emoții și cred că publicul o să îi primească destul de bine.

„Nu știu dacă lumea va veni pentru noi sau pentru Steaua, dar cu siguranță va fi plin stadionul”
Iulian Tameș, căpitan Poli Timișoara

„La un meci cu Steaua se pune accentul foarte mult pe ambiție, pe devotament și determinare. Acestea ar trebui să fie punctele noastre forte”
Iulian Tameș, căpitan Poli Timișoara

Articol scris de Radu FAUR

24 Oct. 2011, 17:41 Cupa
Pe aceeași temă