Onorabil și puțin nedrept! Ultima reprezentantă prahoveană în Cupă a părăsit competiția după ce a dat de stânca CS Mioveni

Marius ANGHEL 07 Oct. 2016, 13:08 Cupa

CS Păulești a pierdut șansa de a ajunge în șaisprezecimile Cupei României, după ce a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu 2-0 de CS Mioveni.

Un 2-0 pentru argeșeni care putea fi chiar… 3-0, dacă Galan nu rata un penalty pe final de meci (89), dar, un 2-0 nedrept față de ce s-a jucat în teren, unde, Păuleștiul a jucat cel puțin de la egal la egal, o bună perioadă de timp cu mult mai galonata adversară.

Mioveniul a dat dovadă de experiență, maturitate și a avut și noroc, la nevoie, la chiar primul șut pe poarta gazdelor, mingea expediată de Staicu, din 20 de metri, lateral dreapta,”ciupind” bara din dreapta lui Bobi Rădulescu, pe colțul scurt și intrând în plasă, încă din minutul 6 (0-1).

Apoi, până la pauză, gazdele au fost cele care au dominat mai mult, având mai multe faze periculoase (nu mai puțin de cinci cornere, față de doar unul al oaspeților) și câteva șuturi periculoase și centrări „care au dat emoții” în careul Mioveniului, echipa lui Alexandru Pelici având, în prima parte, probleme la a respinge mingiile aruncate în careul lui Popescu.

Laurențiu Dumitru a centrat bine de câteva ori, dar fundașul Lungu, urcat în careu la fazele fixe, nu a reușit să aducă o egalare meritată, la pauză, antrenorul oaspeților sesizând aceste probleme, astfel că l-a introdus pe fostul prim-divizionar Gugu în centrul defensivei, echilibrând duelurile aeriene.

Iar dacă Pelici a mutat bine, având și avantajul unei bănci de rezerve complete, valoroase (intrarea lui Ayza a făcut diferența, acesta profitând de spațiile lăsate de gazde și de oboseala adversarilor, pe final de meci), gazdele nu au avut de unde veni cu plusul necesar, Țânțaru- introdus la pauză, fiind prea „crud” pentru a conta în duelurile fizice, astfel că partea stângă a defensivei s-a dezechilibrat, acolo primindu-se și golul care a „liniștit” meciul, marcat de Ayza (min. 82, reluare din marginea careului mare pentru 0-2).

Asta după ce Păuleștiul încercase, fără succes, să se apropie periculos de poarta lui Popescu, Bărăgan nereușind să șuteze pe poartă în două situații bune.

Ar mai fi de menționat accidentarea lui Pripu, căpitanul gazdelor părăsind terenul încă din minutul 24, înlocuitorul său, Neacșu, intrând bine în meci, efortul întregii echipe a Păuleștiului fiind de remarcat în acest joc.

A făcut însă diferența, așa cum spuneam, experiența superioară a oaspeților (chiar dacă nu au folosit câteva piese din primul unsprezece „tip”), norocul și potența fizică.

Păuleștiul ratează astfel, pentru al doilea an consecutiv, „visul” de a întâlni o echipă de prim-eșalon în Cupă. Probabil că îi va fi greu să „bifeze” și o a treia încercare, prea curând…

Urmează Olimpia Satu Mare

Cât o privește pe CS Mioveni, aceasta o va întâlni în 16-imile Cupei României pe Olimpia Satu Mare, echipă care este colegă de eșalon cu argeșenii. Partida se va juca peste 3 săptămâni pe terenul sătmărenilor. Cele două echipe s-au întâlnit deja în campionat, la Mioveni, unde galben-verzii au câștigat cu 1-0.

CS PĂ‚ULEȘTI – CS MIOVENI 0-2
M. Staicu ‘6, Ayza ’83

Bg. Rădulescu – M. Țugui, Pripu (cpt.)(Cip. Neacșu 24′), R. Lungu, Cr. Mihai (Țînțaru 46′) – Bărăgan, L. Dumitru – Cr. Arnăutu, M. Mihai, Bg. Stoica – Andr. Ciobanu
Rezerve neutilizate: Vanghelie – Rz. Dogaru, Al. Ion, Ov. Iliescu, Zăinescu
Antrenor: Iulius Mărgărit

Oct. Popescu – Bg. Stancu, Șchiopu, Vișa (Gugu 46′), Tomozei – M. Galan (cpt.), Iamandi (Boboc 52′) – V. Mazilu, M. Staicu, D. Iancu – Nilă (Ayza 69′)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Tirică, Rădescu, M. Vintilă
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Comunal (Păulești); Spectatori: 600; Arbitru: Florin Aurelian Macovei (Galați); Asistenți: Răzvan Bedreaga (Galați) și Adrian Epure (Orlat).

Articol scris de Marian DIMA
Foto: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 07 Oct. 2016, 13:08 Cupa
Pe aceeași temă