O echipă de liga a doua și CS Mioveni. Steaua lui Reghecampf pierde după loviturile de departajare și este eliminată din Cupă

Marius ANGHEL 14 Dec. 2016, 23:41 Cupa

De la cărat bagaje la cărat speranțele Stelei, în doar câteva zile. Este povestea lui Alexandru Tudorie, cel pe care dezertarea lui Golubovic l-a propulsat direct în primul „11” al vicecampioanei în meciul cu CS Mioveni. Cu o echipă bună, Reghecampf încearcă să iasă din pasa proastă cu o calificare ușoară împotriva divizionarei secunde, însă planurile de acasă nu se potrivesc cu realitățile de pe terenul deszăpezit de deținuți.

Achim, titularizat surprinzător, are prima ocazie a meciului abia în minutul 18. Mult spus ocazie, mai repede o acțiune personală, un un-doi, la care a lipsit finalizarea. Steaua atacă pasiv și încearcă se se folosească de pivot, însă Tudorie nu e precis în preluări și nici în pase scurte. Frigul crunt limitează și așa precara exprimare tehnică a fotbaliștilor, motiv pentru care jocul plictisește. Pintilii nu are cu cine juca, încearcă singur în careul advers, însă amână șutul și cade cerând un penalty. Prima repriză se termină cu Năstăsie ratând cea mai mare ocazie a jocului, doar după ce îl ridiculizează pe Moke.

Reghecampf rămâne tranșant și la pauză dispare Adi Popa. După un nou joc execrabil, mijlocașul dreapta este lăsat la vestiare de Boldrin. Gazdele sunt însă mai vii, iar Staicu îi ridiculizează pe Moke, Toșca și Momcilovic pentru a-l face erou pe Niță, portar care oprește golul printr-o intervenție la sacrificiu. Minutele trec degeaba, pe teren nu e fotbal, iar de pe bancile tehnice lipsesc soluțiile. Nici loviturile libere nu îl mai ajută pe Boldrin, cel care lovește transversala din poziție bună, iar pe De Amorim nu îl ajută nimic. Preluările, pasele, stopurile, driblingurile, toate procedeele tehnice îl încurcă.

Pe acest fond încep să prindă curaj cei de la CS Mioveni, iar Staicu și Ayza coordonează ieșirile din defensivă. Se apropie prelungirile, temperatura scade, și nimeni nu își dorește să mai rămână cel puțin jumătate de oră pe teren. Din păcate pentru privitorii spectacolului de proastă calitate, impotența fotbalistică e imposibil de eliminat, așa că se intră în prelungiri.

Meciul se animă imediat când Toșca face dovada faptului că e într-o formă execrabilă. Pasă lungă peste apărare, fundașul Stelei are prim-planul în duelul cu Andrei Nilă, însă fotbalistul de 31 de ani al Mioveniului îi ia fața și îl execută pe Niță. Vicecampioana încearcă să se replieze și atacă fără rezerve, însă portarul Popescu este erou în fața lui Momcilovic. Boldrin își mai încearcă norocul din lovituri libere și în repriza a doua de prelungiri, prilej cu care Steaua mai speră un pic, iar presiunea totală dă rezultate. Ovidiu Popescu recuperează o minge, centrează în careu, iar pasa cu capul a lui Pintilii e finalizată de Achim în minutul 114. Kovacs împinge în continuare vicecampioana de la spate, elimină decarul Mioveniului, Marius Galan, pentru un fault de joc la Achim, însă Steaua nu poate înscrie. Boldrin și Năstăsie ratează, apoi se înscrie pe bandă rulantă până când De Amorim trage mult peste. Boboc înscrie și își califică echipa. Meritat!

CS MIOVENI – FC STEAUA BUCUREȘTI 6-5 după loviturile de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 după prelungiri, 5-4 la loviturile de departajare)
Nilă 95′ / Vl. Achim 114′

Oct. Popescu – Tomozei, Gugu, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Biceanu (M. Galan 81′) – A. Popa (Rădescu 54′), C. Năstăsie, Ayza (cpt.) – M. Staicu (Nilă 64′)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Tirică, Vișa, M. Vintilă
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: M. Galan 116′ (roșu direct)

Fl. Niță – G. Enache (Jakolis 107′), Moke, Toșca, Momcilovic – Pintilii (cpt.), Ov. Popescu – Ad. Popa (Boldrin 46′), Vl. Achim, De Amorim – Tudorie (Bourceanu 63′)
Rezerve neutilizate: Stăncioiu – Gab. Simion, Aganovic, Enceanu
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Au înscris la loviturile de departajare: Ayza, Ed. Stoica, Nilă, Gugu, Boboc / Achim, Pintilii, Ov. Popescu, Moke
Au ratat la loviturile de departajare: Năstăsie / Boldrin, De Amorim

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 6.000; Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); Asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița).

Articol scris de Cristian SCUTARIU
Foto: FB FC Steaua București

Marius ANGHEL 14 Dec. 2016, 23:41 Cupa
Pe aceeași temă