„Nu în fiecare zi poți să câștigi cu Steaua”. Unul dintre cei mai importanți jucători ai Mioveniului din optimi spune cum a trăit finalul meciului incendiar

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 16 Dec. 2016, 15:39 Cupa

CS Mioveni a fost singura echipă care a produs surpriza în faza optimilor de finală ale Cupei României. Clubul din Liga 2 a învins miercuri seară, 6-5 după loviturile de departajare, pe Steaua și a obținut calificarea în sferturi, situându-se astfel printre ultimele opt echipe rămase în competiție. CS Mioveni nu este la prima astfel de performanță, deoarece a mai realizat-o de două ori până acum, în 2007-2008, când a acces în semifinale, iar în 2014-2015 a pierdut în prelungiri în sferturi cu CFR Cluj, 3-4, după ce a condus cu 3-0.

După 90 de minute, scorul în meciul cu Steaua arăta 0-0, după 120 de minute era 1-1, iar la loviturile de departajare argeșenii s-au impus cu 5-4. A fost o calificare în fața celei mai titrate echipe din România, care a jucat la Mioveni cu cei mai buni jucători pe care i-a avut în lot.

Pe lângă Andrei Nilă, care a deschis scorul în prelungiri, și Robert Boboc, are a marcat golul decisiv la penalty-uri, un al jucător care a avut o contribuție extrem de importantă la acest succes istoric a fost portarul Octavian Popescu (31 de ani). Goalkeeperul preferat de Alexandru Pelici pentru acest joc de Cupă a făcut un meci mare în fața Stelei.

La finalul meciului, Octavian Popescu recunoștea că eliminarea Stelei era un vis, care s-a împlinit. „Este un moment plăcut pentru noi, pentru toată lumea, pentru staff, pentru întreaga echipă, un moment foarte bun la încheierea de campionat și ne bucurăm cu toții că a ieșit foarte bine. Sincer vă spun, la începutul meciului toți ne gândim la o surpriză, dar pe teren e mai greu. Dar, cu muncă, ne-am dăruit și a ieșit foarte bine. La un asemenea meci e concentrare maximă. Întâlnești jucători de calitate și foarte buni. Noi am încercat, pe cât posibil, să închidem spațiile, că nu le dăm șanse, să nu stăm cât mai bine în teren, să jucă contraatacul și până la urmă ne-a ieșit totul”, a spus Popescu la microfonul DigiSport.

Portarul argeșenilor a povestit și cum a trăit jocul în ultimele minute, după ce s-a preluat conducerea, au fost egalați și apoi la loviturile de departajare. „Nu m-am speriat la 1-1, pentru că era deja finalul meciului. Noi am solicitat un fault la acea fază, eram cu toții nervoși, vă dați seama, nu în fiecare zi poți să câștigi cu Steaua. Am vorbit la pauză, mai arau câteva minute, ne-am mobilizat iar și până la urmă a ieșit bine. Am avut și un pic de noroc, dar el face parte din fotbal. Steaua, după părerea mea, e cea mai bună echipă din campionat, are jucători experimentați, care au jucat la cel mai înalt nivel. I-am simțit foarte puternici”, a mai declarat Octavian Popescu.

În încheiere, întrebat de reportarul DigiSport dacă CS Mioveni are șanse să întâlnească din nou Steaua, de această dată în campionat, în sezonul următor, Popescu a comentat: „Să dea Dumnezeu să întâlnim Steaua în Liga 1 la anul. Suntem acolo, la câteva puncte și totul e posibil în fotbal, ați văzut și dumneavoastră.”

  • Pe lângă CS Mioveni, celelalte echipe care s-au calificat în sferturile Cupei României sunt: ACS Poli Timișoara, CS U Craiova, CFR Cluj și FC Voluntari.
  • CS Mioveni a încheiat prima parte a campionatului Ligii 2 pe locul 6, cu 34 de puncte acumulate în 19 meciuri în 21 de etape. În acest sezon, argeșenii au înregistrat 10 victorii, 4 egaluri, 5 înfrângeri, iar golaverajul este unul pozitiv, 23-13.

Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 16 Dec. 2016, 15:39 Cupa
Pe aceeași temă